Laruška
XXX.XXX.148.254
Dobrý den,
přitoulala se k nám fena labradora, nevylučuji ani že ji někdo vyhodil, staráme se o ni a hledáme majitele, do útulku jí dát nechceme, ale máme problém že nám vyjíždí po ostatních psech - 3x NO fenky. Nevíte někdo jak ji naučit aby se spolu snesly ? Jestli se nenajde majitel chceme si jí nechat na trvalo, jsem si jistá že by si po čase zvykla, ale do té doby nechceme zažít opravdu nepěkné konflikty.
Laruška
XXX.XXX.148.254
rapotacka11
napsal(a):
Oddělit.
To máme, labrador je v předsíni mimo ovčáků, ale nemůže být oddělená do nekonečna.Krom toho by nejraději byla s námi uvnitř v domě, jenže máme ještě malého pudla a bojíme se že kdyby po nim vyjela, mohlo by to pro pudla skončit fatálně.
inusanka
napsal(a):
Již tady bylo několikrát napsáno, že pokud se feny perou, tak jedině oddělovat. Zažila jsem to u kamarádů dvakrát, prostě to jde o život.
Přesně tak. Kamarádce se takhle rvaly jorkšírky. Vyrůstaly spolu, spaly spolu, všechno v pohodě. A po několika letech když už byli obě starší tak nastal zlom a občas se servaly - rvaly se ale fakt dost drsně, a idkyž to byli jorkšírky tak se dost blbě rozdělovaly.
Zkuste Konejšivé signály od Turid Rugaas, jsou k mání i na DVD. Já jsem slučovala do smečky feny 10,6 a 5 let, z nichž ta nejmladší nikdy moc s ostatními psy do styku nepřišla a měla tendenci ostatní napadat, ale pomocí konejšivých signálů jsme to zvládly a už přes 2 roky spolu žijí bez konfliktů.
Laruška
XXX.XXX.148.254
aritim
napsal(a):
Zkuste Konejšivé signály od Turid Rugaas, jsou k mání i na DVD. Já jsem slučovala do smečky feny 10,6 a 5 let, z nichž ta nejmladší nikdy moc s ostatními psy do styku nepřišla a měla tendenci ostatní napadat, ale pomocí konejšivých signálů jsme to zvládly a už přes 2 roky spolu žijí bez konfliktů.
Děkuji za radu do budoucna ale labradorka už je u svého pravého páníčka