Dobrý den,
mám 7mi měsíční štěně a začali jsme se potýkat s problémem. Pejsek začal kálet po bytě a to i v mé přítomnosti. Pravidelně venčíme, chodíme na procházky či běhat, pohybu v přírodě má dostatek. Začalo se to dít jakoby ze dne na den, předtím to nikdy neudělal. Ani neproběhla žádná změna v jeho či mém režimu. Chodím pravidelně do práce, na to je zvyklý odmalička. Co se týče krmení, tak dostává vždy večer, cca kolem 18. hodiny, a poté ještě ve 22 hodin jdeme venčit. Co se týče počůrávání, tak to se neděje, jen to kálení. Nejdříve jsem mu vyhubovala, dostal novinami, poslala jsem ho na místo a "nebavila" jsem se s ním. Určitě to nebylo nejvhodnější jednání, ale afekt dělá své, nicméně právě proto prosím o radu, jak se s tím vypořádat...? Děkuji.
scylla
napsal(a):
Proč dostává štěně najíst jen jednou denně? Kdy se vykadí, v kolik hodin? Jinak - bití novinami je zhovadilost a nebavení se také, protože tam chybí vysvětlení, co po něm chcete.
No jo, ale tak paní navrhněte i nějaké rady, tipy, nápady. Mimochodem, nedá se to tak úplně srovnávat, ale zlobí mě můj mladší kocour - stejný problém, a vím, co je afekt. Také jsem s ním "nemluvila". Jinak lásky a vůbec všeho zabezpečení, co má kočka mít, ode mě dostává nad míru.
Já bych jednak žrádlo rozdělila do dvou částí, ráno a odpoledne - krmit jednou denně odrostlé štěně, se mi nezdá.
A potom bych zkusila dávat žrádlo o něco dřív - my třeba krmíme psy cca kolem 16 - to ještě mají čas do večera, nebo při posledním venčení cca ve 22 hod.udělat bobek.
Je možné, že mu to přestalo vyhovovovat, že to třeba nevydrží - že se mohlo něco změnit v tom jak zažívá krmivo. A krmíte pořád stejným?
fikovnice
napsal(a):
No jo, ale tak paní navrhněte i nějaké rady, tipy, nápady. Mimochodem, nedá se to tak úplně srovnávat, ale zlobí mě můj mladší kocour - stejný problém, a vím, co je afekt. Také jsem s ním "nemluvila". Jinak lásky a vůbec všeho zabezpečení, co má kočka mít, ode mě dostává nad míru.
Dokud mi neodpoví na to, kdy a jak se štěně vykadí a čím ho krmí, co jí mám podle vás poradit jiného než aby ho nebila a chodila s ním častěji ven?
Většina psů se venčí docela v obvyklou hodinu. Pokud neměl změnu krmiva, trochu průjem apod., tak prostě musíte vysledovat jestli je v tom nějaká pravidelnost a přizpůsobit denní režim.
Krmit v 18.00 je poměrně brzy, nevím jak vy, ale my jsme venku mnohem déle, krmím tak ve 20 - 21.00. Vyčuraní kolem půlnoci.
anonymx
napsal(a):
Většina psů se venčí docela v obvyklou hodinu. Pokud neměl změnu krmiva, trochu průjem apod., tak prostě musíte vysledovat jestli je v tom nějaká pravidelnost a přizpůsobit denní režim.
Krmit v 18.00 je poměrně brzy, nevím jak vy, ale my jsme venku mnohem déle, krmím tak ve 20 - 21.00. Vyčuraní kolem půlnoci.
Fakt krmíte takhle pozdě? Myslíte že je vás víc?
Co jsem kde četla, většina lidí krmí psy v pozdní odpoledne.)
Jak jsem psala, já mezi 16-17. Poslední venčení cca 23 hod. Ránní vstávání o půl 9.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ebi
napsal(a):
Jak jsem psala, já mezi 16-17. Poslední venčení cca 23 hod. Ránní vstávání o půl 9.
My to máme jak se slepicema. V létě klidně kolem té 21. hod. Teď už jsme cca na 19,30.
Ebi
napsal(a):
Take krmim mezi 20 a 21 hodinou-s prosteho duvodu-aby psi na plny zaludek neřádili.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Taky krmím před spaním, což je u nás tak 19:30-20:00, snídají ráno po páté, krom večeře a snídaně mají kluci ještě po odpolední procházce sváču (je fakt, že tehdy asi mají největší hlad. Krmit jenom jednou denně a to odpoledne, tak ten bobek druhý den dopoledne by byl asi jistý.