Zdravím, dnes jsem na vážení u veterináře zjistila, že nám fenka (AUO,8 měsíců,40cm v kohoutku,15,5kg) nepřibírá, spíš stagnuje.
ACANA jí asi prostě přestala chutnat - samozřejmě ve chvíli, kdy jsem koupila 18ti kilový pytel.
Ráno nasypu, zhltne pár, vydrží jí to do oběda kdy jí další dávku dám pouze pokud snědla tu raní, večer, pokud je miska prázdná, tak dostane dávku - má mít tři 150g.
Zkoušela jsem jí dávat misku jen na 10 minut, jestli se v ní neprobudí žravost, vydržela jsem to 3 dny, snědla maximálně tak jednu dávku (cca 150g) a víc nic. Radši jí to pak nechávám i přes den, ačoliv bych neměla. Už takhle je malinká.
Sní to vždy hned, když jí je zaliju kuřecím vývarem, taktéž vařené maso se zeleninou a přílohou sní hned, dávám jí tak jednou týdně jedno jídlo takhle. Na pamsky je taky ujetá, udělala jsem již podruhé játrové sušenky, první ze čtvrt kila vydržely dva cvičáky a zbytek týdne.
Chtěla bych přejít na TOTW, přemýšlím, jestli rovnou koupit a začít je míchat s acanou a takhle vydržet třeba tři týdny.
Jenže dnes dostala Advantix odblešovák, zítra na tři dny odjíždíme pryč a ona bude doma hlídaná, což je samozřejmě stres. Mám granule změnit až třeba týden po návratu? Nebo déle? Nebo je to jedno?
Děkuji.
Co nesežere, hned sebrat - na psy (neříkám, že paušálně) to funguje.
Náš pes tedy granule k dispozici v průběhu dne vůbec nemá .
My střídáme klasicky hned...žádné postupné, to jsme zkoušeli na začátku,4 týdny přechod na Acanu, fakt jsem to odvažovala, aby to bylo pomalu...a jakmile dostal plnou dávku, tak blil a průjmoval jako Amina.
Střídáme po pytli (což vycházelo na cca 2 měsíce), teď jsem začala střídat po zhruba měsíci. Problém žádný, pes v pohodě, i když dostane něco jného, nic se neděje /a že tedy, když jsme si ho brali, měl zažívání rozhašené pořádně/, upravilo se opravdu až střídáním.
Záleží tedy, nač je pes zvyklý - pokud krmíte 8 měsíců jedním druhem, problém bude - pokud jste občas prostřídali a dostává i pamlsky, jak píšete, problém zřejmě nenastane.
TOTW po Acaně - si myslím, že tragédie nebude...ale chápu, že jistotu nemáte nikdy...ani Vám ji nikdo nezaručí .
Hlídači bych dala obojí, může zkusit prostřídat...buď to půjde - nebo ne. Pak už si to ošéfujete sami.