Štěně si zvyklo pouze na mě! Z ostatnich členů rodiny má paniku

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.10.2015 22:28
daja78

XXX.XXX.5.178

Před necelym mesicem jsem si pořidila 4mesiční stene fenky civavy (mam uz 3 2lete fenky). Štěnátko je s pp. Ale mame problem, že štěně akceptuje pouze mě. Fenečka vyrustala s ostatními sourozenci a matkou a dalsima asi 10civavkama v domku s velkou zahradou, se svoji tehdejsi paničkou se mazlila, a jiní lidé v domě nezili, údajně k nim občas nekdo prisel na navštevu apod.
Psa mam už 20dní a miluje, doslova, pouze mě (kdyz mi nemuze lezet na kline, spi v me smradlave botesmajlík, prijde ke me na zavolání, mam ji neustále za zadkem, pochopi kdyz se zlobím, ze neco udelala spatne...kdyz si lehne ke me uplne se na me tlačí, necha si libit absolutne vše od prvního dne.. co me ale šokuje tak ostatní členy rodiny obchazí obloukem, kdyz prijdou domů steká na ne jak na vetrelce, nenecha se pohladit, chytit, jen si max vezme pamlsek, netouží po kontaktu. Bala se jich hned kdyz je videla poprve, aniz by ji nejak ublizili, ci ji do neceho tlacili...nez se setkala s ostatnima doma, myslela jsem ze je to normalni stene... Kdyz jsem ji poprvé vzala ven, na voditko, s voditkem problem nemela, proste je zvykla chodit furt za mnou, bala se trochu aut, to jsme ale po 3prochajde zvladli, ze zacatku se bala i lidi a to tak kdyz videla ze jde nekdo naproti nam po chodniku, zastavila se, a jak se clovek bilizil zacala se cukat. To jsme taky odstranili prochazenim kolem supermarketu, a kdyz videla bubaka, zavolala jsem ji a pribehla za mnou a strach z bubaka prekonala... a cizi ji uz nevadi.Ale pokud by k ní nekdo chtel bliz nez cizi chodci ma paniku.

Jak ji přimet aby se nechala pohladit a nebala se ostatnich doma? Manžel je s ní vlastne kazdy den pul dne, nedela na ni zadné nucení, nechce si ji pohladit, jen ji obcas da pamlsek, kdyz malá vidi jak se ostatni pejsci s ním mazlí prijde si ho max ocuchat, ale jakmile se pohne uteče, ale prijde jen kdyz jsou u neho ostatní psi, sama neprijde, a jakmile ostatní odejdou a ona s ním zustane sama, chytne ji panika a uteče.

Já s ní problem zadný nemela, u nich jsem si ji vzala jsem do náruče ale vyskocila z ní, ale rikala jsem si, neni zvyklá, jsem cizi...v prepravce jsem ji hladila a ve meste jsem ji pustila v parku navolno aby se vycurala, to jsme se znaly tak dve hodiny, a chodila za mnou, vyskocila mi do klina a olizovala me...doma se trosku bala kdyz jsem ji chtela vzit zvrchu rukama, ale to jsem behem par hodin odstranila. Kdyz jsem ji dala mati do klina vyskocila, jakmila jsem ji dala mati do naruče a mati k ni priblizila hlavu a nemela kam utect, zacala se bratnit, chtela jakoby kousat. No byla to blbost, a po tomto jsem ji do ničeho nenutila. Jinak je perfektne hrava, pruzkumnice, aportuje, s ostatnima fenkama si hraje, neboji se jich, velmi ucenliva..proste jak normalni stene.

Jsem bezradná, mela jsem uz moc pejsků a s timto jsem se nesetkala.. Myslíte si, že si jeste zvykne na ostatní doma a bude se snima mazlit?, nebo je to pes jednoho pana? Mam i obavu ze jak bude starší může byt i ustekaná a kousava..

8.10.2015 18:38
Danczéz

XXX.XXX.210.183

Necelý měsíc- to je tak strašně málo, že bych to vůbec neřešila. Když jsem si přivedla mojí fenku z útulku, hned jsem tu po týdnu zakládala diskuzi jak se na mě nepřirozeně upnula. A za další měsíc? Obrat o 180°. Teprve si k sobě všichni hledáte cestu. Postupovala bych, jako jste to zkoušeli doteď: pomalu dávat pamlsky od rodiny, zvykat na ostatní, ono se to poddá, uvidíte ;-) Dejte tomu čas, uvidíte, jak za měsíc bude vše jinak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík