Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2015 21:21
Veroni

XXX.XXX.97.126

Dobrý večer,

Chtěla bych se zeptat...v budoucnu bych chtěla vést psi hotel a chtěla bych vědět, jaké školy pro to musím vystudovat, jestli stačí jen kynologie? Popř. jaké konkrétní školy byste doporučili?

Předem děkuji za odpovědi a hezký zbytek večera...

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.10.2015 21:55

Veroni napsal(a):
Dobrý večer,

Chtěla bych se zeptat...v budoucnu bych chtěla vést psi hotel a chtěla bych vědět, jaké školy pro to musím vystudovat, jestli stačí jen kynologie? Popř. jaké konkrétní školy byste doporučili?

Žádné.

30.10.2015 22:01

Veroni napsal(a):
Dobrý večer,

Školu můžeš mít jakoukoliv. Třeba ekonomku, aby sis uměla spočítat, co všechno budeš potřebovat. Hlavně budeš potřebovat odpovídající objekt s pozemkem, nejlépe oploceným.
Co se práce se psy týče, není nad letité zkušenosti. Můžeš začít třeba tím, že budeš chodit venčit psy do nejbližšího útulku.

30.10.2015 22:05
Veroni

XXX.XXX.97.126

Děkuju..;).

30.10.2015 22:21
koňadra

XXX.XXX.128.31

Hotel pro psy si může zřídit každý, kdo má na to podmínky. Na to nemusí být vzdělání, ale živnostenský list, ten dostane každý. Ovšem, aby mohl hotel fungovat oficiálně, je to vlastně provozovna, doporučuji se informovat na stavebním úřadě, hygieně apod. Může se Vám totiž stát, že budete narážet na různé předpisy a začne to třeba tím, že si soused bude stěžovat, že něco takového v sousedství nechce, že ho obtěžuje štěkot, zápach apod. A pak se roztočí kolotoč, co všechno máte - nebo nemáte - povoleno, jestli v tom místě nějaký psí hotel vůbec může být. A věřte, že jiné parametry jsou na to, když doma máte svých 10 psů a jiné na to, že z toho máte byznys.
Jestli příjmy stačí k uživení, nevím, ale pochybuji. Doporučuji vystudovat ekonomii, když nic jiného, budete rozumět dost podstatné části svého podnikání (financím, rozpočtům) a ušetříte za účetní (nejsou to malé peníze!). Taky se můžete - alespoň z počátku - živit něčím, co vám peníze přinese, a ty budete určitě do začátku potřebovat. Jen vybudovat psí hotel stojí nemalé peníze.
Jinak rozumět psům se nedá naučit, to chce praxi a také tak trochu talent. Mít vlastní psy, věnovat se výcviku na nějaké vyšší úrovni (mít výsledky, co jsou někde vidět), odchovávat štěňata... cesta je daleká, ale ne nemožná.

30.10.2015 22:23
conie

XXX.XXX.206.202

Líbí se mi, když někdo dokáže plánovat dopředu. V kynologii se pohybuji přes 30 let, mám CHS, takže možná moje zkušenosti pomohou. Osobně jsem nikdy hotel nepotřebovala a ani potřebovat nebudu, mám své psy zajištěné v rámci rodiny, pokud potřebuji pohlídat. Ale mnohokrát jsem již hlídala jak své odchovy, tak psy z rodiny i od blízkých známých a to vždy spolu s mou vlastní smečkou fen v CHS. Pokud bych potřebovala psa někam umístit na hlídání, zjistila bych si: zkušenosti majitele psího hotelu, podmínky ubytování, venčení, krmení, dosažitelnost veterinární péče (ideálně po telefonickém kontaktu se mnou jako majitelem), pohledala bych na netu zkušenosti jiných klientů, zajímaly by mě webové stránky (i když jim úplně 100% nevěřím), možnost nezávazné návštěvy, případně "zkušebního pobytu" psa - např. na půl dne,1 den, hlavně bych se zajímala o reakci psa na personál a naopak - reakci personálu na psa (vlastní zkušenost - veterinář se bál mojí vychované, košíkem opatřené roční feny obříka - změnila jsem veta). A samozřejmě bych vzala do úvahy i cenu - v kontextu s ostatními podmínkami. Upřímně - "školy" by mě až tak nezajímaly...

30.10.2015 22:51
Veroni

XXX.XXX.97.126

Děkuju všem moc za rady, pomohlo mi to si spoustu věcí uvědomit a uspořádat a půjdu do toho teď ještě s větším zapálením a úsilím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík