Korela chocholatá
Prodám Korelu chocholatou - Prodám letošní mladé. Pouze osobní odběr Novose...
350 Kč
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat a poradit ohledně nákupu klece pro 1 až 2 korely.
Našel jsem jednu která se mi docela líbí, ale nejsem si jistý zda je vhodná pro korely.
Bohužel tato klec nemá ani na jedné stěně dráty vertikálně.
Dále si nejsem jistý u rozteče mezi dráty - 10mm zda není málo, přičemž tloušťka drátu je 2mm.
V popisu je psané pro andulky a podobné menší ptáky.
Preferoval bych klec právě se spodní odnímatelnou mřížkou a samostanou na kolečkách.
V případě, že klec není vhodná pro korelu(y) poradíte mi prosím v podobné cenové kategorii nějakou vhodnější?
Předem děkuji za odpovědi.
Petr
PS: bohužel se mi nepovedlo vložit odkaz, tak posílám alespoň printscreen dané klece
Sami tam píší , ŽE SLOUŽÍ POUZE JAKO DOČASNÝ PŘÍBYTEK
tj na spaní
bude-li korelka puštěná alespoň 5 - 6 hod/denně , tak by to asi šlo...
Jinak chov singl jedince u společenských druhů (i korely) považuji jen za projev lidské arogance a bezohlednosti vůči potřebám zvířete. Takže se přimlouvám za 2, 0 nebo 1,1.Nejlépe si vyrobit klec sám, např.bednovou - min rozměry pro pár délka 1,5 - 2 m, výška 0,8 -1 m, hloubka 0,6 -1,0 m.
Rozhodně vás vyjde levněji a ptáci se v ní budou cítit mnohem lépe než v prodávaných "panelácích".
Zdravím, tak vlastně nepíšete jestli ty korely budou mazlíčci nebo na chov. Ale předpokládám, že na chov nebudou a v tom případě doporučuji dva samečky(2.0), odpadají problémy se snůškou, která může vést až k vynesení a úhynu.
Kupte oba, tak nějak najednou, budou si na vše zvykat spolu. Nekupujte divočinu z voliér, kdyby byli těsně po výletu z budky, tak to ano. Otázkou je, jestli by jste zvádl je ještě pár dní dokrmit ručně. Lepší řešení pro Vás asi je, když si najdete už ručně dokrmené. Sice jsou trochu dražší, ale máte po starostech.
A k těm klecím - klec jako taková bude sloužit jen na spaní a na dobu, když nebudete doma a jinak by měli být puštěný v místnosti. Neuznávám, když si dělají po celém bytě co chtějí a ani to, že jsou puštěny bez dozoru! Musí mít výchovu stejně jako např.štěně...jinak to přerůstá přes hlavu. Vše je musíte naučit v mládí, pak už není šance. S pozdravem Zappe
PS: z těch klecí vyměnit všechny bidla za přírodní a nedávat ty všelijaké medové tyčinky - jsou škodlivé!
Dobrý den,
samozřejmě vím, že klec je pouze dočasný příbytek na spaní a čas kdy je zvíře bez dozoru. Několik hodin denně v pokoji, který je na to uzpůsoben (žádné květiny ani předměty, které by mohli okusovat nebo se o ně jakkoliv zranit) beru jako samozřejmost. Když jsem byl dítě měli jsme doma korelu, takže úplný začátečník nejsem. Jak říkáte si také myslím, že dvě budou rozhodně spokojenější. Chtěl bych je jako mazlíčky, ne k chovu, tudíž ti dva samci budou asi nejlepší. To je právě možnost, ke které jsem se nejvíce přikláněl. Nejradši bych koupil oba dva zároveň jako bratry z jedné snůšky. S tím pořízením počkám do jara až bude více mladých. Na ruční dokrmení bych si rozhodně netroufl. Ohledně těch bidel, vyměním za přírodní různých průměrů, pokud se rozhodnu koupit, ne vyrobit.
Moc děkuji za rady a postřehy.
Petr