Uživatel s deaktivovaným účtem
Já bych volila NE classic + slunečnici semeno, v zimě mrkev. Cena a množství je přijatelnější a za rozdíl ceny se pořídí třeba ta mrkev. Hlavně aby měl koník zuby v pořádku a dost sena- při špatné pastvě i v létě.
Taky jsem krmila Pavo- podo grow, i spillersky- dvakrát mi přišly v pytli s broučky, tak už nekrmím a každý rok zdražujou, no i ty NE...
Skúsenosť mám, môže, je to jedno z mála krmív od Pava, ktoré nepredstavuje predraženú jačmennú múku, rada som to kŕmila, kone to mali radi a prosperovali, hoci samozrejme základ bolo kvalitné seno.
Dávala som liter 3 x denne, ale vždy ešte aj iné komodity.
Ale za tú cenu, čo za to človek zaplatí by som si kúpila miagač na ovos, ten miagala a varila koňovi jačmeň radšej.
Horsana
napsal(a):
Skúsenosť mám, môže, je to jedno z mála krmív od Pava, ktoré nepredstavuje predraženú jačmennú múku, rada som to kŕmila, kone to mali radi a prosperovali, hoci samozrejme základ bolo kvalitné seno.
Dávala som liter 3 x denne, ale vždy ešte aj iné komodity.
Ale za tú cenu, čo za to človek zaplatí by som si kúpila miagač na ovos, ten miagala a varila koňovi jačmeň radšej.
Majitelka není ten typ, co bádá, pátrá a shání. Nejlépe, kdyby ke krmivu dodávali i krmiče. Koník dostává ještě ječmenné vločky. Seno je samozřejmostí. Je v stádě dominantní, tudíž mu seno nikdy nechybí.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Já bych volila NE classic + slunečnici semeno, v zimě mrkev. Cena a množství je přijatelnější a za rozdíl ceny se pořídí třeba ta mrkev. Hlavně aby měl koník zuby v pořádku a dost sena- při špatné pastvě i v létě.
Taky jsem krmila Pavo- podo grow, i spillersky- dvakrát mi přišly v pytli s broučky, tak už nekrmím a každý rok zdražujou, no i ty NE...
Trochu Vám nerozumím. V čem byly bílkoviny? V Pavu nebo ve Spillers´?
Jinak sena i pastvy máme hodně. Všichni koně jsou v dobré kondici. Bodejť ne, žádná zima a seno futrují, až se jim dělají boule za ušima.
S tímhle musli nemám zkušenosti, vzhledem k tomu, že je ke zhoršenému trávení, a moje devatenáctiletá kobyla je spíš sud než co jiného. Ale krmila jsem jí pavo Gold E s ovsem, a to bylo první krmení, u kterého jsem opravdu viděla změnu na chování koně. V jednu dobu i pavo Triple P, a opět, energetická bomba, kobyla chodila velmi pěkně. Těch peněz jsem nikdy nelitovala (navíc u Goldu jsem vlastně ušetřila, dávkování je tam směšně malé).
Nova Equi jsem taky krmila, než na mě vypadl kus kovu. Spillersy jsem nikdy nezaznamenala rozdíl. Teď momentálně nekrmím nic. Mladá dostává hippolit a zatím je to nejkrásnější a nejvoňavější.
Akorát nechápu na co se ptáte? Chcete to kamarádce zdrbat nebo potvrdit? Podle složení to bude dobré pro koně se sklony k hubnutí...
Terven
napsal(a):
Po zkušenostech můžu prohlásit, že minimálně stejně důležitá věc, jako je složení (který samozřejmě sleduju), je, aby to chutnalo. Ne, aby to kůň do sebe nějak dostal, ale aby mu ta chvilka strávená s kyblíčkem činila potěšení
Mojim koňom nechutia ovsené, ani jačmenné vločky, ani peletovaná lucerka, sú schopní od toho odísť, ide ma z toho poraziť, asi nečítali, aký vhodný je pre nich hydrotermicky upravený jačmeň.
To isté s cornflakes. Každú zimu to nakúpim v domnení, že im to dôjde, ešte sa tak nestalo a tak musím vyvárať ako pre prasce, mokré im šmakuje omnoho viac.
Asi sa im to lepí na zuby, tie vločky
Pavo 18 + ale každému chutilo. Spillers som nikdy nekŕmila.
flyhigh
napsal(a):
S tímhle musli nemám zkušenosti, vzhledem k tomu, že je ke zhoršenému trávení, a moje devatenáctiletá kobyla je spíš sud než co jiného. Ale krmila jsem jí pavo Gold E s ovsem, a to bylo první krmení, u kterého jsem opravdu viděla změnu na chování koně. V jednu dobu i pavo Triple P, a opět, energetická bomba, kobyla chodila velmi pěkně. Těch peněz jsem nikdy nelitovala (navíc u Goldu jsem vlastně ušetřila, dávkování je tam směšně malé).
Nova Equi jsem taky krmila, než na mě vypadl kus kovu. Spillersy jsem nikdy nezaznamenala rozdíl. Teď momentálně nekrmím nic. Mladá dostává hippolit a zatím je to nejkrásnější a nejvoňavější.
Akorát nechápu na co se ptáte? Chcete to kamarádce zdrbat nebo potvrdit? Podle složení to bude dobré pro koně se sklony k hubnutí...
Nechci nic kritizovat. Jen mě zajímá, jaké to krmení je. Výrobce i prodejce určitě chválí. Těch se zeptat nemůžu. Proto se ptám, jaké mají majitelé zkušenosti. Bez rýpání.
Horsana
napsal(a):
Mojim koňom nechutia ovsené, ani jačmenné vločky, ani peletovaná lucerka, sú schopní od toho odísť, ide ma z toho poraziť, asi nečítali, aký vhodný je pre nich hydrotermicky upravený jačmeň.
To isté s cornflakes. Každú zimu to nakúpim v domnení, že im to dôjde, ešte sa tak nestalo a tak musím vyvárať ako pre prasce, mokré im šmakuje omnoho viac.
Asi sa im to lepí na zuby, tie vločky
Pavo 18 + ale každému chutilo. Spillers som nikdy nekŕmila.
Kdo by žral syrové, když jim, šupákům, vyvařujete?! My máme koně, kteří žerou vše, musíme je brzdit! Jen koby nerada nové nebo moc aromatické krmení. Musí si zvyknout.
Ale vločkované obilí žerou všichni a rádi a žrali by hodně a pořád.
Horsana
napsal(a):
No a mne by to žranie suchého vločkovaného ušetrilo strašne veľa času, ale už to ani neskúšam, mám to v zásobe, keby niečo.
Iba nové hucule ešte zatiaľ žerú všetko bez reptania, ale akurát tým žiadne vločky netreba.
Přesně, kdo by žral, ten nesmí a komu je potřeba, ten nežere! Ale vy máte velké horské pastviny a určitě dobré, voňavé seno, takže vaši koně rozhodně nestrádají i když jim extrudované obiloviny nechutnají.