Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2015 09:55
beastije

XXX.XXX.149.29

Mám takový dotaz. Na to, že má být pes empatické zvíře a poznat naše nálady či bolístky, ta moje mě neustále tahá za vlasy tím, že mi po nich šlape nebo že mi na nich leží. Chápu, že fyzicky to nemůže cítit, že mi na nich stojí, ale psychicky snad musí poznat, že mě to bolí.

To samé, když mi stojí na obličeji, někde na těle nebo mě škrábě.

Samozřejmě jí za to nemůžu vynadat ani trestat, protože to není něco co by dělala s úmyslem mi ublížit, ale jak je možné, že jí to nedojde to mě skoro i trápí.

Hlavně teď když jsem doma nemocná a ona mě pořád takhle "ubližuje" mě strašně trápí...

27.2.2015 10:00
pidla

XXX.XXX.106.11

beastije napsal(a):
Mám takový dotaz. Na to, že má být pes empatické zvíře a poznat naše nálady či bolístky, ta moje mě neustále tahá za vlasy tím, že mi po nich šlape nebo že mi na nich leží. Chápu, že fyzicky to nemůže cítit, že mi na nich stojí, ale psychicky snad musí poznat, že mě to bolí.

Samozřejmě jí za to nemůžu vynadat ani trestat, protože to není něco co by dělala s úmyslem mi ublížit, ale jak je možné, že jí to nedojde to mě skoro i trápí.

Hlavně teď když jsem doma nemocná a ona mě pořád takhle "ubližuje" mě strašně trápí...

A dáváte jí nějak najevo, že vás to bolí a co má dělat, aby vás to nebolelo? Zatnout zuby a tiše trpět je volovina - pes sice možná pozná, že vás něco bolí, ale nemusí si uvědomit, že je příčinou on, a už vůbec nepohopí, co má dělat jinak. Na okřiknutí "jau, uhni, vole" a nasměrování na lepší místo není nic špatného.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2015 10:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

beastije napsal(a):

Tak sem se docela pobavila čím se lidé dokážou trápit, takové starosti bych fakt chtěla mít Ona to dělá prostě pro to že je to pes, není to dítě které se bude cítit provinile že maminku bouchlo do nosu, pes takhle nepřemýšlí, viděla jste někdy hrát si psy ? oni nejsou tak choulostiví jako my lidé, oni si nic nedělají z toho že je ten druhý kousne, škrábne, povalí, zatahá za chlupy, jen prostě vykníknou a hrajou si dál, Pes necítí provinilost za to že má člověk tak slabou kůži, která se tak snadno škrábne, ani za to že vám jí v zápalu hry natáhl čenichem do nosu až to křuplo, natož za to že má člověk nějaké dlouhé vlasy na kterých mu stojí.Pokus vám tohle tak vadí tak jí po sobě nenechte lézt tak aby mohla šlapat na vlasy.Taky jsme doma nemocná, mám zánět žil a můj pes mě před chvílí do té nohy praštil, asi bych z toho měla být neštastná, jenomže on tomu nerozumí, on je pes.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2015 11:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Přesně, napsala bych to naprosto stejně Teda tahle věta: Hlavně teď když jsem doma nemocná a ona mě pořád takhle "ubližuje" mě strašně trápí... mne naprosto dorazila, to je tak dětinské, že se musím zamyslet kolik je vlastně zadavatelce let?

Přidejte reakci

Přidat smajlík