Rada ohledně dalšího člena rodiny

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2015 19:04
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

Příští rok bych chtěla rozšířit svou smečku ale nemůžu se rozhodnout jaké plemeno vybrat. Doma máme Dobrmana, Německého ovčáka a Zlatého retrívra. Ovčák a zlaťák už jsou staří ti spíše jsou jen na zahradě a nějaké dlouhé procházky je už neberou. S dobrmanem ale hodně sportujeme (canicross, weight pulling, kynologie, plaveme, chodíme běhat, agility, atd..) a chtěla bych dalšího parťáka ke sportu. Přemýšlela jsem nad dalším dobrmanem ale v dnešní době už nejsou to co bývali. Podmínka je hlavně aby byl krátkosrstý a aby byl použitelný i v létě a hlavně byl sportovní typ. Uvažovala jsem i nad menšími plemeny jako je Minibulterier, Bulteriér, Straford, Pitbul, catahoula ale i nad velkými jako je Ridgeback. Chci sportovce celým svým srdcem a je mi jedno který sport ho bude bavit ráda se přizpůsobím a vyzkouším něco nového, určitě chci psa s PP a ne nějakou jeho napodobeninu a možná zkusit i výstavy a chov takže pokud budete mít tip na nějakou konkrétní CHS budu ráda. Pokud máte plemeno který by se hodil do naší smečky sem s ním, ráda se o něm něco dozvím.

15.6.2015 19:13
conie

XXX.XXX.206.202

Pokud jste příznivcem dobrmanů, co takhle se podívat na plemeno německý pinč? Je to vlastně původní plemeno, ze kterého byl dobrman vyšlechtěný (a taky trpasličí pinč). Průměrný věk dožití je 12-15 let, vcelku zdravé plemeno, vyrovnaná povaha, psi bývají dost sebevědomí. Velikostně je to v kohoutku 45 - 50 cm, váhově 15 - 20 kg. A sportovec to je tělem i duší, zvládne téměř cokoliv.

15.6.2015 19:19
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

conie napsal(a):
Pokud jste příznivcem dobrmanů, co takhle se podívat na plemeno německý pinč? Je to vlastně původní plemeno, ze kterého byl dobrman vyšlechtěný (a taky trpasličí pinč). Průměrný věk dožití je 12-15 let, vcelku zdravé plemeno, vyrovnaná povaha, psi bývají dost sebevědomí. Velikostně je to v kohoutku 45 - 50 cm, váhově 15 - 20 kg. A sportovec to je tělem i duší, zvládne téměř cokoliv.

A taky z tohoto důvodu bych už dobrmana nechtěla, vypadají jako přerostlí pinčové. Nejraději bych dobrmana celkově kupírovaného. A celkově mě nijak pinčové neuchvátili. Ale děkuji

15.6.2015 19:44
Clayton

XXX.XXX.104.9

Http://www.danitty.com/o_plemeni/o_vizslach.htm
Maďarský ohař.Houževnatý příznivec jakékoliv aktivity.Krátkosrstý, netrpí tolik ve vedrech a je nekonfliktní.Rád a lehce se cvičí, až na lovecký pud.Velký milovník zejména canicrossu a agility.Je celkem lehký, takže tolik netrpí klouby.

15.6.2015 19:52
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

Clayton napsal(a):
Http://www.danitty.com/o_plemeni/o_vizslach.htm
Maďarský ohař.Houževnatý příznivec jakékoliv aktivity.Krátkosrstý, netrpí tolik ve vedrech a je nekonfliktní.Rád a lehce se cvičí, až na lovecký pud.Velký milovník zejména canicrossu a agility.Je celkem lehký, takže tolik netrpí klouby.

Na ohaře jsem se taky dívala a hodně se mi líbí právě Výmarský ohař mají nádherný ladný pohyb. Lovecký pud se zvládnout určitě dá, to mi nevadí určitě bychom ho využili i v náš prospěch (když třeba nám uteče králík). Ale nemám s nimi žádnou osobní zkušenost.

15.6.2015 20:14
Clayton

XXX.XXX.104.9

kerrynekk napsal(a):
Na ohaře jsem se taky dívala a hodně se mi líbí právě Výmarský ohař mají nádherný ladný pohyb. Lovecký pud se zvládnout určitě dá, to mi nevadí určitě bychom ho využili i v náš prospěch (když třeba nám uteče králík). Ale nemám s nimi žádnou osobní zkušenost.

Výmarský ohař by byla taky dobrá volba, nicméně;kamarád má maďarského a já výmarského ohaře.Teď, jak byly ty vedra, jeho pes byl v parku stále aktivní, kousal si klacek..., můj pes si lehnul do stínu a sotva dýchal.Podotýkám, že oba psi jsou zdraví.Jsem si jistá, že Výmar Vás v létě zklame, ale maďar je přecejen více z jihu a u více psů pozoruji tento rozdíl.Další ''problém'' by mohlo být to, že Výmar je ostrý, sebevědomý a dominantní pes.Hrdý a svéhlavý.Nenechá si ''s*át na hlavu''.Ale svého pána bezmezně miluje a tvrdě brání.Maďar je lehčí na výcvik a samci nebývají tak dominantní.Takže pokud Vám nevadí, že při teplotách nad 25 stupňů o aktivitě nemůže být řeč a nevadí Vám tvrdohlavost a ostrost, doporučuji.Maďaři jsou jemnější a menší.

15.6.2015 20:15
awake

XXX.XXX.115.136

K Dobrmanovi jsem také vybírala další plemeno. Chtěla jsem něco podobného ale trochu klidnějšího. Také jsem měla vyhlídnutého Pinče a Leoparda, ale nakonec vyhrál Beauceron. Vypadá sice spíš jako kříženec (proto mi u něj nevadí že se již nekupíruje. Zato Dobrmana s dlouhým ocasem bych nechtěla ) ale já jsem maximálně spokojená.
Foto Dobrman a 2x Beauceron.

15.6.2015 20:17
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

awake napsal(a):
K Dobrmanovi jsem také vybírala další plemeno. Chtěla jsem něco podobného ale trochu klidnějšího. Také jsem měla vyhlídnutého Pinče a Leoparda, ale nakonec vyhrál Beauceron. Vypadá sice spíš jako kříženec (proto mi u něj nevadí že se již nekupíruje. Zato Dobrmana s dlouhým ocasem bych nechtěla ) ale já jsem maximálně spokojená.
Foto Dobrman a 2x Beauceron.

Na Beaucerona jsem už taky narazila a zajímalo by mně jestli mají stejně hladkou srst jako dobrmani nebo jsou spíše s delší srstí? A nemají problémy s teplem v létě?

15.6.2015 20:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

To je dobře, že pinče ne. Není to pes pro každého.
Pěkný pinč, má vzpřímené uši - vypadá jako kupírák.
Je to krasavec, ale ne každý ho zvládne.

15.6.2015 20:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

kerrynekk napsal(a):
Na Beaucerona jsem už taky narazila a zajímalo by mně jestli mají stejně hladkou srst jako dobrmani nebo jsou spíše s delší srstí? A nemají problémy s teplem v létě?

Nemá srst jako dobrman.
Proč by měl mít problémy ?

15.6.2015 20:28
awake

XXX.XXX.115.136

Beauceron nemá hladkou srst jako Dobrman, ale má srst s podsadou (asi jako Ovčák). Psi mám venku a občas leží i na sluníčku v pařáku (a to i Dobrman) ale že by normálně "nefungovali" to ne. Mám i huňáče Špice a vedra na rozdíl ode mě zvládá taky dobře. Teď během těch horkých dní lítali všichni po zahradě

15.6.2015 20:30
Clayton

XXX.XXX.104.9

kerrynekk napsal(a):

Srst mají delší, než dobrman.Třeba jako labrador nebo ČSV.
Tady je to trochu vidět...

15.6.2015 20:32
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

rapotacka11 napsal(a):
To je dobře, že pinče ne. Není to pes pro každého.
Pěkný pinč, má vzpřímené uši - vypadá jako kupírák.
Je to krasavec, ale ne každý ho zvládne.

Ano pinč není pro mně, pár jich znám a jejich povaha mi nesedí.

15.6.2015 20:34
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

rapotacka11 napsal(a):
Nemá srst jako dobrman.
Proč by měl mít problémy ?

Myslím jako s teplem, s některými psy v létě prostě nic neuděláte maximálně zajdete k vodě.

15.6.2015 20:39
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

Clayton napsal(a):
Srst mají delší, než dobrman.Třeba jako labrador nebo ČSV.
Tady je to trochu vidět...

Aha, nikdy jsem toto plemeno na vlastní oči neviděla. Ale slyšela jsem že povahově jsou něco mezi dobrmanem a ovčákem je na tom něco pravdy? A začínám taky uvažovat nad Saarloosovým vlčákem, sice mají delší srst ale to bych přežila. Znám osobně pouze jednu fenku a je to úžasný pes.

15.6.2015 20:40
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

awake napsal(a):

Nevadí jim ty zadní vlčí drápky? Náš pes je měl jako štěně taky a šíleně mu vadily, stále se o něco zadrhával.

15.6.2015 21:14
Clayton

XXX.XXX.104.9

kerrynekk napsal(a):
Aha, nikdy jsem toto plemeno na vlastní oči neviděla. Ale slyšela jsem že povahově jsou něco mezi dobrmanem a ovčákem je na tom něco pravdy? A začínám taky uvažovat nad Saarloosovým vlčákem, sice mají delší srst ale to bych přežila. Znám osobně pouze jednu fenku a je to úžasný pes.

ČSV nebo Saarloos, to fakt ne.Naprosto nevhodní na jakýkoliv sport, vyjma dogtrekkingu.Velmi specifická plemena.Určitě se pro Vás nehodí...

15.6.2015 21:17
awake

XXX.XXX.115.136

kerrynekk napsal(a):
Nevadí jim ty zadní vlčí drápky? Náš pes je měl jako štěně taky a šíleně mu vadily, stále se o něco zadrhával.

Mám čtvrtého Bosíka a žádný s tím neměl problém. Od kud jste? 11.7. je v Příbrami klubovka. Co je přijet okouknout naživo

15.6.2015 21:20
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

Clayton napsal(a):
ČSV nebo Saarloos, to fakt ne.Naprosto nevhodní na jakýkoliv sport, vyjma dogtrekkingu.Velmi specifická plemena.Určitě se pro Vás nehodí...

Pro mně jsou hlavní ty tůry. Každý rok jezdíme do alp a chodíme skoro každý víkend na tůry. Právě na ty tůry chodíme s kamarádkou a jejím saarloosem. No zatím si ji napíšu na seznam a budu se snažit si u každého napsat pro a proti. Abych se přiznala tak saarloos je tak trochu můj sen, jednou si ho určitě pořídím ale zda teď nebo později to nevím.

15.6.2015 21:22
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

awake napsal(a):
Mám čtvrtého Bosíka a žádný s tím neměl problém. Od kud jste? 11.7. je v Příbrami klubovka. Co je přijet okouknout naživo

Bohužel to mám trochu z ruky.. Jsem z MS kraje. Z Bystřice kousek od Ostravy.

15.6.2015 21:28
Clayton

XXX.XXX.104.9

kerrynekk napsal(a):
Pro mně jsou hlavní ty tůry. Každý rok jezdíme do alp a chodíme skoro každý víkend na tůry. Právě na ty tůry chodíme s kamarádkou a jejím saarloosem. No zatím si ji napíšu na seznam a budu se snažit si u každého napsat pro a proti. Abych se přiznala tak saarloos je tak trochu můj sen, jednou si ho určitě pořídím ale zda teď nebo později to nevím.

Parťák na túry je to fajn, ale pro Vámi vyjmenované aktivity je to nejnevhodnější plemeno.Mně by vadila jeho extrémně těžká cvičitelnost.Známý má psa ČSV a ačkoli je pes vcelku dobře vychovaný a zvládá chodit v parku na volno, jednou za čas mu rupne v bedně a nenechá se chytit nebo zdrhá úplně.Přestože majitel je výborný cvičitel a pes nudou rozhodně netrpí...

15.6.2015 21:51
conie

XXX.XXX.206.202

kerrynekk napsal(a):
Ano pinč není pro mně, pár jich znám a jejich povaha mi nesedí.

Samozřejmě že každému vyhovuje něco jiného, já jen že máte doma dobrmana a to je největší z pinčů.Proto mě překvapuje vaše tvrzení, že vám pinčí povaha nevyhovuje.

15.6.2015 22:02
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

conie napsal(a):
Samozřejmě že každému vyhovuje něco jiného, já jen že máte doma dobrmana a to je největší z pinčů.Proto mě překvapuje vaše tvrzení, že vám pinčí povaha nevyhovuje.

Dobrman a pinč je povahově úplně něco jiného.

15.6.2015 22:18
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

Clayton napsal(a):
Parťák na túry je to fajn, ale pro Vámi vyjmenované aktivity je to nejnevhodnější plemeno.Mně by vadila jeho extrémně těžká cvičitelnost.Známý má psa ČSV a ačkoli je pes vcelku dobře vychovaný a zvládá chodit v parku na volno, jednou za čas mu rupne v bedně a nenechá se chytit nebo zdrhá úplně.Přestože majitel je výborný cvičitel a pes nudou rozhodně netrpí...

Já vím, jen říkám že je to můj sen a jednou si jej snad splním. Jinak vychovat se dá dobře ale nesmí se do ničeho nutit a poslechne pouze svého pána kterého bude brát jako vůdce smečky. Ostatní má na háku. Na tůry, canicross, plaváni by byli super ale nějaké konkrétní sporty ne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.6.2015 06:26

Krátkosrstá kolie?

16.6.2015 07:07
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Krátkosrstá kolie?

Tu osobně neznám, povahově je podobná té dlouhosrsté? Ale jsou krásné.

16.6.2015 07:30

Já znám osobně jenom jednoho prímového kluka, s dotazy se obrať na majitele KK, třeba tady : http://www.dogforum.sk/viewtopic.php?f=80&t=11135&start=3390.

16.6.2015 09:10
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

Tak po dnešku škrtám ze seznamu všechny které neunesu. Můj pes (cca 50kg stejně jako já) dnes uprostřed procházky v lese šlápl na včelu a nechtěl dále jít. Museli jsme počkat skoro hodinu než přijel přítel z práce aby psa odnesl domů. Uvědomila jsem si že kdyby se mému psovi něco vážnějšího stalo někde na procházce kde auto nedojede tak neudělám vůbec nic. Se psem ani nehnu natož abych ho zvedla a šla. Hodně se teď dívám po bull plemenech a lákají mě i bull sporty. Zůstali mi na seznamu: Stafordšírský teriér, Pitbulteriér a anglický bulteriér nebo minibulteriér. Pitbul se mi líbí a je to sporťák celým svým srdcem ale vztah s ostatními psy tam bude asi problém bohužel. U bulteriéru je zase celkem dost nemocí a toho se bojím. A staford je takový spíše kompromis mezi těmito plemeny. Ale ten bulík mi stejně bude vrtat hlavou. V rodině jsme měli 3 bulteriéry a 2 z nich umřeli na selhání ledvina a třetí na rakovinu v poměrně mladém věku. Jak jsou na tom stafordi se zdravím?

Přidejte reakci

Přidat smajlík