Uživatel s deaktivovaným účtem
Zdravím, včera na procházce si čuba vrazila trn z akátu do tlapy, nekulhala, byla v pohodě, vyčistila jsem jí to čistou vodou. Ale dneska ráno se už na tlapu nemůže postavit, je smutná...Snažila jsem se jí mezi polštářky podívat, ale mezi chlupy nic nevidím, taky jsem jí tam stříkla Septonex, ale nevím, jestli to pomůže. Myslíte, že mám vyrazit na veterinu ?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.178.38
Přidám svou zkušenost. Pes kulhal a kulhal, taky nám to připadalo, že má v tlapě něco vražené, ale ani po dvou dnech neustálého prohlížení jsme nemohli nic objevit. Tlapka sevřená, poměrně chlupatá, fakt těžké hledání. Jeli jsme tedy na veterinu, doktor hledal snad půl hodiny, pes je klidný a trpělivý - nebyl problém. I když jsme celkem přišli na to, že citlivě reaguje na velkém polštářku, usoudil, že asi něco z kůstkama a pro jistotu nasadil ATB. Tedy on by nasadil, my je ale nedávali(už jsem se s tím jednou, spálila")Na druhý den pes zase pajdal kolem baráku, najednou vidím že kecnul na zem a líže a líže packu. Vyběhnula jsem za ním, kouknu a v polštářku díra a řine se hnis. Tak jsme vymáčkli i s trnem z trnky, cca třičtvrtě centimetrovým, pořádně jsem to vymačkala, stříkačkou s Betadinou vystříknula, na druhý den ještě vystříkala a dobrý...bez problémů. Pokud pes není nějaký jó choulostivý(že hned se vším marodí, všechno se komplikuje) normálně bych počkala, až to někde vyhnisá s tím, že bych každého půl dne zkusila promačkat, jestli to nepraskne. Pokud víte, kde přesně trn byl, je to jednodušší. Moc bych to ani nepřeháněla s desinfekcí, právě aby vyhnisal ven a nezapouzdřil se v tlapce. Samozřejmě...kontrolovat tlapku, jestli není horká, červená...to by bylo špatné, pak na veterinu ihned!
Uživatel s deaktivovaným účtem
Díky všem, za chvilku vyrazíme. Ještě jsem jí to máčela v heřmánku, ale žádné zlepšení zatím.