Proč fena vyjela po štěněti?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2015 08:36
Iliena

XXX.XXX.41.2

Zdravím,
původně jsem náš víkendový zážitek chtěla hodit za hlavu, ale pořád ve mě trochu vrtá. V sobotu jsme se s naším 3měsíčním štěnětem vydali na návštěvu za jejím psím bráchou a mámou. Říkali jsme si, že by bylo fajn aby štěňata pořádně spolu vyblbla. Návštěva ale nedopadla nijak úžasně. Prvním trochu šokem pro mě byla reakce mámy. Byli jsme ještě za plotem (naštěstí), když na štěně začala zuřivě štěkat, vrčet, cenit zuby, ježit se... Fenku známe léta jako milou, přátelskou k lidem, dětem i psům. Nečekala jsem že si řekne "jé moje dcera, tak ráda ji vidím", ale žádný pes nám po štěněti nikdy takhle nevyjel. Fenu jsme tedy zavřeli domů, že necháme venku jen štěňata. Další překvapení nastalo, když štěněcí brácha místo seznámení začal dělat totéž. Asi to odkoukl od mámy... Když jsme ho uklidnili a konecně se v klidu očuchali naše Tara kolem něj začala hopsat stylem "honem pojď si hrát", pejsek zmrznul a zíral na ní jako by to nikdy neviděl. Pak se trošku rozkoukal a i si docela hráli, ale stejně to nebylo takové jako když Tara lítá s pesanama na louce a blbnou. Bohužel myslím, že stěně vůbec nesocializují, že si nikdy s pejskama nehrál, že ho mimo zahradu neberou . Jsem z toho špatná, je mi ho líto. Ale nevím co si myslet o reakci mámy. Nevíte proč se tak chovala?

29.6.2015 08:42
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Proč to dělají nevím, ale tahle reakce je celkem běžná. Matka mého psa byla normálně socializovaná, s lidmi i se psy přátelská, majitelé s ní sjezdili půlku Evropy, ale jakmile potkala svoje vlastní štěňata, vždycky je nejdřív děsně sjela.

29.6.2015 08:50
anonymx

XXX.XXX.228.71

Jezisi kriste; docela.normalne si hlidali svoje teritorium. Mam stale vetsi a vetsi pocit, ze 99% zdejsich nema ani poneti co je vlastne "socializace".

29.6.2015 08:57
Iliena

XXX.XXX.41.2

jazzinka napsal(a):
Proč to dělají nevím, ale tahle reakce je celkem běžná. Matka mého psa byla normálně socializovaná, s lidmi i se psy přátelská, majitelé s ní sjezdili půlku Evropy, ale jakmile potkala svoje vlastní štěňata, vždycky je nejdřív děsně sjela.

Aha, jsem zas o něco chytřejšísmajlík, děkuji.

29.6.2015 09:09
Iliena

XXX.XXX.41.2

anonymx napsal(a):
Jezisi kriste; docela.normalne si hlidali svoje teritorium. Mam stale vetsi a vetsi pocit, ze 99% zdejsich nema ani poneti co je vlastne "socializace".

Jistě, jen si kopněte . Ja nevím, ale když na výzvu ke hře koukal jak puk...stejně jako ve třech měsících to hlídání teritoria nebude tak horký? Naše feňule s klidem pustila na svoji zahradu jinou fenku a krásně se vyblbnuli. No a jelikož tomu psímu brachovi koupili obojek až ten den co jsme tam přijeli, vážně pochybuju, že byl někdy mimo zahradu... Tak mi tedy vysvětlete co je to socializace? Není to seznamování štěněte s okolním světem? S ostatními psy, lidmi, zvířaty, s ruchem města apod. Aby to nebyl pes, kterého překvapí nebo vyděsí každá blbost?

29.6.2015 09:22
anonymx

XXX.XXX.228.71

Ano je, ale pokud je vedle matky, ktera hlida, bude se naprosto jinak chovat doma a jinak venku. Je normalni, ze vase fena nehlida, nema od koho se to naucit.

29.6.2015 09:32
Iliena

XXX.XXX.41.2

anonymx napsal(a):
Ano je, ale pokud je vedle matky, ktera hlida, bude se naprosto jinak chovat doma a jinak venku. Je normalni, ze vase fena nehlida, nema od koho se to naucit.

No když pominu, že hlídat ji učí náš jezevčík a že hlídá tak máte pravdu . Ale když přišla známá s fenkou a ja je pustila na zahradu bylo to v klidu. Mě přijde v pořádku, že pes hlídá, ale pokud někoho na zahradu pustí pán tak je to v pořádku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík