Dobrý den,
mám prvního psa, kterému je už přes devět měsíců a až teď jsem zjistila, že bych ho už měla mít nahlášeného od tří měsíců. (Známí mi tvrdili, že to stačí až od 1 roku věku a já si to neověřila.) Co bych teď měla dělat? Protože jsem ho neměla nahlášeného, ani jsem za něj neplatila. Hrozí mi nějaká pokuta? Co přesně bych teď měla udělat? Tak trochu si nevím rady. Když teď půjdu na Obecní úřad, co by mi na to tak mohli říct?
Děkuji...
No, myslím, že není třeba z toho dělat vědu. Já taky neběžím každý měsíc na úřad, že mám štěně. Prostě poplatky za psy (a popelnice) se vybírají 1x za rok, tak jdu 1x ročně na úřad a nahlásím všechny psy, kteří v ten den poplatku už podléhají. Když mám třeba v té chvíli maličké štěně, nahlásím ho až za rok. Třeba u nás taky nezůstane, tak co si budu vytvářet problémy. Zatím to nikdo nikdy neřešil.
Také si myslím, že není třeba dělat vědu. Splatnost poplatku ze psů, alespoň u nás, je do konce dubna. Zajděte si na úřad teď, nebudete nic doplácet, pokud to ve Vašem městě funguje také tak (myslím, že je to celorepublikové).
Já šla psa přihlásit asi na pěti měsících, protože mi to práce dřív nedovolila a paní se ani neptala, proč s jsem nepřišla když štěndu byly tři měsíce. Prostě psa zapsala, na konci února přišla složenka a bylo. :).