Kde koupit opravdu kvalitně ručně dokrmené andulky ?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marekchcepapouškaaa!

29.3.2016 21:43
Marekchcepapouškaaa!

XXX.XXX.96.155

Dobrý den, chtěl bych se zeptat kde se dají koupit opravdu kvalitně dokrm. andulky (kvalitně myslím ty které jsou opravdu dokrm. od prvních dnů života a né ty rádoby dokrm. které chovatel vytáhne z budky den před výletem a pak se nezkušený chovatel jako já diví, že papoušek se ochočuje špatně) Nejlépe okres Uh. Hradiště popř. aspoň Zlínský kraj. Samozřejmě příjmu všechny zkušenosti zkušených chovatelů (papouška ochočuji poprvé a knížka sice pomůže, ale osobní zkušenost je mnohem lepší. Zatím chovám papoušky jen ve voliérách a proto bych chtěl i papouščího kamaráda :)
Děkuji za všechny odpovědi a rady. Přeju vám pěkný den, Randomuživateltobylaaleslohovka

Simik..

30.3.2016 09:39
Simik..

XXX.XXX.213.22

Dobrý den, s andulkou to není tak těžké jako s většíma druhama papoušků. Nepotřebujete ručně dokrmenou andulku aby vám doslova zobala z ruky. Mám doma samce andulky, který není ručně dokrmený, brala sem si ho když mu bylo asi dva nebo tři měsíce a je krásně ochočený. Vlezl by mi až do pusy kolikrát. Hned co mě vidí tak ke mě letí a když chci odejít tak mám co dělat abych se ho zbavila a utekla. Ted sem si k němu vzala roční andulku, která je dokonce voliérová a už měla i mladé. Pár dní ze mě měla respekt a za pár dní už mi seděla na hlavě a létá za mnou, poslouchá co povídám volá mě pískáním apod... Nechá mě se k ní přiblížit rukou na 10 cm a to byla ještě před měsícem divoká. Takže podle mě úplně stačí si vzít mládě po vylétnutí z budky a nebudete mít sebemenší problém aby vás nemilovala smajlík Takže chovu zdar

artan

30.3.2016 10:02
artan

XXX.XXX.195.189

Marekchcepapouškaaa! napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat kde se dají koupit opravdu kvalitně dokrm. andulky (kvalitně myslím ty které jsou opravdu dokrm. od prvních dnů života a né ty rádoby dokrm. které chovatel vytáhne z budky den před výletem a pak se nezkušený chovatel jako já diví, že papoušek se ochočuje špatně) Nejlépe okres Uh. Hradiště popř. aspoň Zlínský kraj. Samozřejmě příjmu všechny zkušenosti zkušených chovatelů (papouška ochočuji poprvé a knížka sice pomůže, ale osobní zkušenost je mnohem lepší. Zatím chovám papoušky jen ve voliérách a proto bych chtěl i papouščího kamaráda :)
Děkuji za všechny odpovědi a rady. Přeju vám pěkný den, Randomuživateltobylaaleslohovka

Odpověď na dotaz kde sehnat je jasná...hlídat si inzerci, objevují se sem tam. Dobře dokrmenou poznáte tak, že si ji už plně samostatnou a letuschopnou odnesete sedící na prstě.

30.3.2016 10:03
cone

XXX.XXX.160.35

Myslím že úplně stačí jak si vezmete andulku několik dnů po opuštění budky, která jž sama přijímá potravu. Do pár dnů máte to, co požadujete, bez nějakých nesmyslných příplatků za dokrmování.

zitus

30.3.2016 10:12
zitus

XXX.XXX.50.10

cone napsal(a):
Myslím že úplně stačí jak si vezmete andulku několik dnů po opuštění budky, která jž sama přijímá potravu. Do pár dnů máte to, co požadujete, bez nějakých nesmyslných příplatků za dokrmování.

Čo ste napísal je blbosť a velká.

30.3.2016 11:13
federer

XXX.XXX.67.116

zitus napsal(a):
Čo ste napísal je blbosť a velká.

Jestli je ručně dokrmená od vylíhntí, od dou týdnu nebo den před vyletnutím vůbec neřešte(stejně vám prodejce muže říci cokoliv), důležité je když ptaka pukdete kupovat at Vám ho sám předvede jak je krotký..pokud bude vše ok tak ho kupte za požadovanou cenu..A na řeči typu že se před Váma bojí a že s i musí zvyknout nedejte..Zvyknout si musí ale na svůj nový domov, po převozu se muže stát že bude nejaký čas trochu bázlivý než si zvykne..

30.3.2016 20:43
limatul

XXX.XXX.222.148

Já jsem si dokrmila prostě sama a máte na 100 procent jistotu. Krmila jsem jich 5 ale nedobrovolně. Uhynula samička . Všechny jsem rozdala a všechny jsou fakt bezvadné.

30.3.2016 21:42
holubul

XXX.XXX.62.16

Nikdy jsem proti ručně dokrmovaným andulkám nic něměla, než jsem narazila na tento článek, který mi otevřel oči. http://vero-bardo-budgie.webnode.cz/fenomen-rucni-dokrm/
Už vím, že až budu andulky kupovat, určitě né ručně dokrmené.

31.3.2016 08:08
federer

XXX.XXX.73.74

holubul napsal(a):
Nikdy jsem proti ručně dokrmovaným andulkám nic něměla, než jsem narazila na tento článek, který mi otevřel oči. http://vero-bardo-budgie.webnode.cz/fenomen-rucni-dokrm/

Hm..docela zajímavé čtení..Autor článku to napsal srdceryvně a spousta z toho článku je pravda, ale musím i s něčím nesouhlasit..

artan

31.3.2016 08:20
artan

XXX.XXX.195.189

holubul napsal(a):

Afektovaně napsaný článek se známky polidšťování zvířat a bez jasných znalostí jak s dokrmováním tak s etologií zvířat.
Takové články často píší právě lidé bez znalostí nebo Ti kteří nejsou schopni obětovat čas dokrmení mláděte a pak je mrzí, že dokrmená mláďata jsou jim konkurencí jak v krotkosti a přítulnosti k lidem tak neradi vidí, že někdo prostě prodá za vyšší cenu. Ale ta je sakra dobře odpracovaná a zasloužená.
Mimochodem, když už tak by si měl pisatel uvědomit, že vše co v chovu dělám je umělé a nepřirozené a to jak držení v klecích, tak krmení a i to jeho neustále hrabání do budek aby předvedl fotku s polokrotkými mláďaty.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík