Gordonsetr s PP, setr
Prodám Gordonsetra - Chovatelská stanice Dorcanell přijímá rezervace na ště...
Dohodou
Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať na váš názor. Chystám sa kryť, všetko je už vybavené. Mám fenku gordon setra, má 3,5 roka a začala hárať 30.4.. Merať progesteron sme dali 7.5., hladina bola 0,3.
Podla ostatných chovateľov a veta to vychádza približne na víkend, stačí teda, ak dám skontrolovať progesteron v piatok (okolo obeda) ? (Ja len, či to nebude náhodou neskoro :D - aký je váš názor, aké máte skúsenosti ?).
Ono to stoupá každé feně každé hárání jinak rychle/pomalu.
Takže to Ti nikdo neřekne, jestli nebude v pátek pozdě :)
Ale já myslím, že pokud to bylo 0.3 ng/ml, tak v pátek to bude stačit změřit znovu. Ono to do pětky leze jak šnek a pak šup a najednou klidně během dvou dnů to stoupne o 10 jednotek.
V pátek to může vyjít i 3 ng/ml jen.
Uživatel s deaktivovaným účtem
"Ideální je pak zkombinovat obě metody..."
jak říká má známá, dlouholetá chovatelka, nejjistější metodou je místní don chuan...
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
"Ideální je pak zkombinovat obě metody..."
jak říká má známá, dlouholetá chovatelka, nejjistější metodou je místní don chuan...
což to je svatá pravda :D Jedna z mých fen by od prvního dne hárání nejradši podržela kdejakému vořechovi, ale když se s madam jedem 1000km na krytí za panem dokonalým, tak to ne, to madam dělá ofuky :D :D :D.
Moje aktuální zkušenost:
15.4. začala fena hárat,
24.4. - 0,7 ng/ml,
30.4. - 0,7 ng/ml,
4.5. - 0,9 ng/ml, doporučeno zopakovat vyšetření 9.5.
Jenže... mám doma psa (ne krycího) a ten už 7.5.začal být neklidný,8.5. už byl šílený, jenže vzhledem k svátku nešel udělat test. Jeli jsme tedy zkusit krytí a to proběhlo naprosto hladce. Včera jsme překrývali - opět naprosto hladké krytí. Krytí tedy proběhlo 22. a 23. den hárání.
Každá fena je jiná, určitě jděte v pátek znovu na test - to vám napoví víc. Jo a neplašte jako já, když náhodou hodnoty vyjdou opět velice nízko :-D. Její čas přijde. A jak psali diskutující výše - nejen můj domácí pes byl neklidný, ale i sousedovic voříšci se k nám v tu správnou dobu začali stahovat
Aj ja by som poprosila o Váš názor. Fenka bola 2x úspešne krytá na 13. a 14. deň, krásné plné vrhy. Teraz sme chceli nakryť posledný krát, už je staršia. Zdá sa, že jej teraz progesteron stúpa strašne pomaly (sme vo Fínsku o cenách tu ani nejdem písať). Nechcem odísť predčasne s tým, že ž toho nič nebude. Progesteron 9. deň 0,23 ng/mol,12. deň 0,42 ng/mol,15. deň 0,72 ng/mol, je víkend, takže testovať budem opäť na 19. deň. Myslíte, že to vystupa, alebo je to anovulacny cyklus a zbytočne tu minam majland.dakujem za názory.
Aussiek
napsal(a):
Aj ja by som poprosila o Váš názor. Fenka bola 2x úspešne krytá na 13. a 14. deň, krásné plné vrhy. Teraz sme chceli nakryť posledný krát, už je staršia. Zdá sa, že jej teraz progesteron stúpa strašne pomaly (sme vo Fínsku o cenách tu ani nejdem písať). Nechcem odísť predčasne s tým, že ž toho nič nebude. Progesteron 9. deň 0,23 ng/mol,12. deň 0,42 ng/mol,15. deň 0,72 ng/mol, je víkend, takže testovať budem opäť na 19. deň. Myslíte, že to vystupa, alebo je to anovulacny cyklus a zbytočne tu minam majland.dakujem za názory.
dokud progesteron nestoupne nad 2ng nemá smysl vyjíždět na krytí... do té doby se může jednat o anovulační cyklus, nestandartní hárání nebo cokoli jiného...
aneleh
napsal(a):
dokud progesteron nestoupne nad 2ng nemá smysl vyjíždět na krytí... do té doby se může jednat o anovulační cyklus, nestandartní hárání nebo cokoli jiného...
Áno, lenže my sme už pár dní vo Fínsku a práve kvôli obávam z anovulacneho cyklu sme tu nechceli zostávať nezmyselne dlho. Našťastie dnes na 19. deň progesteron 8,9 ng/ml. Tak sme nakryli a ideme 1600 km naspäť.
Aussiek
napsal(a):
Áno, lenže my sme už pár dní vo Fínsku a práve kvôli obávam z anovulacneho cyklu sme tu nechceli zostávať nezmyselne dlho. Našťastie dnes na 19. deň progesteron 8,9 ng/ml. Tak sme nakryli a ideme 1600 km naspäť.
Tak to byl opravdu zajímavý průběh. Člověk by řekl, že to bude anovulační hárání a ono to nakonec pěkně vystoupalo. Tak držím palce, ať jsou štěňata