Import koně a následný prodej?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.10.2017 11:08
majlou

XXX.XXX.12.196

Dobrý den, mám otázku, nemohu to nikde najít a tak se ptám tady - když dovezu koníka z ciziny (UK) a následně jej prodávám, je nějaký tzv. karanténa nebo tak něco, po kterou kůň musí zůstat na jednom místě?
Jsme z toho dost zmatená a nevím jak teď nakládat s informacemi, protože k ověření jsem nic nedohledala :/
DÍKY MOC!

20.10.2017 11:28
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

majlou napsal(a):
Dobrý den, mám otázku, nemohu to nikde najít a tak se ptám tady - když dovezu koníka z ciziny (UK) a následně jej prodávám, je nějaký tzv. karanténa nebo tak něco, po kterou kůň musí zůstat na jednom místě?
Jsme z toho dost zmatená a nevím jak teď nakládat s informacemi, protože k ověření jsem nic nedohledala :/
DÍKY MOC!

K dovozu potřebujete vet. osvědčení ze země původu, podmínky pro dovoz určuje vet správa, která určí místo karantény a potřebná vyšetření. S dotazem se obraťte na krajskou veterinární správu- epizootologa.

20.10.2017 11:49
majlou

XXX.XXX.12.196

jahodapavel napsal(a):
K dovozu potřebujete vet. osvědčení ze země původu, podmínky pro dovoz určuje vet správa, která určí místo karantény a potřebná vyšetření. S dotazem se obraťte na krajskou veterinární správu- epizootologa.

Super moc moc děkuji!

20.10.2017 12:34
majkulka

XXX.XXX.237.148

Žádná karantena nařízená není. V místě bydliště si zjistete pod jakou vetrinární správu patříte. Oni Vám dají "seznam" věcí, která budou chtít- občas se to krajově mění.100% ale musíte mít hotové krve - anemii, transfer ze země původu - potvrzený jejich vetem a s kulatým razítkem. A určitě by bylo dobré očkování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík