Dobrý den,
Obracím se na vás s prosbou o radu.
Mám 9 mes. fenku... Od malička jí málo, ted poslední dny se potykame s problemem- minuly týden byla s rodiči na chatě, pak zvracela, nezrela 2dny, jen pila. Byli u veterinare-nezjistil vyšetřením nic. Doporučil dietu (ryzí, mrkev a kuře), pichnul injekci a doporučil pastu s probiotiky. Bohuzel se stav nezlepsuje. Dělal se rentgen žaludku a nic se tam nezajistilo. Je porad vyčerpaná a unavena, plouzi se po byte, večer je to lepší. Během dne ji chladime, sprchuje se vlaznou vodou bříško a nepustime ji na sluníčko pres den...
Napadá Vás, co dalšího podniknout? K vetovi jdou zítra.
Muze to byt porucha termoregulace ? Máme chtít vyšetření krve?
Moc dekuji za Vaše rady.
Chtělo by to ještě trošku informací - a to zda trpí i na průjmy, v jaké je kondici (hubená, normální), jakou má srst, sklon k drbání, trpí i na jiné neduhy - např. zánět zvukovodu apod. Je pravidelně odčervovaná, dělal se rozbor stolice? Těch příčin únavy je moc, byla od mala pomalejší, unavenější, nebo je to až teď? Hárala už?
Jinak já mám také nejedlíka (od mala), ale vedra snáší dobře, zřejmě vesmírné energie z které žije má dostatek.
lady_bird
napsal(a):
Dobrý den,
Obracím se na vás s prosbou o radu.
Mám 9 mes. fenku... Od malička jí málo, ted poslední dny se potykame s problemem- minuly týden byla s rodiči na chatě, pak zvracela, nezrela 2dny, jen pila. Byli u veterinare-nezjistil vyšetřením nic. Doporučil dietu (ryzí, mrkev a kuře), pichnul injekci a doporučil pastu s probiotiky. Bohuzel se stav nezlepsuje. Dělal se rentgen žaludku a nic se tam nezajistilo. Je porad vyčerpaná a unavena, plouzi se po byte, večer je to lepší. Během dne ji chladime, sprchuje se vlaznou vodou bříško a nepustime ji na sluníčko pres den...
Napadá Vás, co dalšího podniknout? K vetovi jdou zítra.
Muze to byt porucha termoregulace ? Máme chtít vyšetření krve?
Moc dekuji za Vaše rady.
Jaterní testy, vyšetření moči a krve na ledviny, poslech nebo sono srdce určitě, sono břicha také.
Lexaurin
napsal(a):
Tak ať vam dobre dopadne
Takže po důkladných vyšetření se zjistilo, ze problémy způsobil otok na ledvině - budou ted provádět kontrolní testy. Fenecka dostala injekci a recept na algifenove kapky. Stav se zlepšil, zatím je tedy porad ještě dost unavena, ale už se chtěla mazlit a chvilku proháněla i hračky.
Uživatel s deaktivovaným účtem
lev
napsal(a):
Tomu teda nerozumím, jednou srdce, pak úplně jiná diagnoza - otok na ledvině ? Nějak mi to nejde dohromady. Asi bych jela do Mimoně na mag. rezonanci.
Příčinou otoku ledviny je/může být onemocnění srdce, třeba to lady_bird upřesní.
lev
napsal(a):
Tomu teda nerozumím, jednou srdce, pak úplně jiná diagnoza - otok na ledvině ? Nějak mi to nejde dohromady. Asi bych jela do Mimoně na mag. rezonanci.
Taky nerozumím... Byli jsme ale přímo u kardiologa, který řekl, ze na srdci neshledává nic, co by ho znepokojovalo. Posilal nás tam veterinář s tím, ze se mu nezdála srdeční činnost, ale pode všeho to byl důsledek toho akutního stavu, se kterým jsme tam byli. Dále prováděli vyšetření bricha-na pohmat o při sonu to bylo bolestivé, došlo na sono ledvin, kde bylo vidět nějaký útvar (nebo jak to nazvat)...na zakleda krevního rozboru se nic nezjistilo. Ale v mocovym mechyri byly vidět "srazeninky", takže se dela ten odběr a analýza moci...
Konzultovali jsme to s několika veterinari.
Ted se čeká tedy na výsledky te moci a dal se bude testovat krev.