Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den máte doma jedno z těchto plemen? jak se vám snáší se psy a máte ho popřípadě s více psy dohromady?
Sousedi mají druhého skoro Haskyho (první byl spíš kříženec malamuta) a ti vycházeli se psy v pohodě. Kdysi jsem znala Haskyho a ten byl v domácnosti ještě s jedním psem a chodil na cvičák a se psy problém neměl. Jen měl velice silný lovecký pud což se mu stalo osudným.
Znala jsem majitele co měl dvě Akity a to byl postrach sídliště. Ti psi šli i po lidech ale tam bych viděla problém spíš v majiteli. Známá měla fenu Akitu a ta byla celkově spíš pohodář a "flegmouš" takže s ní taky nebyl problém. Loni jsem byla na výstavě a vedle mě měli Americké akity a taky takový flegmouši a pohodáři. Jen netuším jaká je to práce z nich takové psy udělat. I když Hasky by měl být "smečkový" pes když pracoval v zápřahu. I když znám majitele tří Malamutů a říkal mi, že v zápřahu pracují všichni naprosto v pohodě, ale když jsou doma volně porvali by se mezi sebou a musí je proto venčit odděleně.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.178.38
Mám samojeda, takže jsem si o těchto plemenech hodně načetla, než jsem si vybrala a: malamut se se psy-samci rve hodně, to samé akita. Trochu lepší je na tom husky. Když si dobře prohlédnete musherské smečky uvidíte, kolik psů má rány na hlavách. Proto se psi uvazují ke kolíkům kus od sebe jednotlivě. Ale určitě je to i o tom, jak pes vyrůstá, jestli sám, nebo s druhým psem, o přístupu majitele.