Neliel
XXX.XXX.20.173
Dobrý den, mám problém se štěkáním mé fenky. Bydlíme ve vlastním bytě a ona se umí ozvat, samozřejmě ju za to káráme a snažíme se tomu zabránit. To však když nejsme doma nejde. 8-9h bývá sama, mimo noční klid, sousedé tvrdí, že to proštěká. A však, když jí chci učit taktikou odejdu, dojdu neštěká nikdy, takže jí nemám za co kárat. Nevím, jak dál . Napadá mě, už snad jen elektronický obojek..
Máte někdo zkušenost, radu?
kdali
XXX.XXX.3.67
co chů vičky jak jsou pro malé děti? nebo video kamera treba z počítače, nebo ta na strop a prijímat v telefonu.
Ahojky, my máme taky trochu problém se štěkáním, ale napřed k tomu Vašemu problému i když je to z loňska :-)
Něco jsem o tom už načetla - myslím, že problém je - že je sama a to hodně dlouho. To by bylo potřeba co nejdřív změnit. Vím, že pomáhá před kratším odchodem -na vycházce vybít psa, prohnat ho, prostě nějakou aktivitou ho unavit. Pak mu třeba nachystat kostičku na kousání...a po maximálně 5 hodinách se vrátit. Asi, jste tohle vše možná už taky zkusili, nevím, ale jinak bych ještě volila nějaké žvýkací, sklidňující dobrůtky , pokud možno přírodní. Je toho na trhu dost.
Ja mám Flat coated retrievra, fenku Amy, skoro 4 roky a ona je zase hodně vzrušivá a na každé bouchnutí, klapnutí dveří u auta souseda, nebo prostě návštěvy, které dobře zná,vše ji vyhodí z klidu a začně štěkat jako by šlo o život - jinak je to miláček. Venku neštěká, nevšímá si psů, když tak se jen "pozdraví", očichají a pokud se ji pes zamlová, olízovala by se sním do večera. Ale když pes, kterému se nezdá ona, dá najevo hrozbu, Amy se otočí a jde pryč.Prostě to vnímám tak, že nás doma chrání, ale vím, že (vyštěkne tak divoce až naskočím) proto, že jsem něco zanedbala, při soucializaci, nebo při výchově. Taky se to snažím odbourat těmi procházkami, daří se to, ale jen částečně... jak si odpočine, hlídá zase. Má to v genech, vím, ale přehání to a neumím to odbourat.