Už delší dobu po umření našeho předešlého pejska přemýšlím o koupi štěněte..přemýslím hodně konkrétně nad amstaffem..chci pejska který semnou bude běhat a dělat mi společníka venku při cvičení atd.. bydlím v bytě a do pejska mohu investovat do 2000 měsíčně (nezapočítávám do toho veterináře jenom jídlo a hračky) sám doma by byl max 4 hodiny denně. chci aby pes byl vytrvalý, neutíkal a držel se mě a když by na něj zaútočil pes dokázal se bránit než stačím zasáhnout.. chci aby byl chytrý a ochotný se něco naučit mám v plánu s ním dělat i bullsporty.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Běhat a dělat společníka při cvičení vám zvládne každý pes.4 hodiny ale i devět hodin sám doma také zvládne každý pes, když ho to naučíte, všichni chodíme do práce.2000 měsíčně na krmení psa by mohlo stačit. ovšem aby se vás pes držel, neutíkal, byl chytrý to ho musíte naučit, žádný pes se tak nerodí sám od sebe, jak ho vychováte takový bude.No a z té věty aby se dokázal sám bránit nemám moc dobrý pocit, on každý pes se brání, ovšem zrovna amstaf se nebrání moc přiměřeným způsobem a majitel by měl být od toho aby pes neměl potřebu ani možnost se sám bránit.Nevím co jste měli za předešlého pejska a jaké zkušenosti s výchovou a výcvikem máte, ale zrovna amstaf vyžaduje zkušeného majitele.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Běhat a dělat společníka při cvičení vám zvládne každý pes.4 hodiny ale i devět hodin sám doma také zvládne každý pes, když ho to naučíte, všichni chodíme do práce.2000 měsíčně na krmení psa by mohlo stačit. ovšem aby se vás pes držel, neutíkal, byl chytrý to ho musíte naučit, žádný pes se tak nerodí sám od sebe, jak ho vychováte takový bude.No a z té věty aby se dokázal sám bránit nemám moc dobrý pocit, on každý pes se brání, ovšem zrovna amstaf se nebrání moc přiměřeným způsobem a majitel by měl být od toho aby pes neměl potřebu ani možnost se sám bránit.Nevím co jste měli za předešlého pejska a jaké zkušenosti s výchovou a výcvikem máte, ale zrovna amstaf vyžaduje zkušeného majitele.
Muj předešlí pejsek byl bandog..nemám strach o svoji výchovu, ale o výchovu okolních psů..jestli muj pes nebude mít rád jiné psy rozhodně ho nebudu k ostatním pouštět a mít ho kilometr před sebou a pak teprve já někde v zadu za ním ale tohle bohužel sposta lidí praktikuje.. v mém okolí především s ovčáky a rotvíky..uvedu příklad můj pes bude bezkonfliktní bude puštěn na volno přiběhne k němu takovýto agresivní pes a pustí se do něj..nechci aby než zasáhnu se stalo něco co opravdu nechci aby se stalo protože beru psa jako člena rodiny tak je jasné jak bych takovou situaci snášela..rozhodně si to nevykládejte jakože chci psa posílat do rvaček nebo tak..