Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2015 09:33
Iliena

XXX.XXX.29.235

Dobrý den, chtěla bych se poradit kolikrát denně krmit. Máme pětiměsíční stěně a krmime 3x denně, poslední dobou mám pocit, že ji to moc nevyhovuje. Je to jedlik, jídlo jsme do ní nikdy cpát nemuseli, vždy jedla dobře a ve svoji hodinu čekala u misky. Teď odpolední jídlo sice sní, ale bez velkého nadšení. Večeře zůstává stejná, tu bleskově vyluxuje a zkouší jestli nedostane přidáno. A poslední dva dny nechce snídani. Včera ji po dlouhém váhání snědla, dnes ne. Jinak je stejně veselá, průjem nemá. Není to jen tou prudkou změnou počasí? Nebo ji prostě 3x denně nevyhovuje? Jen nevím jestli na 2x denně neni brzo. Díky za odpovědi.

3.9.2015 10:34
koňadra

XXX.XXX.138.226

Co máte za plemeno - boxera? Krmit 2x denně v 5 měsících stáří štěněte bohatě stačí. Vždy dávám v každé dávce štěněti tolik, kolik sežere a nemám problém. Prostě toho sežere o něco málo víc v každé dávce, ale bude normálně žrát a ne se v tom nimrat, protože nemá hlad. Pokud krmím granulemi, neřídím se nějakými doporučenými dávkami, stejně tak, když krmím masem. Štěne je ve vývoji, má dostat to, co potřebuje, pro mne to, co sežere. Tlusté štěně jsem nikdy neměla. Až dospělému psu upravuji dávky podle jeho kondice i podle ročního období. Je jasné, že v létě v těchto vedrech pes sežere méně, v zimě více, protože potřebuje energii na vlastní zahřátí.

3.9.2015 12:36
Iliena

XXX.XXX.37.7

koňadra napsal(a):
Co máte za plemeno - boxera? Krmit 2x denně v 5 měsících stáří štěněte bohatě stačí. Vždy dávám v každé dávce štěněti tolik, kolik sežere a nemám problém. Prostě toho sežere o něco málo víc v každé dávce, ale bude normálně žrát a ne se v tom nimrat, protože nemá hlad. Pokud krmím granulemi, neřídím se nějakými doporučenými dávkami, stejně tak, když krmím masem. Štěne je ve vývoji, má dostat to, co potřebuje, pro mne to, co sežere. Tlusté štěně jsem nikdy neměla. Až dospělému psu upravuji dávky podle jeho kondice i podle ročního období. Je jasné, že v létě v těchto vedrech pes sežere méně, v zimě více, protože potřebuje energii na vlastní zahřátí.

Je to kříženec, otec je staford, matka kříženka pravděpodobně boxera. Krmíme granulemi a dávku také nedávám přesně podle doporučení. Snídani jsem jí vzala, nechceš - máš smůlu. Dám jí to odpoledne nebo radši až večer a uvidíme. Od zítra začneme krmit jen 2x. Jak jsem psala, přišlo mi, že kdyby odpoledne nedostala, ani by si toho nevšimla, jen jsem si nebyla jistá, jestli není moc brzo.
Děkuji za radu

3.9.2015 13:05
mishule

XXX.XXX.99.26

Iliena napsal(a):
Je to kříženec, otec je staford, matka kříženka pravděpodobně boxera. Krmíme granulemi a dávku také nedávám přesně podle doporučení. Snídani jsem jí vzala, nechceš - máš smůlu. Dám jí to odpoledne nebo radši až večer a uvidíme. Od zítra začneme krmit jen 2x. Jak jsem psala, přišlo mi, že kdyby odpoledne nedostala, ani by si toho nevšimla, jen jsem si nebyla jistá, jestli není moc brzo.
Děkuji za radu

Taky ráno nedávám, fenka to prostě nechá ležet. Tudíž se nažere v poledne a večer a je spokojená. Před dvěma dny jí byl sice rok, ale takhle to děláme od toho 5.-6. měsíce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík