Může mi prosím poradit jak odnaučit psa štěkat na děti. Máme fenku jorkšírka 1,5 roku je docela poslušná jen když se v její blízkosti objeví malé dítě tak kolem něj začne běhat dokola a hrozně štěkat. Nikdy se k dítěti nepřiblíží úplně mám pocit že se ho možná i bojí, ale je to dost nepříjemné. Většinou ji vodíme bez vodítka protože v jiných případech nemáme problém s odvoláním jen s tím štěkáním si nevíme rady . Předem děkuji za rady.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.178.38
Ano, myslím, že se bojí a štěká ze strachu, podle toho co vídám(je tu jorků a malých psů všeobecně dost) Připadne mi, že děcka jsou svým chováním pro psy špatně čitelná(chovají se divně, nekoordinovaně pobíhají, ječí..nedivte se ) a obecně se jich psi spíše bojí. Pokud máte ve svém okolí(příbuzenstvu) nějaké už rozumnější dítě, zkuste je nenásilně zkamarádit(přes hru, pamlsky) aby si na děti postupně zvykala. Nejlíp je to samozřejmě od štěnda, ale to už je pro vás pozdě. Vy jste ji jako malé štěňátko nenechávali, třeba dětma ze sousedství pohladit, pohrát si?
Děkuji za radu. Od mala je s dětmi v kontaktu máme doma dva syny 10 a 12 let, bohužel nemáme takové ty kolem 3 let které jak říkáte vy tak pískají a běhají buď od ní nebo směrem k ní. Nejhorší je že když ji včas nechytím tak je potom problém protože dítko křičí a nepostojí a ona okolo něj lítá a štěká. Vím že bych ji měla včas chytit ale někdy to prostě neohlídám.
Uživatel s deaktivovaným účtem
petra44
napsal(a):
Může mi prosím poradit jak odnaučit psa štěkat na děti. Máme fenku jorkšírka 1,5 roku je docela poslušná jen když se v její blízkosti objeví malé dítě tak kolem něj začne běhat dokola a hrozně štěkat. Nikdy se k dítěti nepřiblíží úplně mám pocit že se ho možná i bojí, ale je to dost nepříjemné. Většinou ji vodíme bez vodítka protože v jiných případech nemáme problém s odvoláním jen s tím štěkáním si nevíme rady . Předem děkuji za rady.
Některé psi přítomnost dětí znervózňuje, bojí se jich, nevědí jak si mají pohyby a chování dítěte vysvětlit. Projevovat se to na chování psa může různě. Pes na dítě štěká, může se ho snažit zahnat nebo se naopak snaží dostat z dosahu dítěte. Pokud se takovýhle pes dostane do úzkých (nemá kam před dítětem utéct) může se snadno stát, že po dítěti vyjede a může i kousnout.
Na vás jako majiteli je, nedopustit, aby k takovýmto situacím docházelo. Je sice hezké, že má pejsek jinak pěkné přivolání, ale pokud ho od dítěte neodvoláte, tak ho na místech, kde se můžou děti objevit, musíte mít na vodítku a nedovolit, aby na něj děti šahaly nebo ho nějak provokovaly. Je to slušnost jednak vůči dětem a jednak vůči vašemu pejskovi...