Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2014 10:33
polocpet

XXX.XXX.242.5

Ahoj,

chtěla bych poradit při výběru náhubku pro naší fenku. Má již 2 roky, je hodná, ale přestěhovali jsme se do města, kde je nutné ji mít buď na vodítku nebo s náhubkem. Tak se chystám nějaký náhubek pro jistotu koupit. Chtěla jsem nějaký kožený, ale zatím jsem nenašla vhodnou velikost.
Prosím poraďte, jaký typ, popřípadě rovnou velikost jste vybrali pro svého pejska vy.

Předem moc děkuji za příspěvky.
Petra

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.8.2014 13:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

Určitě kup kovový. Je mnohem praktičtější. Kožený není vhodný na dlouhodobé nošení, při navlhnutí - a to je hned - je až nepříjemný. Mohou se v něm držet plísně a bakterie. Kovový umyješ horkou vodou s nějakým saponátem - když je potřeba - a nestaráš se, uschne. Kovové se dělají v řadě velikostí, je možné vybrat na jakéhokoliv psa. Nelze se ale řídit popisem na náhubku, protože já jsem třeba měla pro samojeda náhubek, který byl výrobcem určen pro rotvajlera psa (rotík by ho neoblékl). Nejlepší je vzít psa na výstavu, tam bývá větší výběr než ve zverimexech, a psu náhubek vyzkoušet. Ještě bych chtěla varovat před umělohmotnými, jejich tvar není správný. Pes si totiž musí v náhubku zívnout, tak se měří správná velikost, a v těch umělohmotných to nejde.

27.8.2014 16:46
lesterka

XXX.XXX.41.211

Ja mam dva hw psy a obema sedi kovovy nahubek na nemeckeho ovcaka psa. Takze u feny bych zkusila NO fena. smajlík

27.8.2014 20:22
polocpet

XXX.XXX.87.170

Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík