Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

meejp

19.12.2015 23:02
meejp

XXX.XXX.117.54

Dobrý den, prosím Vás o Váš názor či zkušenosti.
Mám 4-letého vlčího špice, který se v posledním 3/4 roce začal chovat agresivně k mému druhému psovi (6-letý maltézák).
Myslím si, že je to způsobeno stresem. Přijde mi, že problémy začaly s nástupem dělobuchů a petard. Pes vykazuje známky stresu=pobíhání, mělké a rychlé dýchání, nechuť jít ven, nepřítomný vytřeštěný výraz v očích...
Psa máme od štěněte, na hlučné podměty reagoval i dříve, ale nebyl agresivní (nyní napadl menšího psa, po okřiknutí ustoupil ale dál cenil zuby a vrčel).
Dělobuchům nezabráním, ale ráda bych pomohla svému psovi a tím i sobě. Opravdu jej nechci dát pryč, ale také nechci, aby došlo od vrčení ke kousání.
Prosím máte někdo zkušenosti s nějakými technikami výcviku, či správném chování mě jako pána v případě podobných ataků? Vím, že existují i přírodní prostředky, které psa zklidní. Zkoušel jste je někdo?
PS: Jinak je pes zdravotně zcela v pořádku. Nechodili jsme na cvičák, ale základní poslušnost v rámci špičího plemene zvládá celkem dobře. Přiznávám, že by to někomu přišlo málo, ale pro náš život stačí.

Předem všem děkuji za podměty a odpovědi.
Meejp.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2015 12:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Jak na to reagujete vy? když syšíte dělobuchy? začnete být nervózní z toho že se začne doma něco dít a nebo jste úplně v klidu a vyrovnaní? já se svými psy od mala chodím kolem cvičáku kde se práská bičem, doma střílíme do terče ze vzduchovky a snažím se vždy co nejvíc aby na tyto podněty byly zvyklý a nereagovali na ně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.12.2015 15:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

Meejp, obligátní otázka - odkud jsi?

20.12.2015 17:28
nexxi

XXX.XXX.228.56

Možná trošku alibistické řešení.. ale mě se dobu nedařilo naučit klidu psa při dělobuchách.. zkusili jsme homeopatika.. problém sice neustal ale hodně se zmírnil.nevím do jaké míry je to tím, že homeopatika opravdu zabraly, nebo tím, že venku třísknou a fena čeká, kdy dostane "lék". dostane ho a má jakoby "odškrtnuto" a projevy se zmírní. zkuste sedatif pc.pokud nemá pes cukrovku, neuškodíte..

Meejp

23.12.2015 11:27
Meejp

XXX.XXX.179.76

Dobrý den, děkuji za Vaše reakce.
Jsme z JČ, ale stěhování by nám asi nepomohlo :
Musím se přiznat, že když zaslechnu rány, poohlídnu se po psech, a tak nějak je držím od sebe. Děsně nenápadně, ale vím že to ze mě stejně cítí. V tom dělám chybu.
Myslela jsem spíš na nějaký, nácvik, či byliny.
Meejp.

Přidejte reakci

Přidat smajlík