Dobrý den
Asi před rokem jsme hledali nějakého pejska j. teriéra. Prohlíželi jsme nějaké inzerce ale většinou tam byli jorkšíři kolem 5ti kilo, my chtěli jorka do 2 kilo. Potom nám dal známý kontakt na jednu chovatelku. Zavolala jsem tam a paní mi řekla že štěňatům (byla 3) jsou 3 měsíce je s PP, jsou k odběru a všichni 3 za 7 tisíc. Přijeli jsme na místo a přišli jsme dovnitř. Celkem mě to překvapilo, když jsme si brali našeho prvního jorka a přijeli k majitelce, bylo to tam pěkné, čisté a vonělo to tam čistotou. U téhle majitelky ne, nebylo to tam zrovna pěkné (ale to chápu, ne každý na to má peníze) a příšerně to tam zapáchalo psí močí. Předala nám štěně, očkovací průkaz(když jsme jeli domů, všimla jsem si že mu nejsou 3 ale už 6 měsíců) a papíry. Když se dostalo na placení, majitelka se vymlouvala že má ještě další dva a tenhle je takový a je lepší v tomhle a že za něho chce 10 tisíc. Řekla jsem si že možná bude kvalitnější a dala jí 10 tisíc. O papíry mi nešlo, chtěla jsem prostě jorkšírka domů pro tu fenečku co sem koupila jako první, na připuštění, máma si přála dvě nebo jedno štěně.
Moje první návštěva u veterináře dopadla asi takhle - Psovi se nespustilo 2. varle a nejde ani nahmatat, + měl nevypadlé skoro všechny mléčné zuby. O ničem z toho mi chovatelka neřekla. Když jsem doma později při hledání nějakého papíru, našla PP zarazilo mě že je slovensky a nahoře je napsané "tento preukaz nie je platný pre vyvoz" jak je to myšlené ? A měla bych s majitelkou nějak řešit že nemá jedno varle i když dobře věděla že ho chci pro fenu ?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Určitě se ozvou i fundovanější... Jestli máte polovičního kryptorchického psa, tak je vám PP na nic, nikdy ho do PP chovu nepustí. Jinak je pro nás dnes Slovensko cizina a pes k nám dovážený by měl mít exportní PP.
Jestli jsem to dobře pochopila, tak záležitost je stará rok (?). Pak můžete sice chovatelce napsat, že vás podvedla, ale to je tak všechno. Záruka na skryté vady u zvířat je 6 týdnů (? - jen tuším ).
Uživatel s deaktivovaným účtem
Sice jsem nepochopila tu vaši poznámku, že vám o papíry nešlo (?!), že chcete psa pro vaši fenečku ( bez PP ?- na krytí ?) Tu službu vám může udělat i poloviční kryptorchid. Jen rozšíříte řadu producentů štěňat bez PP.