5 měsíční žako kongo

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.9.2015 18:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, ráda bych se zeptala na pár info k žakovi.

Máme 5 měsíčního, ručně dokrmeného žakouše 4 dny doma. U chovatele chodil volně, měl tam hejno 6 stejně starých parťáků, ale náš se dokrmoval nejdéle a tak je na člověka hodně zvyknutý.
Bereme si ho z klece na ruku, na klín a máme dané bidlo mezi gaučem a křeslem, kde tráví hrozně rád čas.
Už třeba po 15 minutách se tam usadí, pročistí peří, uvelebí se na jedné nožce, "vrže" zobákem a usne - na první pohled velmi spokojený.
A teď má otázka: nemůže být unavený? Nejsme na něho hrr?
Čekala jsem, že bude frnk sem a frnk tam a neúnavný a zkoumající. A teď jsem maličko nesvá, zda není vyčerpaný.

A ještě, kolik cca gramů váží 5 měsíční žako?

Moc děkuji!

29.9.2015 08:21
nosfi

XXX.XXX.169.163

Berte ho jako lidské miminko, je ještě malý, potřebuje si prostě často zdřímnout a odpočinout, pak je zase aktivní. Intervaly spánku a aktivity se budou prodlužovat. Nebojte se, že by nedal najevo únavu a byl přepínaný. Pokud ho nebudíte a neaktivizujete zbytečně ve chvíli, kdy zrovna spí, bude v pohodě. Sám si řekne, kdy je unavený nebo mu něco chybí. Někteří prostě poodejdou a jdou spát, někteří začnou být protivní a kousaví, když už jsou přetažení nebo hladoví.

Nebuďte překvapení, když bude hodně spát i v dospělosti, ptáci v zajetí toho naspí opravdu hodně.

Btw. to bidýlko bych možná udělala ze silnější větve, přijde mi tenké.

Přidejte reakci

Přidat smajlík