Bermane32
XXX.XXX.151.223
Ahoj mám 5 měsícu staré štěně labradora které naprosto tahá na vodítku.
Je totálně posedlé jídlem a venku jí každou kravinu a furt hleda jen jídlo a díku tomu se na mě aní nesoustředí a jen škube, aby si mohl očuchat a sežrat každý drobek
Dokonce v noci když treba otevřu chlebovník a nebo lednici a on to slyší tak okamžitě vstane a začně žebrat.
Nikdy nemá dost..
Doma na vodítku chodí výborně a následuje.. Jenže venku se soustředí jen, to co by sežral.
Štěně poslouchá bez odměny méně než by mělo a většinou se vubec nesousředí.
To vodítko už je docela problém, jelikož už má okolo 15 kg.
Dá se ho to nějak naučit, nebo bude takhle "řádít" kvuli jídlu pořád?
Bermane32
napsal(a):
Ahoj mám 5 měsícu staré štěně labradora které naprosto tahá na vodítku.
Je totálně posedlé jídlem a venku jí každou kravinu a furt hleda jen jídlo a díku tomu se na mě aní nesoustředí a jen škube, aby si mohl očuchat a sežrat každý drobek
Dokonce v noci když treba otevřu chlebovník a nebo lednici a on to slyší tak okamžitě vstane a začně žebrat.
Nikdy nemá dost..
Doma na vodítku chodí výborně a následuje.. Jenže venku se soustředí jen, to co by sežral.
Štěně poslouchá bez odměny méně než by mělo a většinou se vubec nesousředí.
To vodítko už je docela problém, jelikož už má okolo 15 kg.
Dá se ho to nějak naučit, nebo bude takhle "řádít" kvuli jídlu pořád?
Nemuze dostavat mensi davku nez by melo?
Jinak labradori ale takhle zravi byvaji. Zkuste ho na to jidlo motivovat aby sel u nohy na provesenem voditku. A k tem odmenam, dokud neco stene neumi perfektne za vsevh okolnosti, tak odmenuji porad, az potom zacnu postupne pamlsky vypoustet a chvalim slovne. Ale I 11ti letemu psovi obcas pamlsek za dobre provedeny povel dam.