Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.9.2015 14:10
Dantanela

XXX.XXX.231.116

Byl by tady někdo kdo by byl ochotný se pobavit o tomto plemeni? :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.9.2015 14:26

Afgánka jsem měla...je to moje srdeční záležitost

29.9.2015 14:30
Dantanela

XXX.XXX.231.116

No my na něho ještě čekáme a jak dlouho jste ho měla?

29.9.2015 14:36
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Afgánka jsem měla...je to moje srdeční záležitost

Mohla bych se zeptat, jak a čím jste udržovala jeho srst ?

29.9.2015 16:55

Dokud jsme pesana udržovali ve výstavní srsti, tak 1x za 3 týdny koupel (my používali šampon s norkovým olejem) a pak vyfénovat...co zůstane mokré může zplstnatět.
V běžném provozu, ale stačí vyčesat 1-2x týdně...a samozřejmě pokud přišel v dezolátním stavu z procházky(samý bodlák ). Pak když už byl starší tak jsme dokonce přistoupili k ostříhání...chodili jsme hodně do polí a do lesa...a další hromadu času jsem trávila vyčesáváním...což tedy otravovalo i pesana

29.9.2015 17:04

Dantanela napsal(a):
No my na něho ještě čekáme a jak dlouho jste ho měla?

Měli jsme ho 11 let, bohužel nám odešel náhle (během jednoho týdne), prý těžká viróza...přes veškerou snahu veta i naší se ho nepodařilo zachránit

Pokud si pořizujete afgánka tak gratuluji, nevím zda máte nějaké zkušenosti s chrty a doufám, že počítáte s tím, že pesan bude svůj. Někdy až kočičí povaha.

29.9.2015 17:21
Dantanela

XXX.XXX.231.116

Ano s tou povahou jsme už smířeni a docela se už i těšíme nevíte jaká zdravotní vyšetření se u tohohle plemene dělají?

29.9.2015 17:28

My jsme chrta pořizovali v roce 1998, v té době nebyla povinná žádná vyšetření, k uchovnění stačila jedna výstava a bonitace...dalo se to zmáknout v jeden den, nevím jak je to teď, v každém případě byl chrťák celý život zdravý (objevila se jen alergická reakce na očkování, ale to vet vyřešil), v rodině jsme měli předtím ještě jednoho afgána a ten také neměl žádný problém...nemyslím si, že by byli jako plemeno náchylní na nějaké problémy, ale opravdu nyní nemohu posoudit (je to už 6 let, co nás náš "pan pes" opustil).

29.9.2015 17:45

Co se povahy týče musím říct, že to byl velmi klidný a nevtíravý společník...až rezervovaný, rád trávil čas s rodinou...na gauči i v posteli, ale byl raději, když jsme mu nevěnovali přílišnou fyzickou náklonnost (známí měli fenečku, ta zase naopak docela mazel).
Velmi inteligentní, ale samostatná jednotka.

29.9.2015 17:47
Dantanela

XXX.XXX.231.116

Tak my bychom chtěli pravě udělat vyšetření aspoň dysplezii kyčelního kloubu i když nám bylo řečeno že tohle plemeno je poměrně zdravé tak bychom chtěli mi nějakou představu o jeho zdraví a přemyšlime i o jiných testech.

29.9.2015 18:11

Dantanela napsal(a):
Tak my bychom chtěli pravě udělat vyšetření aspoň dysplezii kyčelního kloubu i když nám bylo řečeno že tohle plemeno je poměrně zdravé tak bychom chtěli mi nějakou představu o jeho zdraví a přemyšlime i o jiných testech.

To je samozřejmě možnost a budete mít jistotu.
Mohu se zeptat z jaké chovatelské stanice budete pejska brát?

29.9.2015 18:19
Dantanela

XXX.XXX.231.116

Budeme si pejska brát podle zbarveni. Máme vybraných pár chs, ale jelikož jdou takový psy hodně na dračku tak uvidíme . Máme vybranou Faradellu a sarah fareh a dál ještě možná uvidime.

29.9.2015 23:02
lev

XXX.XXX.253.186

Dantanela napsal(a):
Budeme si pejska brát podle zbarveni. Máme vybraných pár chs, ale jelikož jdou takový psy hodně na dračku tak uvidíme . Máme vybranou Faradellu a sarah fareh a dál ještě možná uvidime.

Afgání a na dračku a české odchovy ? Zajímavé, proč se tedy inzerují starší neprodaná štěňata ? Pokud chcete kvalitu, tak se koukněte hlavně po kvalitní srsti, která nesmí mít vatovou strukturu. Na DKK chrti netrpí, proto se nevyšetřují. Hodně kvalitní odchovy má slovenský Gandamak.

29.9.2015 23:11
Chingis

XXX.XXX.114.141

Co se povahy týče musím říct, že to byl velmi klidný a nevtíravý společník...až rezervovaný, rád trávil čas s rodinou...na gauči i v posteli, ale byl raději, když jsme mu nevěnovali přílišnou fyzickou náklonnost (známí měli fenečku, ta zase naopak docela mazel).
Velmi inteligentní, ale samostatná jednotka.

"Velmi inteligentní, ale samostatná jednotka. " Jo, podle zkušeností z druhé ruky, přesně tak.
Nikdy jsem vlastního afgána něměla, ale je to jedno z mých oblíbených plemen. Měli jsme kamarádku afgánku, byla to teda už starší dáma, ale pro našeho 6kg křížence ideální společník na honičky.

29.9.2015 23:23
Dantanela

XXX.XXX.231.116

Myslela jsem v daném zbarveným jaké chceme my. Zláty a černý psi

30.9.2015 06:31

lev napsal(a):
Afgání a na dračku a české odchovy ? Zajímavé, proč se tedy inzerují starší neprodaná štěňata ? Pokud chcete kvalitu, tak se koukněte hlavně po kvalitní srsti, která nesmí mít vatovou strukturu. Na DKK chrti netrpí, proto se nevyšetřují. Hodně kvalitní odchovy má slovenský Gandamak.

Gandamak nevím jak nyní, již nesleduji, ale měli velmi kvalitní odchovy, my měli afgána po importovaných rodičích z Francie v americké linii...a v srsti to bylo opravdu znát.
Co se barvy týče, tak dříve byli černí a zlatí afgáni asi nejrozšířenější, velmi atraktivní barvou bylo tzv. domino. A dříve také velmi vzácná barva tricolor.
V každém případě dle mích zkušeností, čím tmavší barva tím líp se udržuje /myslím i na česání např. bílý pesani mají takovou hodně jemňoučkou srst oproti černému afgánovi)
Ať už budete vybírat jakéhokoliv tak přeji šťastnou ruku, hlavně aby vám štěňátko sedlo povahově.

30.9.2015 07:05
vava69

XXX.XXX.136.28

Zvířata z Faradelly znám osobně - i majitelku. Sice nechovám afgány, ale něco úplně jiného, ale za sebe můžu doporučit. Zvířata jsou to nádherná.

30.9.2015 09:48
Dantanela

XXX.XXX.2.220

Ano chs Faradella je jeden z našich favoritů. Budeme vybírat až podle zbarvení. Chtěli bychom černého z bílými znaky.

30.9.2015 10:00
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Znám nádherného Ozzy Osbourna, nebo jak se to píše, bydlí v Brně a tuším že je z Gandamak. Srst dlouhá luxusní. Regál pohárů

30.9.2015 10:06

Afgánku jsme kdysi v rodině měli, vydupala si jí moje sestra.Ovšem za sebe bych už nikdy takového psa nechtěla.Fena byla doma mazlivá to ano, ale venku absolutně neovladatelná, prostě zvíře co muselo být celý život vláčeno na prádelní šnůře, v té době flexiny neexistovaly Jinak byla zdravá, dožila se asi 15 let bez problémů, jen trpěla hodně na falešky.

30.9.2015 11:30
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Afgánku jsme kdysi v rodině měli, vydupala si jí moje sestra.Ovšem za sebe bych už nikdy takového psa nechtěla.Fena byla doma mazlivá to ano, ale venku absolutně neovladatelná, prostě zvíře co muselo být celý život vláčeno na prádelní šnůře, v té době flexiny neexistovaly Jinak byla zdravá, dožila se asi 15 let bez problémů, jen trpěla hodně na falešky.

Jo jo, tak nějak, nebo jak si žije Ozzy- vila jako hrad, vlastní pokoj, vlastní kožená sedačka, a samozřejmě vlastní fotbalové hřiště na proběhání, řádně oplocené

30.9.2015 11:38
amiš

XXX.XXX.11.64

Když jsem byla malá holka, někdy na začátkem 80 let, bydlili moji příbuzní (rodiče + 2 děti) v Pařízké ulici v centru Prahy. Měli tehdy ohromný byt a chovnou stanici afgánů. Nejprve začínali s plavou fenkou, pak si ještě nechali její dceru, měla barvu krémově bílo s tmavším pruhem. Když jsme přišli jednou na návštěvu, měli tyto dvě feny, starší měla 6 měsíčních štěňat, mladší fenu a ročního psa, taky krémové barvy, kterého hlídali. Přesto jejich byt vůbec nevypadal zdevastovaně a když jsme šli psi vyvenčit, byli jsme středem pozornosti. Příbuzní se hodně psům věnovali, jezdili každý týden na dráhu, na kolo, hodně si libovali, jak jsou afgáni skvělí společníci.
Další vzpomínka je smutná, jezdívali jsme na chatu jednou vesnicí, kde u nobl baráku byla bouda a u ní přivázaná afgánský chrt. Nejprve jako odrostlé štěně, pak dospělý pes. Za ta léta se změnilo v jeho životě jen to, že byl časem pravidelně vystříhám až dohola .

30.9.2015 15:05

K té neovladatelnosti...určitě to není pes, který se dá vypustit na malém plácku u silnice, ale pokud je dostatečný prostor na přivolání, protože než se člověk vzpamatuje, tak pes vyráží rychlostí blesku...takže na lukách, na polích a v lese mohl v pohodě navolno, příliš se od nás nevzdaloval, chtělo to jen pozorovat...a když pes zpozorněl a zadíval se do dáli...následoval povel čekej...a následné odchycení.
Jinak dle vlastních zkušeností je afgán nadprůměrně inteligentní...naučil se toho víc než moje cvičená ovčanda...jen bohužel poslechne pokud uzná povel jako smysluplný (např. v obýváku za piškot).

30.9.2015 15:50
Dantanela

XXX.XXX.231.116

Ano taky si myslím že to není pes pro každého, člověk mu musí porozumět a smířit se s tím že 100% poslušnost nebude mít nikdy. Ale ten pohled za to stojí

30.9.2015 15:51
Dantanela

XXX.XXX.231.116

Jaké zbarvení máte nejraději? nebo se vám nejvíce libí

30.9.2015 16:49

Dantanela napsal(a):
Jaké zbarvení máte nejraději? nebo se vám nejvíce libí

Pro mě top ten jsou bílý psi...načesanej bílej afgán vypadá jako anděl...trochu ironií je, že sama jsem měla černého s pálením...ale taky mu to moc slušelo...pálení bylo spíše do bílé barvy, ale když jsme šli na podzim z pole, tak vypadal jako celočerný

1.10.2015 10:28
Dantanela

XXX.XXX.231.116

Máte tady někdo afgany v tomto zbarvení? Popřípadě jestli zde můžete dát jejích fotky. Ráda bych věděla jak vypadá taková platina s maskou, krémová s maskou, plavá s maskou atd.
Děkují.

1.10.2015 10:47
vava69

XXX.XXX.136.28

Dantanela napsal(a):
Máte tady někdo afgany v tomto zbarvení? Popřípadě jestli zde můžete dát jejích fotky. Ráda bych věděla jak vypadá taková platina s maskou, krémová s maskou, plavá s maskou atd.
Děkují.

Najděte si na FCB majitelku Faradelly a tam toho uvidíte dost

Přidejte reakci

Přidat smajlík