Pes, dýchavičnost, kortikoidy

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2015 22:52
dan hrubín

XXX.XXX.219.68

Zdravím. Náš pes labrador má 11 let.

Před nedávnem začal brát betablokátory a po pár měsících, kdy začal být hodně dýchavičný (při vzrušení nebo fyzické aktivitě doslova lapal dech – nemohl se nadýchnout) a doktorka nasadila kortikoiody. Už je bereme přes měsíc a nemám pocit, že by se to zlepšilo. Naopak trpí průjmy, hodně pije, což je prý vedlejší účinek.

Co mě trápí jsou ty jeho stavy, kdy nemůže chytit dech. Jakoby se mu zůžila dýchací trubice, či snížila v tu chvilku dramaticky kapacita plic. Plácne sebou na bobek a snaží se chytit dech.

Už měl několik vyšetření. Prý srdce je v pořádku. Alergie to není. Údajně nějaký plicní zánět? Ale mě se to nezdá.

Nemá někdo podobnou zkušenost nebo doporučení?

12.1.2015 07:16
hn..

XXX.XXX.245.253

Jenom podle toho co píšete, se diagnoza udělat nedá. Tak obecně si nedokážu představit / při kombinaci betablokátor a kortikoid / o jaké diagnoze váš lékař uvažoval. Jediným řešením je kompletní vyšetření, lépe na nějakém vybaveném pracovišti.
Zrovna včera mně povídala kamarádka, jak chodí se psem po vyšetřeních a ve skutečnosti psovi dělali jen krevní obraz a orientační uz břicha - už ji taky řekli několik diagnoz a zaplatila dost peněz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík