Počůrávání 2 letého stafordšírského bulteriera

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2015 03:45
Miamiamia

XXX.XXX.181.58

Máme 2letého stafbulíka, miláčka rodiny, ovšem pravda, netočí se vše jen kolem něj a musí být dost samostatný, např. v tom smyslu, že si chodí sám ven a to kolikrát denně chce (velká zahrada bez omezení dalšího pohybu mimo ni, takže netrpí nějakou izolovaností). NA cvičák jsme chodili první rok hlavně kvůli socializaci a základnímu výcviku. Je poslušný, hodný, chová se hezky k dětem.
V poslední době se ale začal počůrávat, a to řekla bych cíleně. Dělá to v noci, když ho nikdo nevidí. Njedříve chodil do koupelny a vytáhl si ručník, na který se vyčůral. Zavíráme tedy koupelnu. Vyřešil to tím, že čůrá každou noc do svého pelíšku. Častější pouštění ven nepomáhá, tohle je evidentně cílené a o značkování nejde, pelíšek je celý pročůraný. Zkusila jsem ho schválně někdy nevyprat, jestli v něm bude vůbec chtít znovu spát a to mu teda vůbec nevadí a klidně si tam zase lehne. Jeho pozice je taková, že má povolené vylézt si na jedno naše křeslo, jinam ne, ale samozřejmě by chtěl všude, nejvíc na gauč.
V prosinci se nám má narodit mimčo a já už teď trnu, že to bude s tím počůráváním ještě horší. Hlavně nevím, jak na něj. Jestli na něj být přísnější a nechat ho spát venku (máme uzavíratelný dvůr) nebo to stále ignorovat... já to ale chápu jako nějaký signál, jen si ho neumím vyložit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.9.2015 04:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pes neuvažuje jako člověk aby se počůrával cíleně. Zřejmě má vážný zdravotní problém a moč prostě neudrží. Vaše první cesta by pro to měla vést na vyšetření k veterináři.

8.9.2015 07:49
manbea

XXX.XXX.70.116

Pozor, to že vám v noci pročůrá pelíšek opravdu není cílené, jak píše habe. Nám se to začalo stávat u šestiletého křížence jezevčíka, vždy se počůral ve spaní (a ne každou noc), přestože režim má jako váš pes - volný přístup na zahradu a možnost venčení třeba 20x denně.
Veterinární vyšetření ukázalo infekci močových cest a struvity v moči. Dostal atb a dietu - granule, vše se vyléčilo, ale po roce to tu máme znovu. Určitě s pejskem dojděte na veterinu, nejlépe i s močí a nechte ho podrobně vyšetřit. Budou mu (asi jako u nás) prohlížet i prostatu a dělat sono, aby viděli, jak vypadá močové ústrojí uvnitř. Neodkládejte to, tento problém sám nevymizí.

8.9.2015 08:28
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Já bych to naopak dala do souvislosti s příchodem mimina- pes jakoukoli změnu ve vašem chování vycítí, přestože vy si myslíte, že se chováte stejně. Může se cítit nejistý a tímto naznačuje že toto je jeho teritorium. Takže bych, po vyloučení, zdravotní příčiny, zapátrala, co dělám jinak...

8.9.2015 08:47
Miamiamia

XXX.XXX.181.58

Dnes s ním zajdeme na veterinu a uvidíme, jak dál. Taky si myslím, že nejdříve musíme vyloučit zdravotní příčinu.
Je mi ho líto, že mi nemůže "říct", jak to všechno je, snad se k tomu nějak dopídíme...
Díky vám za reakce.

8.9.2015 09:00
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dnes s ním zajdeme na veterinu a uvidíme, jak dál.

Hlavně nezapomeňte moč vzít ze sebou, to je základ.
Dája.

8.9.2015 09:16
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Dája6 napsal(a):
Dnes s ním zajdeme na veterinu a uvidíme, jak dál.

Hlavně nezapomeňte moč vzít ze sebou, to je základ.
Dája.

Pokud už není pzdě, má to být ranní

Přidejte reakci

Přidat smajlík