Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.9.2015 10:29
Melaniiee

XXX.XXX.147.254

Zdravím. Chci se zeptat na názor :) jelikož jsem nemela nikdy driv psa a nad kazdou změnou v chování přemýšlím tak potrebuju vse vzdycky vysvětlit :) mame doma dve civavi slečny. Obe meli v pondeli 5 měsíců. Vzdycky kdyz meli dostat granule tak strasne skakali a div se malém neudusili kdyz je jedli. Ale od neděle vecer mi k ten granulim jen cuchli a nic. V pondeli rano taky. Odpoledne se uz mohli strhat aby je mohli jist. Ale vecer se jim uz moc nechtělo. A vcera to samé. Rano nechtějí vubec. Odpoledne jsou jak poblázněne do jidla a vecer to jako sni, ale moc se jim nechce. Pijou normálně, kádí normálně, jsou porad akční a zlobivé. Jen me zajímá ta změna ze dne na den.. Kapsicky dostávají tu taky zhltaji. Ted ji menší porce granuli nez předtim. Očkováne jsou, odcervene taky (tabletku meli ted v pondeli) A taky kdyz jsme začali chodit ven tak se niceho a nikoho nebáli a ted se boji každého koho potkáme snad se v tom co pisu vyznate a dáte mi nejake rády ci názory. Děkuji předem a preji pěkny den

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.9.2015 10:31

Pochybuji, že změna chovaní na ulici souvisí s krmením.Btw.jaké kapsicky dáváte?A granule?

23.9.2015 10:34
Melaniiee

XXX.XXX.147.254

Nepsala jsem, ze to stim souvisí. Jen jsem to k tomu dodala, kdyz uz jsem se ptala jestli změna chování je taky normální. Royal canin pro civavi a cesar.

23.9.2015 10:36
shavoid

XXX.XXX.152.1

Melaniiee napsal(a):
Nepsala jsem, ze to stim souvisí. Jen jsem to k tomu dodala, kdyz uz jsem se ptala jestli změna chování je taky normální. Royal canin pro civavi a cesar.

Já být těmi psy, tak kukuřice s příchutí masa by mi taky moc nejela :). Mohu-li poradit, zkuste jiné a o to kvalitnější granule, kde složení odpovídá ceně. A jestli myslíte Cesar paštičky a kapsičky, tak to také není žádná sláva..

23.9.2015 10:40
Melaniiee

XXX.XXX.147.254

A ktere by jste doporučila? Kazdy mi porad rika neco jineho :).

23.9.2015 10:52

Melaniiee napsal(a):
A ktere by jste doporučila? Kazdy mi porad rika neco jineho :).

Napište jaký máte cenový strop, podle toho se dá radit.

23.9.2015 10:53
Melaniiee

XXX.XXX.147.254

Nemam cenový strop. Granule múzou stat cokoliv.

23.9.2015 10:55

Melaniiee napsal(a):
Nemam cenový strop. Granule múzou stat cokoliv.

Tím lépe
Můžete vybírat z těchto http://www.psikrmivoradce.cz/4-hvezdy/
nebo tady http://www.granule.cz/granule-podle-urceni/granule-pro-stenata/.

23.9.2015 10:59
Melaniiee

XXX.XXX.147.254

Děkuji :) akorat z toho prvního seznamu jsme zkoušeli šest druhu a ani jedny nam nechteli jist :(.

23.9.2015 11:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

No tak vidíte.
Neraďte se a zkoušejte !
Co sedne jednomu, nemusí druhému.
Snad je nenecháváte o hladu ?
Maso někdy ochutnaly ?

23.9.2015 11:06
Melaniiee

XXX.XXX.147.254

Vždyť jsem psala, ze ty royal ji jen jsem se ptala proc přestali jist rano. Pres den normálně ji. I vecer neco snedi. Nechtěla sem vědet změnu v jídelníčku. Jen me zajímalo jakto, ze kazde rano nadšeně jedli a od neděle mi rano nejí. Az kolem 12 zacnou jist a pak ji normálně cely den. Vecer taky ji, ale uz ne tal nadšeně. Jen me zarazí ze začali rano stávkovat. Nic vic :).

23.9.2015 11:07

Melaniiee napsal(a):
Děkuji :) akorat z toho prvního seznamu jsme zkoušeli šest druhu a ani jedny nam nechteli jist :(.

Které?

23.9.2015 11:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Už mají prostě tý chemie dost.
Nasaďte si od Vitany gulášovku a cpěte se jen tím - 3 měsíce.

23.9.2015 11:54

Melaniiee napsal(a):
Vždyť jsem psala, ze ty royal ji jen jsem se ptala proc přestali jist rano. Pres den normálně ji. I vecer neco snedi. Nechtěla sem vědet změnu v jídelníčku. Jen me zajímalo jakto, ze kazde rano nadšeně jedli a od neděle mi rano nejí. Az kolem 12 zacnou jist a pak ji normálně cely den. Vecer taky ji, ale uz ne tal nadšeně. Jen me zarazí ze začali rano stávkovat. Nic vic :).

Mezi kvalitní granulky se řadí všechny bezobilné a bez kukuřičné.Tady je návod, jak se orientovat http://www.granule.cz/clanky/jake-granule-jsou-nejlepsi-pro-meho-psa/
A nezapomínejte párkrat v týdnu podávat jakekoliv vařene masíčko a vnitřnosti(jatýrka, ledvinky, žaludky, srdíčka) smajlík

23.9.2015 12:03
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Pro malého psa doporučuji Go natural, Now, případně Canidae /ale první dvoje mají složení nejlepší/, pak ještě Orijen /ten jste předpokládám zkoušela/.

23.9.2015 12:11

Hlavní růst mají za sebou, takže bych se té menší potřebě jídla nedivila. A co se týká té doby - mí psi to mají velice podobně, největší apetit mají po odpolední procházce. K té bázlivosti - budou v "období strachu" (cca 4m.), kdy je opustila štěněčí bezstarostnost a začínají ten svět kolem sebe brát a vnímat vážně - takže je třeba s nimi pracovat.

23.9.2015 12:15
Melaniiee

XXX.XXX.46.152

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hlavní růst mají za sebou, takže bych se té menší potřebě jídla nedivila. A co se týká té doby - mí psi to mají velice podobně, největší apetit mají po odpolední procházce. K té bázlivosti - budou v "období strachu" (cca 4m.), kdy je opustila štěněčí bezstarostnost a začínají ten svět kolem sebe brát a vnímat vážně - takže je třeba s nimi pracovat.

Velice děkuji, konecne odpověď na mou otazku :).

23.9.2015 12:31
shavoid

XXX.XXX.152.1

Jojo, souhlasím s "hmn_" (snad ten nick píšu správně), byť se dnes to slovo socializace omílá pořád dokola, na důležitosti to rozhodně neztrácí. Obzvlášť, když dnes vidím tolik malých frustrovaných psů, co je lidi okamžitě berou do náruče, jakmile spatří cizího psa.. a v rámci diskuze se také zeptám. Je normální, že v tomto období je některý pes takový ten "bojka" a některý je zase nabitý testosteronem až běda, natvrdo zkouší mantinely? Já tedy puberťáka nemám, oba psy jsem měla až jako dospělé, ale kamarádka má kelpiáka, který v sedmi měsících natvrdo vyjíždí po psech. Respektive vidí psa a zničehonic se na něj vrhne, bez jakéhokoliv varování, třeba v podobě naježených chlupů. Ona ho vezme dál od psů, vyklidní, koncentruje na sebe, cvičí s ním v přítomnosti ostatních psů. Časem si psa si přestane všímat a za chvíli zase vystartuje nanovo. Máte s tím zkušenosti?

Přidejte reakci

Přidat smajlík