Ahoj :) když jsme si naše štěnátko přivezli domů chodil krásně na podložku. Kakat se mu tam moc nechtělo ale občas tam šel, což jsme brali jako úspěch. Poslední dobou se podložce ale vyhýbá, chodí kam se mu zachce. Nejprve měl podložku jen v obýváku ale poté jsem mu jí dala i do kuchyně. O víkendu jsem vytírala v jídelně několik loužiček, dala jsem mu tedy podložku i tam. Vůbec si to neumím vysvětlit a nechápu to, když krásně chodil na podložku a teď vůbec, furt ho tam dávám. Snažíme se chodit ven často( cca po 3hodinách), Párkrát už venku čůral tak dostal velkou pochvalu ale přece jenom venku ještě nekakakal a potřebovala bych aby v nouzi čůral na podložku. Jak ho to zpět naučit? Děkuji
terezska
napsal(a):
Ahoj :) když jsme si naše štěnátko přivezli domů chodil krásně na podložku. Kakat se mu tam moc nechtělo ale občas tam šel, což jsme brali jako úspěch. Poslední dobou se podložce ale vyhýbá, chodí kam se mu zachce. Nejprve měl podložku jen v obýváku ale poté jsem mu jí dala i do kuchyně. O víkendu jsem vytírala v jídelně několik loužiček, dala jsem mu tedy podložku i tam. Vůbec si to neumím vysvětlit a nechápu to, když krásně chodil na podložku a teď vůbec, furt ho tam dávám. Snažíme se chodit ven často( cca po 3hodinách), Párkrát už venku čůral tak dostal velkou pochvalu ale přece jenom venku ještě nekakakal a potřebovala bych aby v nouzi čůral na podložku. Jak ho to zpět naučit? Děkuji
Po třech hodinách není často, po třech hodinách je zoufale málo. Když štěně řádí a hraje si, tak potřebuje ven třeba i každých dvacet minut.
Nechápu tu současnou módu učit psa čůrat doma. Pes je zvíře čistotné a v jeho přirozenosti je si "pelech", tedy domov neznečišťovat. Ta plína, to je jen pro pohodlí páníčku, ale psovi se tím v hlavě dělá jenom bordel- jak má vědět, že na plínu má a vedle na koberec třeba ne? To, že tam čural dřív a teď už nechce, znamená, že roste, bere rozum, nechce si to tam znečišťovat, ale ještě nevydrží s venčením až na ven.
Zrovna máme doma taky malé štěně- když to nevydrží až ven, tak z toho vědu neděláme, protože víme, že to je naše chyba, že jsme nebyli pohotovější... ale je radost vidět, jak se to den ze dne zlepšuje, jak už začíná chápat, že se venčí jenom venku a jak má radost, že my máme radost... kdyby měl doma plínu, tak by byl asi notně zmaten...
Uživatel s deaktivovaným účtem
nebyl by zmaten ,jen by nečůral všude po bytě. Neučila sem na podložku ale štěně sem směřovala do koupelny, pochopil to rychle. Pak jsem mohla být v klidu ,neměli jsme pročůrané smradlavé koberce, když se to náhodou ven nestihlo pes sám od sebe mazal do koupelny, v noci taktéž. A jak ho to naučit ,ve zkratce ,venku za čůrání chválit a odměnit ,na nevhodném místě třeba koberec vyčítat a nadávat a na místě v bytě určeném přehlížet a tvářit se že se nic nevidím. on to pochopí a ted u dospělého psa který má k dispozici celý byt vím že když ho náhodou za devět hodin mé nepřítomnosti v práci překvapí průjem tak nezničí koberce, sedačku ,postele apod a jen vytřu dlažbu v koupelně
a fakt toho vůbec nezneužívá ,moc dobře ví že má chodiit ven .