W.
XXX.XXX.57.129
Dobry den, mame 15ti měsíční fenku a pred mesicem podruhe harala, ale uz 3ti tyden se mi zda smutna, bez zivota..po prvnim harani mela falesku, ale zatim se mi zda ze ceciky ma normalni, zere normalne venku je aktivni akorat doma by furt chrapala...je nutne jit k vet.nebo to muze byt stav po harani?dekuji.
W.
XXX.XXX.57.129
Jeste mne napadlo, zda fenka nezmenila chovani po novem prirustku?
Nemá nějaký výtok, apod.? Aby to nebyl zánět dělohy... radši bych ji nechala zkontrolovat vetem, ať máte jistotu, že je to ok. Pokud se nic nenajde, tak to opravdu bude jen tím rozhozením hormonů po hárání.
Nicméně nezažila jsem, že by holky byly nějaké spavější takhle krátce po hárání. To až u jedné, která blbla s faleškou, ta se cca 6 týdnů po hárání začala šetřit jakoby čekala mrňata.
W.
XXX.XXX.57.129
Hledala jsem uz ten zanet delohy na internetu a vytok nema vubec..ale asi s ni radeji zajdu, pro klid.falesku jsme meli po prvnim harani a děs.10dni nezrala, vsechny hracky jsme museli schovat a byla fakt psychicky na dne..tak si spis myslim ze to ma zase v hlave..premyslim o kastraci..jak je to s tim ze se fenky po kastraci zmeni?
W.
napsal(a):
Hledala jsem uz ten zanet delohy na internetu a vytok nema vubec..ale asi s ni radeji zajdu, pro klid.falesku jsme meli po prvnim harani a děs.10dni nezrala, vsechny hracky jsme museli schovat a byla fakt psychicky na dne..tak si spis myslim ze to ma zase v hlave..premyslim o kastraci..jak je to s tim ze se fenky po kastraci zmeni?
Tak ono je snad i uzavřený zánět, kdy se na to právě včas nepřijde...ale to vás nechci strašit. ;)
Tak u nás max. to tahání hračky, spíš nalije žlázy a je žravější a línější. Ale že by nežrala a byla psychicky mimo, to nee. No, zas pokud je to kastrace mezi 1.-2.háráním tak je to největší ochrana vůči rakovině mléčné žlázy, apod. (čím více hárání, tím menší vliv už to pak má). Pokud na to vaše fenka tak trpí, tak bych to zvážila... jak velká je? myslim kolik váží?
W.
XXX.XXX.57.129
Vazi cca 14kg.a jak se ten uzavreny zanet projevuje, nevite?
W.
napsal(a):
Vazi cca 14kg.a jak se ten uzavreny zanet projevuje, nevite?
Máme ho za sebou s hovawarticí. Právě, že se z počátku neprojevuje nijak, fena nemá žádný výtok, dobře žere, je aktivní. U nás se objevil 8 týden od konce hárání s tím, že se už dle vet asi 3 týdny dozadu vytvářel. V tom 8 týdnu najednou začala fenka hodně pít, byla trochu ospalejší (ale balonky ji v klidu nenechaly ). Jeli jsme na sono a za 15 min. byla na sále.Nakonec děloha i s obsahem vážila 1,5 kg. Vaše fenka je ještě na tyto problémy mladá (naší bylo 11 let), ale já bych po této zkušenosti pro jistotu s feňulí na veterinu zajela.
W.
XXX.XXX.57.129
Jeste jsem si vsimla, ze vubec nepije...takze veterina nas nemine :(.
Při uzavřeném zánětu většinou jen třeba nežerou, ale nemusí to být drastické. Každopádně se fenka chová jinak než obvykle.
I když naše fenka se celou dobu " březosti " hlídá, protože přece těhotné dámy se musí šetřit. Pokud potkáme někoho, s kým si pohraje, tak to rychle zapomene. Po dvou měsících nám do postele hodí " štěně " a starejte se. Každá to holt má jinak.
Pokud má strašné falešky a nechcete chovat, jak jsem odpůrce preventivní kastrace, tady bych do toho šla.
w.
XXX.XXX.57.129
Dobrý den, tak jsme byli na veterině a..fenka je v pořádku, sono+krev a hodinová infuze. vše tak jak má být..po dlouhé debatě s vet.jsme došli k závěru, že fenka je psychicky na dně, labilní asi špatně bere to, že před měsícem jsme ji pořídili bráchu..což by nebyl až zas tak velký problem, kdyby fungovala normalně a pila..takže týden máme počkat, a kdyžtak nasadíme antidepresiva..nechápu to.přitom ona miluje lidi a jiné psy, ale asi špatně nese to že není JEDINÁČEK..nevíme co dál, štěně pryč dát nechceme, ještě když jsme ho vzali z útulku..je tak hodný, spěj spolu v pelechu, venku si hrají..oboum dáváme stejnou lásku...
W.
XXX.XXX.34.97
Jeste ke vsemu te nasi hrozne natekla packa a nemuze se na ni postavit, je to normalni?
W.
XXX.XXX.34.97
Myslite jako ze tu nateklou packu nema od kapačky?
W.
napsal(a):
Myslite jako ze tu nateklou packu nema od kapačky?
No jestli je to packa, do níž kapala infúze a stalo se to až po infúzi, tak to velmi pravděpodobně z toho je. Praskla možná žíla, infúze mohla kapat nějakou chvíli mimo (ale to by si snad na vet všimli...?), každopádně je to bolestivé. Studené obklady přinejmenším.
W.
XXX.XXX.34.97
Ano, je to ta packa.kdyz jsme odtamtud odchazeli a jeste chvili doma byla packa v poradku, az za chvili kdyz lezela a pak chtela vstat pajdala.
W.
XXX.XXX.34.97
Tak jsme byli na vet.teplůtku nemá a na zánet to taky nevypada, dostala injekci proti otoku, pry spatna reakce na kanylu, ze se to obcas stava :) napila se i vody s vyvarem sice trochu ale pokrok :).
W.
XXX.XXX.34.97
Ano, díky :).
Jak dlouho máte toho druhého pejska? Ono to chvilku trvá, než si pes zvykne na změnu. Poslední čubinku jsme si brali v 7 měsících a než si zvykla trvalo určitě půl roku, zatímco psa před lety jsme měli z útulku a ten byl od první minuty náš. Každé zvíře je jiné a jenom ten, kdo s ním intenzivně žije pozná změny v jeho chování. Jestli jste štěně přivedli během jejího hárání?
W.
XXX.XXX.38.106
Ke konci harani, snad druhy den prestala harat co jsme ho meli.praveze je tezke jeji stav popisovat nadalku.Proste kdyz se z 15ti mes dorostence stane 10ti leta baba, tak nam ted prihde.
W.
XXX.XXX.38.106
Mame ho mes. A fena je takova tak 3 tydny.