Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2015 18:35
doggg

XXX.XXX.110.241

Dobrý den, mám amerického staforda 2-letého, pes.
Chtěl bych se zeptat jestli mu nikterak neublížím pokud sním budu trénovat tah, a to konkrétně s postrojem se závažím, myslím tím teda max 10-15 kilo nebo tah na kole v tom smyslu že když pojedu tak pes bude v předu a potáhné mě s kolem. Jde mi o to z důvodu výrysu svalstva protože mi příjde spíše takový obtloustlý a lenivý, tak mě napadla tato aktivita. Za život žádne kloubní nebo jiné potíže neměl. Na videech jsem viděl stafordy co třeba táhnou auto ale to mi už přijde pomatený, jde mi jen o to jak zvýraznit to, co zrovna na jeho standartu by mělo jít vidět.
Děkuji za odpovědi.

8.9.2015 18:43
tapina

XXX.XXX.11.119

Hm ať už staford, jiný pes nebo třeba člověk - začít postupně. Pro obtloustlé lenochy je dobré třeba plavání, pak přidat postupně k větší míře něco z přirozeního pohybu - u psa klus. Pak třeba do kopce a pak přidat tu zátěž.
Myslím, že pokud vyberete polní cesty, to tahání páníka na kole je super. Psy to babí. Pokud mám fenu zapřaženou do tahu, brzdím i do kopce :).

8.9.2015 18:48
doggg

XXX.XXX.110.241

tapina napsal(a):
Hm ať už staford, jiný pes nebo třeba člověk - začít postupně. Pro obtloustlé lenochy je dobré třeba plavání, pak přidat postupně k větší míře něco z přirozeního pohybu - u psa klus. Pak třeba do kopce a pak přidat tu zátěž.
Myslím, že pokud vyberete polní cesty, to tahání páníka na kole je super. Psy to babí. Pokud mám fenu zapřaženou do tahu, brzdím i do kopce :).

Jee, Vážím si Vaší rady. Říkal jsem si že je to super když mě pes táhne na kole, ale trošku jsem se o něj bál jestli si neubliží, hlavně při tom tahu do kopce, ikdyž je takový obtloustlý a lenivý síly se v něm bere jak ze studny smajlík, ještě mě napadá přetahování o lano, na poslušnost to on umí pustit a vše ale zase mi jde o jeho chrup, parkrát jsem viděl na laně kapiláry krve, tak nevím jestli mu stím nevylomím třeba zub...
Klusat bych s ním mohl, ale to moc dlouho nevydržím.
V tomto období je decola zimnná už voda tak o plavání uvažuji asi až příští rok.

8.9.2015 18:55
tapina

XXX.XXX.11.119

Vy můžete jet na kole (pomalu) a pes bude klusat navolno ;-) My to tak máme - na volno - u kola, v postroji - táhni! Ona kolo fakt miluje. Když jsem třeba utahaná z práce, vím, že těch 10 15 kilásků pomalu na kole vklidu dám. Kolo je super.

8.9.2015 19:02
tapina

XXX.XXX.11.119

Přetahování za zuby asi nebude dostatečně vytrvalý pohyb, aby něco posílil... Asi pokud bude správně zakouslý, ublížit byste mu neměl, ale i správný zákus je potřeba nacvičit, to asi poradí někdo jiný.
Zdravému pohybu zdar ;-).

8.9.2015 19:11
doggg

XXX.XXX.110.241

Doobře smajlík tak vyzkouším to kolo, cenním si Vašich rad a můj problém je tímto vyřešen.
Ještě jednou děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.9.2015 19:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

doggg napsal(a):
Doobře smajlík tak vyzkouším to kolo, cenním si Vašich rad a můj problém je tímto vyřešen.
Ještě jednou děkuji.

Plus kvalitní strava s kvalitními bílkovinami.

9.9.2015 14:35
kmichaal

XXX.XXX.213.198

Stejně tak jako člověk hned nepoběží maraton nebo na kole nepojede 200 kilometrů, i pes potřebuje začít se vším pozvolna. Staford je od přírody sportovec, a tak je pro něj jakákoliv z uvedených aktivit vhodná. Doporučuji návštěvu některého z klání v tzv. bull sportu, kde budete moci vidět, co vše se s těmito psy u nás provozuje a kde vám majitelé, často velmi zkušení ohledně sportovních aktivit, rádi poradí.

K tomu kolu: Ano, je to vhodný způsob, ale zase: Začít pozvolna a časem budete překvapen, co se v takovém psu skrývá. Sám jezdím se psem na kole nebo na bruslích. Ale pozor! Vím ve svém okolí o dvou událostech, o kterých mluvím vždy v souvislosti s během u kola a varuji tak všechny, co se do podobné aktivity pustili nebo chtějí pustit.První případ: Paní a rotvajler. Jistá paní jela se svým psem, poměrně dobře zvládnutou fenou RTW, na kole. Napadla ji však velice nerozumná věc: Přivázala si fenu za řidítko a tato běžela podél kola. Ovšem osud tomu chtěl tak, že právě v tu chvíli se v poli poblíž cesty vyskytoval zajíc nebo kočka a fena oběhla kolo a skočila do pole. Přirozeně tak s sebou strhla i paní na kole. Pokud vím, jen shodou náhod vše skončilo jen odřeninami. Hůře však dopadl další známý. Ten byl svým psem rovněž stržen do příkopu či do pole (nevím již přesně) a přišel téměř o všechny zuby. Jeho zranění si vyžádala operaci na čelistní chirurgii v Pardubicích a myslím, že si zlomil i obě ruce. Tudíž měl cca na půl až tři čtvrtě roku vystaráno, než se z úrazů zcela dostal. Proto vše s rozmyslem a se vší opatrností.

9.9.2015 17:23
tapina

XXX.XXX.11.126

Člověk se psy přijde k různým úrazům... Moje kamarádka se psem na kole taky několikrát přelítla přes řídítka, modřiny přes celé břicho, domlácená - opakovaně, má chromý a deformovaný jeden prst, protože se jí kolem něj zamotalo vodítko a pes jí ten prst téměř odtrhl. Přesto to furt provozuje.

Já osobně jsem v důsledku psa z kola slítla jen jednou, fena byla na volno a já neodbočila tam, kde vždycky a ona by odbočila a vlítla mi do předního kola. Nic se nastalo, protože jezdím pomalu, na dámském kole a ne po asfaltu. Od té doby je vidět, že si dává pozor.

Když se nechám táhnout tak za pas, v životě bych psa neuvázala k řídítkům. Ona ten tah strašně prožívá, tak, že ji vůbec nezajímá nic okolo, ani žvanec.

Btw vybité zuby a zlomeniny čelisti jsou u cyklistů celkem klasika, i bez psa :)

Vyražené zuby + zlomená čelist + zlomenina krčního obratle + vykloubené rameno 2x + prasklá lebka = srážka dvou cyklistů na rovném úseku asfaltované cyklostezky.

10.9.2015 09:01
apbtbreeder

XXX.XXX.198.114

tapina napsal(a):
Přetahování za zuby asi nebude dostatečně vytrvalý pohyb, aby něco posílil... Asi pokud bude správně zakouslý, ublížit byste mu neměl, ale i správný zákus je potřeba nacvičit, to asi poradí někdo jiný.
Zdravému pohybu zdar ;-).

Naopak, pes posiluje záda a krk. Přetahování je výborná věc, stačí pár minut, ale pravidelně.

17.9.2015 18:22
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

doggg napsal(a):
Dobrý den, mám amerického staforda 2-letého, pes.
Chtěl bych se zeptat jestli mu nikterak neublížím pokud sním budu trénovat tah, a to konkrétně s postrojem se závažím, myslím tím teda max 10-15 kilo nebo tah na kole v tom smyslu že když pojedu tak pes bude v předu a potáhné mě s kolem. Jde mi o to z důvodu výrysu svalstva protože mi příjde spíše takový obtloustlý a lenivý, tak mě napadla tato aktivita. Za život žádne kloubní nebo jiné potíže neměl. Na videech jsem viděl stafordy co třeba táhnou auto ale to mi už přijde pomatený, jde mi jen o to jak zvýraznit to, co zrovna na jeho standartu by mělo jít vidět.
Děkuji za odpovědi.

Ve dvou letech?Vždyť ten pes není hotovej ještě, ani svalstvem, šlachama a kostrou?Pokud dote´d neměl potíže, tak díky vám je za pár měsíců mít bude.Nenakládejte na něj hned 10-15kg zátěž proboha.Pro něj bude příjemnější procházka s postrojem na tahání a na konci s gumou od auta a napoprvé třeba jen čtvrt hodiny s přestávkama.Proboha kam spěcháte?Pokud se vám zdá, že je tlustej a línej, tak mu hned naložíte, aby se zruinoval a odepsal?Třeba běháním ten pes taky posílí svalstvo, ale to by se páníčkům muselo chtít běhat s ním, že?Vám a podobným fakt nepatří takovej pes do ruky.

17.9.2015 19:16
Clayton

XXX.XXX.104.9

Ve dvou letech má pes dávno ukončený vývoj. Takže ať si vesele tahá.Začíná se sedminou své váhy a u trénovaných psů zátěž váží až polovinu své váhy.Tahat kolo psy neskutečně baví a pěkně nasvalí.Nehrozí obezita.

Přidejte reakci

Přidat smajlík