Papoušek do bytu a většinu dne sám

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Monik a

23.1.2016 11:43
Monik a

XXX.XXX.48.76

Dobrý den,
již delší dobu uvažuji o společníkovy do 2 pokojového bytu. Nemám žádné zkušenosti s chovem ptactva, ale zodpovědně bych si vše nastudovala, chtěla bych jej jako domácího mazlíka, středně velkého, klidného co moc nekřičí, není agresivní a nebude mu vadit samota po většinu dne. Četla jsem různé články o Pyrura hypoxantha, mníšek a senegalský papoušek.
Mám představu takovou, že v zimě odpoledne po práci bych ho pustila z klece, a věnovala se mu, od jara do podzimu bych ho odpoledne mohla v kleci dávat na balkón, do stínu a já bych zas mohla odjet na zahradu a večer bych si ho vzala domů, postila ho z klece a věnovala bych se mu. Můžete mi prosím poradit který byl nejvhodnější a zada by to takhe mohlo fungovat? Moc děkuji.

23.1.2016 11:48
stanley

XXX.XXX.199.81

Nejlepší by byl plyšový.

23.1.2016 11:48
maxa

XXX.XXX.125.165

Papoušek žlutotemenný - ideální, klidný a splnující všechno.

Monik a

23.1.2016 11:58
Monik a

XXX.XXX.48.76

Proč plyšový? Myslíte, že by se trápil?

23.1.2016 12:12
atobajus

XXX.XXX.195.189

Monik a napsal(a):
Dobrý den,
již delší dobu uvažuji o společníkovy do 2 pokojového bytu. Nemám žádné zkušenosti s chovem ptactva, ale zodpovědně bych si vše nastudovala, chtěla bych jej jako domácího mazlíka, středně velkého, klidného co moc nekřičí, není agresivní a nebude mu vadit samota po většinu dne. Četla jsem různé články o Pyrura hypoxantha, mníšek a senegalský papoušek.
Mám představu takovou, že v zimě odpoledne po práci bych ho pustila z klece, a věnovala se mu, od jara do podzimu bych ho odpoledne mohla v kleci dávat na balkón, do stínu a já bych zas mohla odjet na zahradu a večer bych si ho vzala domů, postila ho z klece a věnovala bych se mu. Můžete mi prosím poradit který byl nejvhodnější a zada by to takhe mohlo fungovat? Moc děkuji.

Pokud bude většinu dne sám tak kupte buď pár nebo žádného.

https://www.youtube.com/watch?v=7AseoZf3jEY&index=5&list=LLdnY99Ro39rgobiYafcZgog.

23.1.2016 12:50
vesmil

XXX.XXX.201.97

Bude mu chudákovi smutno a nebude Vás mít rád.

milda 33

23.1.2016 12:55
milda 33

XXX.XXX.142.32

Zkusil bych na vašem místě roselu pestrou není moc drahá a je pekně vybarvená obzvlášt samci.

23.1.2016 13:18
eli22

XXX.XXX.181.33

milda 33 napsal(a):
Zkusil bych na vašem místě roselu pestrou není moc drahá a je pekně vybarvená obzvlášt samci.

Nezlobte se, ale rosela je do bytu zcela nevhodná. Navíc se ani moc dobře neochočí.

Monik a

23.1.2016 13:20
Monik a

XXX.XXX.48.76

Podívala jsem se na ten dokument, moc smutné.Takže budu raději uvažovat o páru. Velice nerada bych, aby se trápil. Takže budu raději uvažovat o páru. Mám 12 let malého psíka, takže o zvíře se starat umím. Budou přítulní i když budou dva? Měl by to být samačak a samička? Nechci je chovat na mladé.

23.1.2016 13:29
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Monik a napsal(a):
Dobrý den,

Moniko,
nevím, co si představujete pod pojmem:... pustila bych ho z klece a VĚNOVALA BYCH SE MU. Ta doporučená rozela by o žádné věnování se jí nestála, pokud by nebyla ručně dokrmená, ale prolet by uvítala.
Rozely si během roku na vzájemné něžnosti mimo dobu páření nepotrpí. Mníšek, p. senegalský by byl vhodnější. Hodně si o tom čtěte, ono platí, že každý chválí svoje peří, zvažte vlastní požadavky a rozhodněte sama. Důsledky chybné volby ponesete též sama.

23.1.2016 13:53
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

atobajus napsal(a):
Pokud bude většinu dne sám tak kupte buď pár nebo žádného.

https://www.youtube.com/watch?v=7AseoZf3jEY&index=5&list=LLdnY99Ro39rgobiYafcZgog.

Poslal jste dobré video, žadatelka ho shlédla a už správně dělá závěry svého rozhodnutí.
Škoda, že tam nejsou uvedeny ceny prezentovaných papoušků v řádu tisíců a desetitisíců.
Mnozí začátečníci by se divili.

23.1.2016 14:24
eli22

XXX.XXX.181.33

Já mám několik známých, kteří měli andulku a k ní si pořídili pyruru. Jsou to kámoši. Lepší je ale protějšek stejného druhu.

Monik a

23.1.2016 16:45
Monik a

XXX.XXX.48.76

eli22 napsal(a):
Já mám několik známých, kteří měli andulku a k ní si pořídili pyruru. Jsou to kámoši. Lepší je ale protějšek stejného druhu.

Jé, tak to by bylo super. Jednoho malého a jednoho většího. Pyrura se mi líbí, chtěla bych ji ochočenou, to asi znamená ručně dokrmenou a společnici andulku. Už kvůli velikosti klece a finanční náročnosti by to bylo ideální.
Tím, že bych jej pustila z klece a věnovala bych se mu jsem myslela, že otevřu dvířka a pták se může proletět, sedět na venkovním bidýlku a dělat si svoje věci a nebo, pokud bude chtít ho drbat, hrát si, povídat nebo něco zobat. Možná si to představuji mylně, ještě musím hodně číst zkušenější příspěvky. Každopádně děkuji za každý váš postřeh

23.1.2016 16:49
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

Dobrý večer.
S tím senegalcem to není také úplně v pohodě. Když dospějí, tak bývá problém. Myslím že dobré spojení uvedla elii22. Také by byla možnost dvě pyrury zelenolící stejného pohlaví. Skuste tuto skupinu, tam si můžete počíst a udělat si obrázek. https://www.facebook.com/groups/739329786148611/.

23.1.2016 17:03
eli22

XXX.XXX.181.33

Monik a napsal(a):
Jé, tak to by bylo super. Jednoho malého a jednoho většího. Pyrura se mi líbí, chtěla bych ji ochočenou, to asi znamená ručně dokrmenou a společnici andulku. Už kvůli velikosti klece a finanční náročnosti by to bylo ideální.
Tím, že bych jej pustila z klece a věnovala bych se mu jsem myslela, že otevřu dvířka a pták se může proletět, sedět na venkovním bidýlku a dělat si svoje věci a nebo, pokud bude chtít ho drbat, hrát si, povídat nebo něco zobat. Možná si to představuji mylně, ještě musím hodně číst zkušenější příspěvky. Každopádně děkuji za každý váš postřeh

Jenom k té pyruře. Ručně dokrmená není potřeba, u pyrur je dokrmování spíše naškodu. To je ale na jiné vlákno a delší vysvětlování.

IvanLouda

23.1.2016 19:38
IvanLouda

XXX.XXX.195.189

Monik a napsal(a):

Jj, pyrura je super volba, ale určitě doporučuji ručně dokrmovanou. Divoká se sice ochočí taky, ale často bolestivě kouše, já jsem ji proto musel vyměnit za dokrmenou. Navíc Vy na ni nebudete mít čas a bude často sama doma taky by jste ji ani pořádně neochočila, potřebuje to totiž čas a trpělivost.

23.1.2016 20:54
eli22

XXX.XXX.181.33

IvanLouda napsal(a):
Jj, pyrura je super volba, ale určitě doporučuji ručně dokrmovanou. Divoká se sice ochočí taky, ale často bolestivě kouše, já jsem ji proto musel vyměnit za dokrmenou. Navíc Vy na ni nebudete mít čas a bude často sama doma taky by jste ji ani pořádně neochočila, potřebuje to totiž čas a trpělivost.

Je rozdíl mezi divokou (například z venkovní voliéry) a odchovanou pod rodiči v domácím prostředí. To je socializovanou, která neztrácí ručním dokrmováním bez kontaktu s rodiči, vlastní identitu. A pokud bude ještě s dalším papouškem, tak tím spíš.

Monik a

23.1.2016 22:49
Monik a

XXX.XXX.48.76

Moc vám všem děkuji. Určitě to budou dva papoušci, aby nestrádali. Ted budu intenzivně studovat jak o ně správně pečovat. Mám trochu strach z mláděte, možná bych raději už dospělé jedince. Ještě otázečku: dávala bych jim misku s vodou na koupání, jak často to mám dělat? Co je ideální?

24.1.2016 00:34
smidla

XXX.XXX.199.215

eli22 napsal(a):
Je rozdíl mezi divokou (například z venkovní voliéry) a odchovanou pod rodiči v domácím prostředí. To je socializovanou, která neztrácí ručním dokrmováním bez kontaktu s rodiči, vlastní identitu. A pokud bude ještě s dalším papouškem, tak tím spíš.

Dobry vecer,
dovolim si s Vami nesouhlasit. Socializace nemusi nutne probihat mezi rodicem a mladetem, muze probihat mezi nekolika mladaty stejneho druhu a pripadne i jineho druhu. Poznamku o vlastni identite ponecham radeji bez hlubsiho komentare, jen zminim ze prisuzujete papouskovi lidske vlastnosti a to neni dobre.
Osobne bych zadavatelce doporucil poridit si dve amdulky, mladata, nekdy k podzimu tesne rped zimou, aby mela dost casu se jim venovat a doslo k radnemu ochoceni a vychove. Volil bych dva samce, aby nebyly problemy se snasenim vajicek. Nebal bych se ani rucne dokrmenych.
S pozdravem smidla.eu.

24.1.2016 09:22
eli22

XXX.XXX.181.33

smidla napsal(a):
Dobry vecer,
dovolim si s Vami nesouhlasit. Socializace nemusi nutne probihat mezi rodicem a mladetem, muze probihat mezi nekolika mladaty stejneho druhu a pripadne i jineho druhu. Poznamku o vlastni identite ponecham radeji bez hlubsiho komentare, jen zminim ze prisuzujete papouskovi lidske vlastnosti a to neni dobre.
Osobne bych zadavatelce doporucil poridit si dve amdulky, mladata, nekdy k podzimu tesne rped zimou, aby mela dost casu se jim venovat a doslo k radnemu ochoceni a vychove. Volil bych dva samce, aby nebyly problemy se snasenim vajicek. Nebal bych se ani rucne dokrmenych.
S pozdravem smidla.eu.

Zdravím, v tohle se my asi neshodneme. Já si zase dovolím nesouhlasit s tím, že přisuzuji papouškovi lidské vlastnosti. To si nemyslím. Ale každý tvor se učí a napodobováním rodičů, protože tak se vyvijí v toho konkrétního jedince. Dokrmovaní papoušci mohou být v určitém věku, když ne v pubertě, tak v čase dospívání, "rozpolcení" a projeví se to, že budˇ křičí, koušou majitele - tedy jejich partnera, nebo se sebepoškozují. Samozřejmě to není úplné pravidlo, ale stává se to často. El.

24.1.2016 09:52
atobajus

XXX.XXX.195.189

eli22 napsal(a):

Už jsme to tu psal někde několikrát, dokrmováním papoušek neztrácí žádnou identitu a to tím spíše když budou dokrmováni alespoň dva ptáci.
Jasným důkazem je to, že v dospělosti dokáží odchovat zdárně mláďata.

24.1.2016 10:29
biker70

XXX.XXX.48.30

Konkrétně pyrura se dá ochočit i roční. Mám takovou doma. Původně jsem ji koupil na chov, ale manželce s tak líbila, že zůstala v obýváku. Dneska je z ní neskutečný mazel. A to slyší ostatní papoušky co mám. Bez nich je ochočování ještě jednodušší

Monik a

24.1.2016 22:14
Monik a

XXX.XXX.48.76

Pyrura se mi začíná líbit čím dál víc. Tak teď už jen nešetřit penízky na ptáčky a vybavení.

25.1.2016 08:57
stanley

XXX.XXX.199.81

No já to myslel v Dobrým. Je to závazek minimálně na deset až padesát let, podle druhu který si vyberete.To první nadšení a pak mně to třeba přestane bavit tak se ptáčka zbavím. PES to je něco jiného ten se přitulí když má náladu, je potřeba zvážit všechna pro aproti.Papoušek se vám může začít z nudy třeba sebepoškozovat pokud bude doma sám. A druhá věc proč si pořizovat papouška když už dnes víte že bude většinu času doma sám ?

25.1.2016 10:41
were

XXX.XXX.48.33

stanley napsal(a):
No já to myslel v Dobrým. Je to závazek minimálně na deset až padesát let, podle druhu který si vyberete.To první nadšení a pak mně to třeba přestane bavit tak se ptáčka zbavím. PES to je něco jiného ten se přitulí když má náladu, je potřeba zvážit všechna pro aproti.Papoušek se vám může začít z nudy třeba sebepoškozovat pokud bude doma sám. A druhá věc proč si pořizovat papouška když už dnes víte že bude většinu času doma sám ?

Souhlasím se STANLEY, opravdu si to dobře rozmyslete. Vaše koníčky, zájmy, návštěvy, jste ochotna z nich slevit? A co děti, manžel? A pejsek? Asi bude muset být zavřený, když papoušci budou létat. Máte dostatek prostoru pro klec či voléru pro dva papoušky?
Moje osobní zkušenost: Měl jsem dva páry kakariků doma v obytné místnosti s linem na podlaze ve dvou volérkách nad sebou. Každý den minimálně hodinový úklid volér a okolí voliér, včetně krmení, výměny vody + každý druhý den setření celé místnosti a i když jsem měl zadní stěny volér pevné, každý rok malování zdi okolo voliér. Nevěřil jsem, jak dokážou ovocem a zeleninou zamazat zdi. A to nemluvím o výkalech a ničení všeho dřevěného během každodenního proletu. Nakonec jsem venku zbudoval voliéry s krytým záletem a je to paráda. Jak pro mne, tak pro ptáky. Jsou tam mnohem spokojenější.
Neodrazuji od chovu, ba naopak, je to nádherný koníček. Ale opravdu si vše dobře nastudujte a rozmyslete.
Přeji hodně úspěchu ať se rozhodnete jakkoliv.

Ještě dodatek:Já začínal bez rozmyslu. Najednou byli ptáci doma a to jsem neměl ani voliérku a ani jsem nevěděl, kdo to je kakarik. Najednou vyvstalo takových problémků, které jsme musel řešit. No zdárně jsem se prokousal ve zdraví všech a dnes bych tohoto koníčka za nic nevyměnil.

25.1.2016 20:26
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry vecer,
no shodnout se na tom nemusime, jen rposim neodporujme faktum. Jak zde jiz je napsano, mladata dochovana rucne od prvniho dne ktera nikdy nespatrila sve rodice, ale radne socializovana, odchovavaji mladata.
Stejne tak vase dlsi tvrzeni ze vsichni tvorove se uci od rodicu je mylne. At uz jsou to kurata, at jsou to ty zelvy co jejich vajicka jsou kladena do pisku, at jsou to zaby, at jsou to spousty dalsich zivocichu, kteri se s rodici v zivote nesetkaji vyvraci toto tvrzeni.
Neberte to prosim osobne, neni mym umyslem jakkoliv na Vas utocit. nemuzu porovnavat vetsi papousky, jakdo domaciho mazlicka jsem mel vzdy andulku. jako maly kluk vzdy po vyletnuti z hnizda. Bylo jich nekolik a kazda byla jina. Nektere umely mluvit, priletet na prst kdyz se zvednul. Kdyz jsem pak zacinal s dokrmovanim, ucil jsem se na andulce a korele. Ten rozdil v chovani je nesrovnatelny.
Pyrury neznam, ale podle zadanych kriterii jsou andulky rposte nejvhodnejsi. To je muj nazor. Bezproblemu zlvadnou samoru pokud budou dve.
S pozdravem smidla.eu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík