Megbon
XXX.XXX.149.201
Ahoj, rád bych se vás otázal na jeden dotaz.
Chodím často běhat se psem (vlastně jen sním)
Ale chtěl jsem změnit typ treninku z klasického běžeckého na běžecko intervalovy. V praxi, poběžím 3 km na Okruh, kde si odmakám svoje, a pak 3 km z okruhu zpátky domů.
Chtěl bych naučit mého psa zůstat na místě uvázaného někdo v blízkosti viditelnosti okruhu. Problém je v tom, že nechci, aby se udusil taháním snahou utíkat ke mně a neskutečným kňouráním rušil lidi v blízkém okolí.
Pes rok a půl starý, celkem vázaný - má potřebu semnou chodit i do koupelny.
PS: ano, můžu ho nechat doma, ale ne, chci aby se proběhl pořádně, když má možnost
Díky :).
A chcete poradit co? Normální je naučit psa, zůstaň", protože opravdu je někdy nutné ho odložit a musí zůstat. Tak ho to prostě naučte. Budete muset ale obětovat zpočátku ten okruh. Musíte začít tím, že od něj jen kousek popojdete, jen tolik, aby zůstal v klidu čekat. Postupně protáhnete vzdálenost. Pak to změníte na popoběhnutí, které budete zase protahovat. Mí psi odložení zvládají v pohodě. Prostě musí pochopit, že mu neutečete, nenecháte ho tam, po návratu pochválit, odměnit.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jak dlouho jste na okruhu, jaké plemeno je pes ? Běháte jen když je hezky ?
Megbon
XXX.XXX.149.201
Nexxi: Jde o to že jde o běhání na tartanu = tudiz predpokladam aby behal semnou je dosti nevhodne :)
Orionka: Staford terier, za kazdeho pocasi. Vetsinou to vychazi na cca 20-25 minut.
Clayton: je to pes, nemusi mi byt furt za p*deli... jen chci vedet vase typy a triky, aby uceni bylo prijemnejsi jak pro me, tak pro moji fesandu.
lesnizinka: mam strach prave z toho popobehnuti, no nezbyva nic nez pomalu a trpelive trenovat
dekuji za tipy :)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Naučte ho prostě odložení. nechápu proč by pes nemohl vydržet někde ležet půl hodiny at už přivázaný nebo nepřivázaný a ještě k tomu když je pod dohledem majitele.Ovšem nepůjde to hned musíte začít cvičit po chvilkách a postupně prodlužovat. Můžete klidně začít hned ted doma v obýváku. Já svého psa třeba učila i na zahradě, já plela a okopávala, pes byl odložený. Odložení je normální cvik který je i na některých zkouškách, každý pes by ho měl zvládat.