Dobrý den,
už dlouho uvažuji o koupi pejska, ale chci si jej pořídit pouze do příhodných podmínek. Žiji v rodinném domku s menší zahrádkou a dohodla jsem s mojí sousedkou na společné péči o pejska - zatímco já budu v práci, ona se o něj postará. Nemůže ho venčit, je to starší paní, ale má zkušenosti se psy a je moc hodná.
Přesto všechno mám pocit, že neposkytnu psovi ideální život - a proto prosím o radu.
Bohužel, nesnáším "gaučové" pejsky, takže bych si pořídila jedině střední velikost, nějakého křížence. Našla jsem pár takových v útulku, a speciálně ty, kteří nepotřebují tolik pohybu. To ale znamená kolik? Vymyslela jsem, kolik hodin denně bych se mohla psu věnovat a pokud mi sdělíte, že s něčím takovým se spokojí jedině bišonek, přiznám si, že psa zkrátka mít nemohu. Prosím, vyjádříte svůj názor?
PROGRAM PSA:
Pejska bych nejprve ráno vyvenčila, a to asi tak od 6:00 do 7:00 ráno, a zbytek dopoledně by byl u sousedky.
Odpoledne bych ho vyzvedla asi po třetí hodině a šli bychom na velkou procházku. Když říkám velkou, myslím max. 3 hodiny, ale bohužel v pondělí a ve středu stihnu pouze jednu hodinu. No a večer bych uspořádala ještě hodinovou procházku (v zimě hry na zahradě, už bude tma) a těsně před spaním asi desetiminutovou na vyčůrání.
Na cvičák bychom nechodili, chci se pejskovi věnovat sama. Víkendy by patřily jedině jemu.
Tak co myslíte? Spokojil by se s tím pes střední velikosti, nebo ne?
Děkuji