Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2018 19:27
Dep

XXX.XXX.73.229

Zdravím vás, přispěvovatelé,

jdu si za vámi pro radu. Mám kobylku v komerčním ustájení, ale budu si ji brát domů. Studuji a chtěla jsem ji mít u sebe, ale díky přítelovi a tomu, že předěláváme barák, jsem teď více doma jak tady a když jsem zde, tak mám dlouho školu. Mám jí tři dny a pak peláším domů. v dalších semestrech bude i méně předmětů, což znamená více času na koně. Kobču vidím 2x do týdne. Vím, že doma se jí budu věnovat víc, jak tady. Paradoxně na ní budu mít více času. Máme hospodářství, takže přihodit pod "hubu" ještě kobče není problém. Jenomže... tam nebude mít koně. Chci jí pořídít kámoše. Nejlépe už teď. Co se týče financí - neřeším. Prostě finanční kapacita tu je. Uživení též neřeším, jeden hladový krk navíc se tu ztratí, to stejné s místem. Jedna kobyla navíc se ztratí. Ale problém jsou rodiče. Tatkovi je to celkem buřt. Mamce ani ne. Má pocit, že další kůň je zbytečnost, i když z jejich kapsy na to nepadne ani flok. Vlastně ani nikdy nepadnul. Jenže zase nechci aby kobyla byla sama. Jako super, bude mít ostatní zvířata, ale ostatní zvířata nejsou koně... Tak přemýšlím, jestli riskovat, že doma budu mít hodně dlouho dusno a fakt echt a pokud neuděám školu, tak budu poslouchat, že za to můžou koně, nebo dva roky vydržet - jakože promin koníčku, musíme to překlepat a pak se snad něco přijatelnýho naskytne... a fakt se mi kobyla nechce vytrhávat od koní. Chci aby toho kámoše měla. když toto téma doma nadhodím jen slyším, že moje první kobylka též vydržela sama bez koní. Ano vydržela, ale jistě nebyla šťastná. Když někde viděla koně, hlasivky by si bývala uřehtala. Bohužel v blízkém okolí nikdo neustajuje. Řekněte, jak byste se rozhodli ?

Neregistrovaný uživatel

28.2.2018 20:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Vzít kobylu domů, koupit společníka a v nejhorším ustájit někde maminku.

28.2.2018 20:05
Dep

XXX.XXX.73.229

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vzít kobylu domů, koupit společníka a v nejhorším ustájit někde maminku.

hezké Meifi :d. Kéž by to bylo tak jednoduché. Teda, taky jsem si říkala, že při nejhroším se nastěhuji k příteli. Aspon budeme mít důvod přichvátnout s předělávkou domečku :d.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2018 20:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já jsem paličatá palice, takže jsem si vždycky jela své, ikdyž to bylo v nějakých mezích proti rodičům. Ale tak, abych je k tomu nepotřebovala. Tedy vše si uhradit, vše zařídit, pokud bych byla v indispozici, snažila bych se maximálně nevyužívat jejich pomoc, dokud dusno nevyprchá a sami neřeknou, že jsou ochotní..

Nevím, jak by to pro ně bylo snáze skousnutelné. Nemáte někde v okolí nějaké děti, na které třeba maminka trpí a tím, že byste pořídila ke koby poncla, byste mohla ty děti třeba začlenit do obstarávání koníků? nebo něco jiného, proč by bylo i pro ně přínosné, mít koně doma...? Na druhou stranu vlastně i jako koňák rozumím, že spoustě lidem přijdou prostě neužiteční a zbyteční... tomu se není co divit. Taky bych nejásala, kdyby manžel zahlásil, že si chce pořídit silnou motorku za x set tisíc, se kterou bude trávit spoustu času a ještě se ohrožuje na životě...

Držím palce, ať to rozlousknete ke své i kobylině spokojenosti

28.2.2018 20:17
Dep

XXX.XXX.73.229

Děti ke kobylce pouštět nechci. Je to docela potfora a velmi brzo pozná, kdo se o ní stará a co že si může dovolit. o koně by se staral občas tatka, kterýmu to je jedno. a pak a ten hlavně a nejvíce, příbuzný, který u nás pracuje a tomu je to teprve fuk. Jestli se prý má postarat o celý hospodářství a jednu nebo dvě kobyle k tomu, toho nevytrhne. Kobča je naštěstí naprosto "bezúdržbová". Stačí jí aby jí vykopl ven, při večerním krmení zase zavřel a dal jí seno. a takhle bezúdržbpvého chci i druhého koníka. a v podstatě se jedná jen o zimní období, od jara do podzimu budou venku s dobytkem. a když se obchází dobytek, jestli někdo neubyl nebo nepřibyl, tak na koně už mrknou též. ( Počítám jaro a pak podzim. v létě si samozřejmě koně oblítám sama plus ty dny, kdy budu doma).

Já to též chápu, ale pro mě není zbytečnost mít koně v psychický pohodě. Chápala bych to o to víc, kdybych po mamce chtěla, aby se mi o to starala. Ale ona nemusí do maštale, když nebude chtít. Plus to pro nás mít bude, že budeme mít o vdj navíc, což se nám vždy hodí.

28.2.2018 22:26
koně

XXX.XXX.205.252

Jestli píšete, že maminka stejně do stáje nechodí, tak možná ani nepozná, že je tam kůň navíc
Každopádně tedy nechápu proč by vaší matce měl vadit druhý kůň.Když máte hospodářství, kde se opravdu jeden "dobytek" navíc dokáže ztratit?
Ona myslí, že kvůli koním něco ztratíte? o něco přijdete?Budete mít úraz z ježdění, ale to můžete i z jedné.Nedostudujete?Nevdáte se? Píšete, že přítele máte.To bývá obvyklá starost matek a babiček, "pořád jsi u těch koní, nevdáš se, vnoučata nebudou "
Tak kde je zakopaný pes?
Na to bych zkusila s rodičkou hodit řeč.Pěkně v klidu, nevím, jaké máte vzájemné vztahy.Prostě si v pohodě sednout, nebo si zajet na kafe, oběd, večeři, prostě, co matka ráda.A bude li spokojena, optat se, kde je problém, že přitáhnete dalšího koňovitého ? Probrat to s ní, kolem dokola, maminky se rády cítí uznávané a respektované

Neregistrovaný uživatel

28.2.2018 23:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

No taky nerozumím kde je problém pokud maminka nemusí ke koním atd... asi by jí to mělo být jedno. i když já něco podobného taky řešila

Jenže já se neptala. u mamči přítele jsem věděla že pokud si to budu platit sama a nebude to na dvoře bude mu to fuk. No a pak se to stalo. Přišla jsem za matkou a oznámila jí že máme hříbě hřebce. To byla pěkná přeháňka No ty si se zbláznila a ještě hřebce. Postupně jsem jí zpracovala a začala mít malého ráda. Pak se narodil Stormík a já šla do druhého. Taky sice ječela ale ne tolik. Pak se naskytla příležitost na kobylu matku prvního hřebečka a tak jsem toho prvního prodala abych mohla vzít chudáka kobču. u té už rezignovala ale Zlatka se jí líbila hned.

Pokud vaše maminka nechodí ke koním možná bych riskla to dusno. Ono se to zas uklidní. Přeji pevné nervy při rozhodování

1.3.2018 03:22
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Co jako společníka pořídit nějakého pěkného minihorse? Skoro nic to nesní a je to tak roztomilé, že to maminka bude ráda chodit aspoň okukovat. ;).

1.3.2018 06:17
Dep

XXX.XXX.73.229

Vadí jí to, protože ho chci. Stojí to peníze, všechno utratím za koně ( i kdyby, jsou to mé peníze a i kdybych se rozhodla koupit si třeba Tlumačov, tak by jí to mělo být jedno. Není). Ona je proti, tak nějak z principu. a protože prostě to stojí dost peněz. Kdybych to tahala z její kapsy, neřeknu ani popel, ale bohužel. Dokud bydlím u rodičů, musím drahou matinkou bezmezně poslouchat... Trochu mě to štve, osmnáct mi bylo celkem dávno a pořád se musím všeho doprošovat jak fagan.

Malý nebo velký, na velikosti nezáleží :d. Přijde mi, že ani neví, proč je proti. Že jenom tak. Bavili jsme se o tom a jediný co mi vytýkala ty peníze. Když jsem jí řekla, že stejně to z její kapsy nejde, tak se urazila. No těžko se s ní na něčem domlouvá.

1.3.2018 06:40
Moyda

XXX.XXX.74.8

Co se domluvit s kamarádkou a ustájit ke kobyle cizího koníka nebyl by tvůj a ještě by bylo za ustájeni na to by třeba slyšela.

1.3.2018 12:49
koně

XXX.XXX.205.252

Dep napsal(a):
Vadí jí to, protože ho chci. Stojí to peníze, všechno utratím za koně ( i kdyby, jsou to mé peníze a i kdybych se rozhodla koupit si třeba Tlumačov, tak by jí to mělo být jedno. Není). Ona je proti, tak nějak z principu. a protože prostě to stojí dost peněz. Kdybych to tahala z její kapsy, neřeknu ani popel, ale bohužel. Dokud bydlím u rodičů, musím drahou matinkou bezmezně poslouchat... Trochu mě to štve, osmnáct mi bylo celkem dávno a pořád se musím všeho doprošovat jak fagan.

Malý nebo velký, na velikosti nezáleží :d. Přijde mi, že ani neví, proč je proti. Že jenom tak. Bavili jsme se o tom a jediný co mi vytýkala ty peníze. Když jsem jí řekla, že stejně to z její kapsy nejde, tak se urazila. No těžko se s ní na něčem domlouvá.

Aha, tak ne nedokončená škola, ne dcera neprovdána, chybějící vnoučata, úrazy atd., ale peníze
Co tedy, když budete bydlet k příteli, nešlo by to? Je to blízko do hospodářství rodičů, kam byste umístila koně?
O koně by se staral zaměstnanec příbuzný, někdy vy.Ale bydlela byste už jinde, tak by matčin tlak trošku opadl? Pokud by otec řekl, že jemu další kus nevadí a dcera je z domu ?

1.3.2018 13:28
Dep

XXX.XXX.133.104

Uz jsem se rozhodla. Kámoše ji poridim. Proste dusno nějakou dobu vydržím. Naštěstí od přítele to mam k nam kousek a az bude prestavena chalupa, tak si je nastehuji k sobě. Jak jsem tak o tom přemýšlela, ona ji vadila i tato koubylka, co mam.
Bud to chroupne, nebo ne. Chci aby byl muj kun šťastný a mel všechny potřeby naplněné. Nebudu to mit jednoduchý, ale já to pochopím a vztek přejde. Ale koni nevysvetlim, ze bude sám buhvi do kdy, protože maminka nechce abych si koupila druheho. Pak protože budu těhotná a pak protože mi bude 80 a budu jednou nohou v hrobě... Pokud bych to odkladala, je mi jasné, ze už bych ji kamaráda nikdy neporidila.

1.3.2018 13:45
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Tak vám držím pěsti. Kdyžtak holt budete muset mamince konečně vysvětlit, že peníze jsou to vaše a ona ani nikdo jiný nemá právo vám jakkoliv určovat, za co je utratíte. i kdybyste je spálila v krbu nebo si jimi zapalovala doutníky, nic jí do toho není. Vy byste taky mohla trvat na tom, za co smí a nesmí utratit ty svoje - možná to zkuste, třeba jí dojde, jak je to otravné a mimo mísu.

1.3.2018 14:48
koně

XXX.XXX.205.252

Dep napsal(a):
Uz jsem se rozhodla. Kámoše ji poridim. Proste dusno nějakou dobu vydržím. Naštěstí od přítele to mam k nam kousek a az bude prestavena chalupa, tak si je nastehuji k sobě. Jak jsem tak o tom přemýšlela, ona ji vadila i tato koubylka, co mam.
Bud to chroupne, nebo ne. Chci aby byl muj kun šťastný a mel všechny potřeby naplněné. Nebudu to mit jednoduchý, ale já to pochopím a vztek přejde. Ale koni nevysvetlim, ze bude sám buhvi do kdy, protože maminka nechce abych si koupila druheho. Pak protože budu těhotná a pak protože mi bude 80 a budu jednou nohou v hrobě... Pokud bych to odkladala, je mi jasné, ze už bych ji kamaráda nikdy neporidila.

Myslím, že jste se rozhodla správně.
Žádné dlouhé rozmýšlení, prostě na hospodářství přibude další zvíře, a to se stává.
Možná si s vaší kobylou nepadne, tak budete pořizovat třetího a maminka si postupně zvykne

1.3.2018 14:48
jesie

XXX.XXX.35.227

Dep napsal(a):

Ja to povím takhle:

Já jsem dospěla, živim se sama a když jsem si pořídila koně, byla scéna. a to ani není ustajeny poblíž maminky.
Dodnes poslouchám, co to všechno musí stát peněz, ze moje děti jsou kvůli tomu chudáci (nejsou )...jak jsem si to vůbec mohla dovolit mít koně Důvod, aby mi to “zakazovala” proste reálný nemá a spis si myslím, ze je to jen její truc.

Udělejte to podle svého nejlepšího pocitu!

Maminkam se většinou nezavdecime a mě je doteď líto, ze jsem si koně koupila už celkem pozdě a nebyla silnější jako mladá holka.

Neregistrovaný uživatel

1.3.2018 16:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Koníků není nikdy dost.smajlík

1.3.2018 19:15
balisek

XXX.XXX.3.31

No, na druhé straně... Hospodářství patří rodičům. Nesouhlasí-li jeden z nich s pořízením koní, není moc fér nastěhovat je tam proti jeho vůli.

Zadavatelka píše, že s přítelem rekonstruují dům, kde budou i prostory pro koně. Opravdu je takový problém ještě chvíli vydržet a převézt je rovnou do nového?

Přidejte reakci

Přidat smajlík