Dobrý den, máme malého křížence menšího vzrostu. Když jsme doma přijde vždy na povel, všechno se učí moc rychle. Ale když přijdeme venku je to katastrofa. Za každým nás někam táhne, všechno očichává až někdy z toho chrochtá. Taký když se zastavíme (sedneme na lavičku nebo na něco čekáme) okamžité začne kňučet. O pejsky nejeví až tak velkej zájem čiže tímto to nebude, už nevíme co mu muže vadit. Trvá to i když jsme pár hodin na procházce a očichá všechno co bylo možný. Nevíte čím by to mohlo byt?
Máme ho 3 měsíc a máme pocit, že už jsi na nás zvykl dostatečně. Je z útulku, na začátku se nás bál no teďkom se k nám chová jakoby s nami vyrústal. Motivace je u něho těžká taky, když je venku za každým se začichá a už nás nevnímá. Zakaždím skoušíme něco nového, aby jsme ho zaujali no nic nepomáha. Sporty žádne. Loptičky ho nijak nenadchnou. Je to spíš typ psa, kterej se rád mazlí a neni moc aktívnej. Nad cvičákem jsme až tak moc nepřemýšleli, protože to vypadalo, že žáden nebude potřebovat.
ancis
napsal(a):
Máme ho 3 měsíc a máme pocit, že už jsi na nás zvykl dostatečně. Je z útulku, na začátku se nás bál no teďkom se k nám chová jakoby s nami vyrústal. Motivace je u něho těžká taky, když je venku za každým se začichá a už nás nevnímá. Zakaždím skoušíme něco nového, aby jsme ho zaujali no nic nepomáha. Sporty žádne. Loptičky ho nijak nenadchnou. Je to spíš typ psa, kterej se rád mazlí a neni moc aktívnej. Nad cvičákem jsme až tak moc nepřemýšleli, protože to vypadalo, že žáden nebude potřebovat.
Píšete, že je z útulku - nevíte, jak se tam dostal? Nenechal ho někdo někde uvázaného? Například u té lavičky. Náš pes takhle (nalezenec) kňuček, jen co viděl pytel, ať plný nebo prázdný. Když byl štěně, tak ho někdo právě v pytli vyhodil z jedoucího vlaku.
Jinak pejsek se mi trochu zdá jako kříženec Border kolie, které jsou doslova známé pro obdobné chování - tedy jsou labilní a přetáčivé. Pokud v sobě něco z borderky má, tak to bude nejspíš právě jejich psychika.
Každopádně doporučuju zajít s pejskem na cvičák, začít můžete v jakémkoli věku psa, tam vm poradí nejlépe. I kdyby ho nijak extra nebavilo cvičení, min. by vám poradili a ukázali, jak odbourávat právě takovéto problémy. :)
Mimochodem, zkoušeli jste na něj pamlsek? Ne na to kňučení, ale na to čichání.
Řekli nám, že pani co ho měla tak se o něho už díl nemohla starat, a taky, že se vždycky jenom toulal sám po ulicích. Co víme nic zlého mu nedělali. A když jsme ho vzali vůbec to nedělal, až teď začal.
Rasu nám neví nikdo říct, že prí je mix mixu. Ale jak jste napsala tú Border koliu, tak něco z ní takí může mít.
Dnes jsem ho sledovala a jedeni co mně napadá je, že teď se fenky hárají a on chce všechno očichat. Přemýšlíme nad kastraci. I když to nechci asi mu to pomůže. Nevíte mi s tímto poradit?
Pamlsky na něho venku vůbec nezabírají. Ani si je nevšímá. Často krát je odmítne nebo vyplivne.