Dysplazie kyčelního kloubu

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2015 19:34
anetasicova

XXX.XXX.122.6

Dobrý den, mám kavkazského pasteveckého psa, má vrozenou nemoc dysplazii kyčelního kloubu. Jsou jí 3 roky a už celkem výrazně kulhá a má problémy se zvedáním. Nevíme co s tím. Má někdo zkušenosti s tímto plemenem a touto nemocí? Cokoliv, jakýkoliv poznatek nebo poznámka. Nebo na doporučení nějaké léky?
Předem moc děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2015 19:39

Konzultujte s ortopedem- například je možná operace.

21.6.2015 19:54
bilusik

XXX.XXX.168.4

Případně zkusit podávat nějaká chondroprotektiva spolu s vhodnými léky.

21.6.2015 20:50
anonymx

XXX.XXX.233.7

Jestlize 3lety pes ma takove.problemy, tak uz nejde o DKK (neni to.nemoc, ale vada). To uz musivaznejsi ortopedicky problem. Chondroprotektiva jsou celkem k nicemu a leky neexistuji. Bud resit operativne, coz je docela draha operace nebo rehabilitace. Ale tohle nebude DKK, jdete za ortopedem.

21.6.2015 20:58
bilusik

XXX.XXX.168.4

A máte se psem udělané rtg DKK ? Jaký má stupeň DKK ?

21.6.2015 21:50

anetasicova napsal(a):
Dobrý den, mám kavkazského pasteveckého psa, má vrozenou nemoc dysplazii kyčelního kloubu. Jsou jí 3 roky a už celkem výrazně kulhá a má problémy se zvedáním. Nevíme co s tím. Má někdo zkušenosti s tímto plemenem a touto nemocí? Cokoliv, jakýkoliv poznatek nebo poznámka. Nebo na doporučení nějaké léky?
Předem moc děkuji.

Měla jsem psa s DKK 4/4..., přidávejte do krmení čisté MSM, uleví od bolesti.

22.6.2015 08:47
Dasvo

XXX.XXX.101.12

anonymx napsal(a):
Jestlize 3lety pes ma takove.problemy, tak uz nejde o DKK (neni to.nemoc, ale vada). To uz musivaznejsi ortopedicky problem. Chondroprotektiva jsou celkem k nicemu a leky neexistuji. Bud resit operativne, coz je docela draha operace nebo rehabilitace. Ale tohle nebude DKK, jdete za ortopedem.

Souhlasím! Tohle už vypadá na následky vyšší DKK - artrózu a poškození vnitřních struktur kloubu. určitě sami neexperimentujte s přidávaním čehokoliv a zajděte na konzultaci za zkušeným ortopedem! Operaci moc reálně nevidím. u dospělého takhle velkého a těžkého psa je velmi složitá neli nemožná, o penězích ani nemluvě. Ale určitě bude možné nasvalit a zrehabilitovat, plus nějaké odpovídající přídavky do krmiva.
mám fenu s vysokou DKK, poněkud lehčího plemene a prognóza není vůbec dobrá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík