Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2015 21:14
brokolice

XXX.XXX.239.176

Dobrý den,
mám prvního psa, kterému je už přes devět měsíců a až teď jsem zjistila, že bych ho už měla mít nahlášeného od tří měsíců. (Známí mi tvrdili, že to stačí až od 1 roku věku a já si to neověřila.) Co bych teď měla dělat? Protože jsem ho neměla nahlášeného, ani jsem za něj neplatila. Hrozí mi nějaká pokuta? Co přesně bych teď měla udělat? Tak trochu si nevím rady. Když teď půjdu na Obecní úřad, co by mi na to tak mohli říct?
Děkuji...

9.3.2015 21:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Jděte ho přihlásit a řekněte, že ho máte týden - měsíc...

9.3.2015 21:23
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

Zajděte ho nahlásit s tím že jste ho dostala až teď. Někdy totiž s tím úřady dělají problémy že jste ho nepřihlásila dříve.

9.3.2015 21:25
brokolice

XXX.XXX.239.176

To mě napadlo, ale bydlím v malé vesnici, takže je docela možné, že mě s tím psem ten, kdo ty poplatky vyřizuje už dřív viděl.

9.3.2015 21:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

No tak se přiznejte. Doplatíte to...

9.3.2015 21:56
Šarina

XXX.XXX.231.146

Normálně bych to tam vysvětlila, jste na vesnici, tam se věci většinou řeší jednoduše a nevyrábějí se zbytečné problémy. Vysvětlete to a omluvte se. Hlavu vám snad neutrhnou, třeba ocení, že jste jim nelhala a neříkala, že máte psa týden... aspoň u nás by to tak bylo.

9.3.2015 22:06
noemi

XXX.XXX.208.136

Když se Vás zeptají, od kdy pejska máte, tak to holt zaplaťte zpětně...pořád lepší vědět v reálu na čem jste než tady řešit, co a jak, když stejně jistotu nemáte .

9.3.2015 23:00
koňadra

XXX.XXX.128.31

No, myslím, že není třeba z toho dělat vědu. Já taky neběžím každý měsíc na úřad, že mám štěně. Prostě poplatky za psy (a popelnice) se vybírají 1x za rok, tak jdu 1x ročně na úřad a nahlásím všechny psy, kteří v ten den poplatku už podléhají. Když mám třeba v té chvíli maličké štěně, nahlásím ho až za rok. Třeba u nás taky nezůstane, tak co si budu vytvářet problémy. Zatím to nikdo nikdy neřešil.

10.3.2015 06:50
mishule

XXX.XXX.99.26

Také si myslím, že není třeba dělat vědu. Splatnost poplatku ze psů, alespoň u nás, je do konce dubna. Zajděte si na úřad teď, nebudete nic doplácet, pokud to ve Vašem městě funguje také tak (myslím, že je to celorepublikové).

Já šla psa přihlásit asi na pěti měsících, protože mi to práce dřív nedovolila a paní se ani neptala, proč s jsem nepřišla když štěndu byly tři měsíce. Prostě psa zapsala, na konci února přišla složenka a bylo. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík