Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.7.2015 14:29
Pavla1234

XXX.XXX.252.74

Dobrý den, máme 7 let starou fenku kříženého vlčáka. Poslední dobou je velmi agresivní ke zvířatům, během posledního měsíce zakousla ve vesnici 2 psy a dnes synovi zakousla morče, které 2 roky chováme. Morče bylo v kleci, naše fenka se utrhla ze řetězu a klec naprosto zdevastovala, nedalo se v tu chvíli nic dělat smajlík... byla jak v afektu. Už se s ní bojím chodit i na procházky, přestože je již pouze na vodítku, má takovou sílu, že když vidí zvíře, nedokážu ji udržet (pes, kočka, srna, zajíc...) smajlík. K lidem je přátelská a hodná, ale začínám z ní mít strach. Mám malé dítě a začínám pochybovat o jeho bezpečnosti. Můžete mi, prosím, někdo poradit? Už si vůbec nevím rady. Myslíte si, že když je tak agresivní ke zvířatům, mohla by ublížit i lidem?

29.7.2015 14:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Jako každý větší pes, který by mohl způsobit problém, má jistě výcvik = poslušnost.
Náhubek taky nosí !
Kde může být problém ?

(středověk ! ze řetězu ?! aha - to učí na kterém cvičáku?).

29.7.2015 14:39
saty

XXX.XXX.10.2

"naše fenka se utrhla ze řetězu" obrazně nebo fakticky?
Velký pes potřebuje aby se mu člověk věnoval cvičil s ním celý život
Dřív tohle nedělala? nemá to spojeno se špatnou zkušeností?

29.7.2015 14:39
Pavla1234

XXX.XXX.252.74

Výcvik má, já opravdu žádám o pomoc. Je to moc hodný a milý pes, nevím, co se s ní stalo . Začalo to tím, že ulovila zajíce a teď se ke všem zvířatům chová jako lovec. Je pravda, že s náhubkem jsme s ní na procházky nikdy nechodili... bydlíme na vesnici a chodíme za ní na dlouhé procházky. Poslední dobou mi ale uteče pokaždé, když zavětří zvěř. Jinak je opravdu moc hodná, ale když "loví" nedokážu s ní v té chvíli vůbec nic udělat. Prosím jen o radu, jestli by někdo věděl, jak ji "potrestat" nebo ji "odnaučit" takové chování. Mám tři děti a přestože s ní dříve chodili na pravidelné procházky, poslední měsíc se vrací bez ní... Ona se pak sama vrátí, ale jak jsem již napsala, často je to s nějakým problémem...

Neregistrovaný uživatel

29.7.2015 14:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Za prvé: zabila ve vesnici dva psy? A jste normální? Proč se dostane do vesnice, když píšete, že je na řetězu? A opačně: to je 7let na řetězu? Proč? Proč od mala není volně na dvorku, či kde vlastně žije. Divíte se, že jí z toho hrabe? Píšete, že s ní chodíte na procházky, tak má mít košík, pokud se neumí chovat. A co třeba cvičák, absolvovala, má nějakou poslušnost? Začínáte mít strach z vlastního psa...to mi přijde totálně divné, nějak nechápu váš vztah či jestli je to, jen pes na řetězu", kterého občas vezmu ven, aby tam neschnil a jinak žádný vztah není? Druhá věc je, že to může být nějaký zdravotní problém, několikrát to byl i nádor na mozku, ale si myslím, že to je hodně vyjímečné. Navštívit veterinu a provést zdravotní testy by neškodilo - vzhledem k jejímu věku.

29.7.2015 14:42
Pavla1234

XXX.XXX.252.74

Ze řetězu... obrazně...

29.7.2015 14:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

?
Morče bylo v kleci, naše fenka se utrhla ze řetězu a klec...
-
....se pak sama vrátí, ale jak jsem....
- nechci strašit, ale zahráváte si

Neregistrovaný uživatel

29.7.2015 14:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Aha, tak než jsem to sesmolila, už jste i na něco z toho odpověděla...Přijde mi divné, že se její chování změnilo až po 7letech? A u vás se nezměnilo nic?

29.7.2015 14:45
Pavla1234

XXX.XXX.252.74

Ach jo... čekala jsem radu. Máme plot, který dokáže přeskočit. Ale dříve to nikdy neudělala, jde o poslední měsíc. Prosím jen o radu. Manžel jsi chce dát utratit, bojí se, že by mohla zaútočit na naše děti. Nechci ji dát utratit, byla vždy zlatíčko. Na procházky jsme s ní chodili pravidelně, minimálně 2x denně. Nikdy problém nebyl, až teď.
Prosím, jen jsem chtěla poradit.

29.7.2015 14:47
Pavla1234

XXX.XXX.252.74

Klec od morčete totálně zdevastovala.

29.7.2015 14:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Nudí se.

29.7.2015 14:50
saty

XXX.XXX.10.2

Univerzální rada neexistuje seberte psa najděte v okolí cvičák a řešte to s kvalifikovanou osobou tam. Takhle od stolu se to řešit moc nedá.

29.7.2015 14:50
Pavla1234

XXX.XXX.252.74

Nudí se? A co když z nudy zaútočí na mého nejmladšího syna? Osobně mi přijde, že přišla na "chuť" syrovému masu nebo tak něco... Ona nikdy nestrádala, nebo aspoň ten pocit nemám.

29.7.2015 14:51
Pavla1234

XXX.XXX.252.74

Tak jo... zkusím se s ní vrátit na cvičák, kam jsme chodívali.

29.7.2015 14:55
apbtbreeder

XXX.XXX.198.114

Darujte ji někomu zodpovědnějšímu, kdo takového psa nenechá chodit ven s dětmi.

29.7.2015 15:10
Pavla1234

XXX.XXX.252.74

Dík za rady... Nemyslím, že 17ti a 15ti letí synové nemohou jít sami na procházku. Já se na vás obrátila, protože jsem myslela, že mi někdy může poradit, čím by to mohlo být.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2015 15:12

Pavla1234 napsal(a):
Nudí se? A co když z nudy zaútočí na mého nejmladšího syna? Osobně mi přijde, že přišla na "chuť" syrovému masu nebo tak něco... Ona nikdy nestrádala, nebo aspoň ten pocit nemám.

To s tím masem je těžká pověra, není to pravda.

29.7.2015 16:01
anonymx

XXX.XXX.135.210

No, naucila se jedine, toulat se a lovit. Zrejme chlapci nebyli ti nejlepsi psovodi, kdyz ji.neprivolali. O "deti" se.nebojte, pokud ji neublizuji. Jdete opravdu.na cvicak.

29.7.2015 19:06
scylla

XXX.XXX.109.99

Přišla na to, co je to lov a líbí se jí to. Chce to stopovačku a práci s ní, jištění a už se jí nesmí povést utéct a ulovit. Odvázat ze řetězu a věnovat se fence, to bude to hlavní. Cvičák vám nepomůže.

29.7.2015 19:31

V podstatě už stará fena a začne takto blbnout?Podle mě jste jí nikdy zvládnutou neměla a jestli jste to nezvládla tehdy, teď už těžko.Velkou roli tam budou hrát i děti, někteří puberťáci dokážou psa velmi dobře kazit.Už jen to že jí nedokážete udržet na vodítku mluví samo o sobě, zakousne na co přijde, na to fakt nemám už slov, zkusit můžete to co Vám tu už radili-odborníka.

Neregistrovaný uživatel

29.7.2015 19:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Já si myslím, že je to provokace - takhle blbej snad nikdo být nemůže!

29.7.2015 20:08

Nevíte, co dovedou lidi na vsi. Momentálně mi hárá fena, majitelka psa kus od nás, přece nebude poslouchat, jak uvázaný nebo zavřený pes kňučí. Tak ho vypustí, nám na zahradu, myslivcům do revíru. Není to žádný mazlík. Velký NO. Jestli něco za ten den a noc...provede, to neřeší. Ani nebudu psát, co už u nás všechno zničil, sousedi mají na návštěvě poměrně malé děti na prázdninách. Lítá jim přes zahradu...

30.7.2015 09:54
Clayton

XXX.XXX.104.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevíte, co dovedou lidi na vsi. Momentálně mi hárá fena, majitelka psa kus od nás, přece nebude poslouchat, jak uvázaný nebo zavřený pes kňučí. Tak ho vypustí, nám na zahradu, myslivcům do revíru. Není to žádný mazlík. Velký NO. Jestli něco za ten den a noc...provede, to neřeší. Ani nebudu psát, co už u nás všechno zničil, sousedi mají na návštěvě poměrně malé děti na prázdninách. Lítá jim přes zahradu...

Taky mi teď hárá fena.Mám ji sice v bytě, ale jít ji vyvenčit je na Bohnice.Byla jsem s ní v parku, podotýkám, že tam mají psi být striktně na vodítku a nikdo tam nebyl.Šla jsem po chodníku a fenu jsem měla samozřejmě permanentně na krátkém vodítku.Když proti nám jde paní s nevychovaným psem NO.Už z dálky jsem křičela, že hárá a šla jsem trochu stranou, paní to slyšela.Když se přiblížili, pes začal bláznit, štěkat, kňučet...a ona ho pustila na volno. Přece se s ním nebude prát na vodítku.Fenu jsem naštěstí ubránila a paní pěkně vynadala.Psa si s kyselým výrazem odlovila (že to trvalo) a naštvaně odešla...Lidi jsou čím dál, tím horší. I ve městě...

30.7.2015 10:19
anonymx

XXX.XXX.27.66

Z toho si nic nedělejte, já jdu s 2 fenami a 1 psem, vidím z dálky řítícího se na nás dobrmana a za ním utíká panička a řve "ona hárá". Moji seděli u nohy a mě šrotovalo hlavou co budu dělat - pustit psa ať jí třeba nakryje nebo čuby ať se porvou. No, naštěstí dobrmanka byla poserka a psů se lekla a utekla.

30.7.2015 10:36

Clayton napsal(a):
Taky mi teď hárá fena.Mám ji sice v bytě, ale jít ji vyvenčit je na Bohnice.Byla jsem s ní v parku, podotýkám, že tam mají psi být striktně na vodítku a nikdo tam nebyl.Šla jsem po chodníku a fenu jsem měla samozřejmě permanentně na krátkém vodítku.Když proti nám jde paní s nevychovaným psem NO.Už z dálky jsem křičela, že hárá a šla jsem trochu stranou, paní to slyšela.Když se přiblížili, pes začal bláznit, štěkat, kňučet...a ona ho pustila na volno. Přece se s ním nebude prát na vodítku.Fenu jsem naštěstí ubránila a paní pěkně vynadala.Psa si s kyselým výrazem odlovila (že to trvalo) a naštvaně odešla...Lidi jsou čím dál, tím horší. I ve městě...

Takový "miláček" chodí ve městě, kam jezdím do práce ( s fenou- já). Normálně má malého křížence na flexině, moc ho neposlouchá, tak aby mu nezdrhnul. Když jsem se mu vyhýbala s tím, že fena hárá, tak on ho s tím, že se pes aspoň vyblbne, pustil. Byl si jistý, že se od feny nehne, já se nebála, že by mi fenu nakryl, ale otrávená jsem byla. Určitě jsem nechtěla cestou z práce stát, nechat psa skákat kolem feny a po feně. Ale co si vezmete na magorovi?

30.7.2015 13:45
Clayton

XXX.XXX.104.9

Takový "miláček" chodí ve městě, kam jezdím do práce ( s fenou- já). Normálně má malého křížence na flexině, moc ho neposlouchá, tak aby mu nezdrhnul. Když jsem se mu vyhýbala s tím, že fena hárá, tak on ho s tím, že se pes aspoň vyblbne, pustil. Byl si jistý, že se od feny nehne, já se nebála, že by mi fenu nakryl, ale otrávená jsem byla. Určitě jsem nechtěla cestou z práce stát, nechat psa skákat kolem feny a po feně. Ale co si vezmete na magorovi?

No, to jsou taky případy, ti majitelé, kteří chtějí svého psa nechat vyběhat na Flexi s tím mým, a nemůžou ho pustit.První se zamotá uvázaný pes, pak můj, potom se mi lanko zářízne pod kolena...Ale vychovávat debilní pánečky a jejich rozmazlené psy nehodlám, takže se jim snažíme vyhýbat.

31.7.2015 10:55
balisek

XXX.XXX.165.178

Promiňte, ale nenapadlo Vás zavřít svojí fenu? Vám hárá čuba, takže jsou všichni majitelé psů povinni uvázat je na řetěz nebo je dát pod zámek?

31.7.2015 11:17

Až na hlavu normální?
Fenu mám pochopitelně v domě. Majitelé psů ať si se svými psy dělají co chtějí, když to nebude na mé zahradě ! Počůrané všechno, od auta přes dveře až po kočárek. Nebo dítě kvůli vesnickému psovi mám také zavřít?
Že nemůžu otevřít okna v přízemí, pověsit prádlo na své zahradě, o tom ani nemluvím.

31.7.2015 18:35

Naše fena NO,4 roky, doted bezproblémová, poslušná, normálně socializovaná, zvyklá na lidi, psy i nqaše kočky. Včera nás překvapila opravdu nemile.Doslova před námi rozervala na kusy naše kotě. Nedala se odvolat, nedala se zastavit, prostě ho chňapla a zdrhla s ním na zahradu a než jsme doběhli, bylo na kusy. Co jí k tomu vedlo, těžko říct.

1.8.2015 13:39
hunter

XXX.XXX.22.6

Pavla1234 napsal(a):
Dobrý den, máme 7 let starou fenku kříženého vlčáka. Poslední dobou je velmi agresivní ke zvířatům, během posledního měsíce zakousla ve vesnici 2 psy a dnes synovi zakousla morče, které 2 roky chováme. Morče bylo v kleci, naše fenka se utrhla ze řetězu a klec naprosto zdevastovala, nedalo se v tu chvíli nic dělat smajlík... byla jak v afektu. Už se s ní bojím chodit i na procházky, přestože je již pouze na vodítku, má takovou sílu, že když vidí zvíře, nedokážu ji udržet (pes, kočka, srna, zajíc...) smajlík. K lidem je přátelská a hodná, ale začínám z ní mít strach. Mám malé dítě a začínám pochybovat o jeho bezpečnosti. Můžete mi, prosím, někdo poradit? Už si vůbec nevím rady. Myslíte si, že když je tak agresivní ke zvířatům, mohla by ublížit i lidem?

Tady bude hrát roli několik okolností, které se na dálku budou špatně odhadovat.
Jako první vyhledejte cvičák a se psem pracujte, problém máte celkem velký. Do té doby bych fenu vodil pouze na vodítku s košíkem. Usměrnění psa není o fyzické síle, takže pokud ji na procházkách neudržíte, nemáte ji dobře "zvládnutou", možná by se dalo uvažovat o halti, která by vám pomoha ji alespoň fyzicky lépe ukočírovat (vlastní zkušenosti s ní nemám, to by mohl rozebrat někdo jiný).
Záleží, zda její chování je vyloženě agresivní, nebo se jedná o náruživého lovce. Pes, který zakousne zvíře, nemusí být psychopat, který chce zabít vše, co se pohne.
Co vyloženě nechápu je váš postoj, neřešila jste to už po prvním mrtvém psu ? To člověk čeká až se ho to bude týkat osobně ? Stylem, na sousedovo psy kašlu, morče je moje, takže problém mám až teď.

to habe: fena může být zvyklá na vaše současné kočky, které s ní sdílí domácnost nějaký čas, kotě je nové, tudíž ještě nemá zažito, že patří k vám, můj odhad.

1.8.2015 14:56
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Naše fena NO,4 roky, doted bezproblémová, poslušná, normálně socializovaná, zvyklá na lidi, psy i nqaše kočky. Včera nás překvapila opravdu nemile.Doslova před námi rozervala na kusy naše kotě. Nedala se odvolat, nedala se zastavit, prostě ho chňapla a zdrhla s ním na zahradu a než jsme doběhli, bylo na kusy. Co jí k tomu vedlo, těžko říct.

Uff, celkem síla!

Přidejte reakci

Přidat smajlík