Uživatel s deaktivovaným účtem
Kolik je mu let? moje kobyla se obsypala bradavicema okolo 1,5-2let, ze třech koní je mela nejvíce.jak přišly tak odešly, možná jsem přidala do krmení šípek...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.20
Ano, je to přenosné, ale dá se to zaléčit. Zeptejte se svého veterináře, ten Vám jistě poradí.
Jeden z mých hřebců, to má taky. Problém imunity. Podle veta samo časem zmizí a čím míň to toho budu sahat a dráždit to mechanicky, tím líp. Dlužno dodat, že jsem si toho všimla cca před 2 měsíci a od té doby se to trochu zmenšilo. Má to taky na čumáku. Nedělám s tím nic.
O přenositelnosti bradavic lze s úspěchem pochybovat. Ve stáji to mají ještě i jiní koně, kteří s mým nikdy nepřišli do styku (ani přes ošetřovatele) a kteří jsou navíc ve výběhu s několika dalšími koňmi a ani jeden z daných koní to nechytil - a že si spolu prakticky pořád hrají a k otěru rozhodně dochází několikrát na den. Já sama mám navíc v péči ještě druhého hřebce (čili jeden ošetřovatel na dva koně) a ten druhý taky nic nemá, což by po dvou měsících v případě přenositelnosti mít musel... Majitel stáje to taky nijak nedramatizuje. Už to viděl u mnoha koní a podle něho, jak to přišlo, tak to i odejde.