Ahoj, mám 9letou fenu NO a poslední dobou hůře naskakuje např. do kufru auta, dělá jí potíže přeskočit např. strouhu apod. Honí často míček a vždycky na konci se u toho celá přetočí, div že neudělá kotrmelec. Někdy u toho i zaskučí. Myslím, že si něco udělala se žebrem. Mohla si ho vyhodit? Na jedné straně se mi zdá, že má trochu jedno žebro vyboulené..
Chtěla bych s ní zajít k nějakému fyzioterapeutovi nebo jsem přemýšlela nad dornovou metodou. Co si o tom myslíte? Dá se to takto řešit bez RTG?
Návštěvy veta s děláním RTG bych se chtěla vyvarovat, pokud to nebude nutné, protože fena je u veta hrozná hysterka
Hmm, můj berňák si před týdnem urval vazy v koleni na zadní noze a kdybych ho v tu chvíli zrovna nesledovala, následně bych nepoznala, co ho vlastně bolí. Když jde, divně se kroutí trochu na jednu stranu, ostatní příznaky stejné, jako vaše feňule. Myslíte, že to nemůže být spíš noha? Vyhozené žebro...o tom jsem nikdy neslyšela. pokud tam má viditelnou bouli, mohla si ho nalomit(zlomit) ale tam by byla spíš otázka, jak to"? Jestli máte v okolí možnost dornovky(já s ní žádnou zkušebnost nemám) tak bych zašla, třeba by fyzioterapeut poznal, co to je, popř. vás na ten rentgen odkázal sám. Ovšem, pokud fenka hysterčí u veta, tuhle manipulaci by zvládla?
kobroor
napsal(a):
Ahoj, mám 9letou fenu NO a poslední dobou hůře naskakuje např. do kufru auta, dělá jí potíže přeskočit např. strouhu apod. Honí často míček a vždycky na konci se u toho celá přetočí, div že neudělá kotrmelec. Někdy u toho i zaskučí. Myslím, že si něco udělala se žebrem. Mohla si ho vyhodit? Na jedné straně se mi zdá, že má trochu jedno žebro vyboulené..
Chtěla bych s ní zajít k nějakému fyzioterapeutovi nebo jsem přemýšlela nad dornovou metodou. Co si o tom myslíte? Dá se to takto řešit bez RTG?
Návštěvy veta s děláním RTG bych se chtěla vyvarovat, pokud to nebude nutné, protože fena je u veta hrozná hysterka
Vyboulene zebro muze znamenat i cokoli jineho co s zebrem vubec nesouvisi, ale treba s organem pod zebrem ulozenym.Rozhodne bez vysetreni veterinarem by vase soukrome experimenty nebyly dobre.