Papoušek Senegalský mezotypus
Prodám Papouška senegalského - starší chovný samec oranžovobřichý 100% stav...
2000 KčLala03
XXX.XXX.234.83
Dobrý večer,
Chcela by som sa opýtať teda prišla som si pre radu.
Pred rokom som si priniesla senegalského papagája. Pán tvrdil,že je ručne odchovany a mladý (len pohlavie ešte neviem). Keď som ho priniesla domov bol v strede a mimo, tomu chápem, všetko nové (ľudia, prostredie,bývanie).
Za tri dni mi sadol na ruku a bral si z ruky piškót aj postupne na rameno mi išiel.
Ale teraz po roku sa začal správať čudné, začal útočiť keď ho chcem cez klietku pohladkať (predtým s tým nemal problém), aj keď mu idem dať prst aby si sadol tak radšej odletí, a hlavne začal KÚSAŤ. Nevieme prečo lebo normálne priletel, sadol si na rameno a túlil sa.
Hlavne mi ide o to aby nás nezačal viacej kusat a byt agresívny.
Ďakujem za každú odpoveď ☺️
Paní, asi podle chování je dokrmený. Co to je, že je mladý. Jako chovatel bych toto nikdy nevyslovil. Já jsem též mohu tvrdit, že jsem mladý.mladý. Llezu na střechu, kácím stromy a je mně 77 let. Ale mám to v občance a papoušek má kroužek. Tam je rok a nemusí chovatel tvrdit, že je mladý.
Podle fotky se to těžko poznává, ale ta světlá, skoro žlutá duhovka dosvědčuje, že ten papoušek je starší než 2 roky, možná i 3 a více.
Dvouletý senegalský má duhovku šedou a stářím žloutne. Já je chováma odchovávám jen 7 roků, nemohu tedy dávat rozumy, ale mám to vypozorováno, ikdyž jsem o tom nikde nečetl. Uvítám reakce na tento znak stáří.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Přesně tak,zřizuje si postavení ve smečce,to zkouší skoro každé zvíře u mě dojde jen tam co dovolím,já jsem šéf,kupuji mu krmení starám se o ně,to samé zkoušejí psi,neuhne,kdyby měl člověk upadnout,párkráte ho odstrčím nohou a ví ,že tudy cesta nevede.Kousavé papoušky cvrknu prstem do zobáku a dají pokoj,je jim to nepříjemné a dají si dohromady,že to přijde v souvislosti s kousnutím z jejich stranyl,tak se toho vyvarují,není to hned,ale zabírá to.
Lala03
XXX.XXX.234.83
Pán Moudivláček napísala som tak ako najlepšie viem a hovoril mi pán od ktorého som ho brala. Povedal mi že má pol roka a krúžok vôbec ani nemal (nedostal).
Mám prvého papagája a snažím sa zisťovať ďalej informácie a rady od skúsenejších.
A chcem mu zohnať partnerku ale mám obavy, že sa jeho chovanie zmení a nebude toľko už krotky, alebo bude útočiť ako som počula od druhých.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Lala03
Musíte si srovnat v hlavě co vlastně chcete,jestli ochočené ptáky,nebo pár na odchov?Většina ochočených samic slézá z hnízda jen se člověk objeví na dvoře a visejí na předním pletivu do doby dokud nezmizíte,takže zastuzená vajíčka,ustydlá mláďata.Všechny papoušky mám klidné,vezmou z ruky krmivo a tím to končí,dále se s nimi nesbližuji,chci odchovy.
Ochočené máme doma ,odchov nemíníme realizovat.
Lala03
XXX.XXX.234.83
Áno rozumiem, len či sa tak chová skrz toho,že by sa chcel párit.
A chov som nechcela realizovať.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Senegalec má již žluté oči,nevím jaké měl při koupi,senegalcům oči žloutnou okolo druhého roku ,také v té době hormonálně dospívají,různí se to časově,každý jedinec je jiný.Váš samec podle všeho dospěl a začíná být panovačný,zbytek jsem napsal výše,pokud to včas nezabrzdíte,stanete se jeho otrokem,je to jako s dětmi,párkráte slevíte a začnou toho doslova zneužívat.Vy jste pánem situace,takže okolí se musí podřídit vám.Prostě výchovou zabrzdit nežádoucí touhy.
Lala03
XXX.XXX.234.83
Budem sa snažiť a spravím ako ste vraveli.
Ďakujem vám veľmi pekne za radu, veľmi si to cením ☺️
Lala03
napsal(a):
Pán Moudivláček napísala som tak ako najlepšie viem a hovoril mi pán od ktorého som ho brala. Povedal mi že má pol roka a krúžok vôbec ani nemal (nedostal).
Mám prvého papagája a snažím sa zisťovať ďalej informácie a rady od skúsenejších.
A chcem mu zohnať partnerku ale mám obavy, že sa jeho chovanie zmení a nebude toľko už krotky, alebo bude útočiť ako som počula od druhých.
Zdravím, váš senegálec je asi 1,0 samec, ale chtělo by to ještě nějaké lepší foto - prsní klín,pod ocasem. Změna chování může být dospíváním, takže je v toku, ale neznamená to, že tím končí jeho krotkost a nezájem o vás! Tok skončí a bude jako před tím, ale jasné je, že v tom období musíte být v pozoru a reagovat na vše zlé co udělá a cinknutí prstem do zobáku a pohrození prstem a taky zvýšením hlasu - to nesmíš - je účinné!
Pořízením krotkého protějšku, bych se vůbec nebál, měl jsem krotké páry, které odchovávali a po hnízdění byli zase miláčkové jako před tím. Ohledně barvy oční duhovky je to celkem jasné - mládě přibližně do 2let jí má tmavou (šedou, černou) a pak nastává dospívání a její barva se mění na žlutou nebo oranžovou! Takže při koupi je to celkem dané, horší je to při koupi starších jedinců a ještě bez kroužků!
Jo a kroužek nemůže jen tak dostat.. ten musí být na noze a pevný v celku, žádný půlený(ztrácí důvěryhodnost)!
S pozdravem Zappe
Lala03
XXX.XXX.234.71
Lala03
napsal(a):
Ďakujem veľmi pekne Zappe, momentálne mám len túto fotku.
Zdravím, ano je to 1,0 samec, forma Mesotypus. Tak a je to na vás, sehnat hezkou samičku, ručně dokrmenou a krotkou a pomalu je seznamovat a jestli budete chtít odchov nebo ne, tak to uvidíte časem, ale nic jednoduchého to není! Ale to je zase jiná diskuse. S pozdravem Zappe