Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.12.2017 20:57
Martina74

XXX.XXX.208.90

Dobrý den
mám devitiletého francouzského buldočka a najednou nám začal trousit stolici doma, nikdy to nedělal. granule má pořád stejné. ven chodí pořád stejně. nevíte někdo prosím proč to začal dělat? taky nám začal hodně pít.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.12.2017 06:48

Tak to je asi čas na návštěvu veterináře.

12.12.2017 15:58
Martina74

XXX.XXX.208.90

Děkuji, určitě zajdeme, vypadá že netraví, protože sní danou dávku a vyjde z něj dvakrát tolik neli víc.

12.12.2017 21:12
manbea

XXX.XXX.139.247

A jakou značkou krmíte? Některé změnily složení...

12.12.2017 23:30
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Podobný průběh jsem měla u psa (čivava)... co do něj z jedné strany vešlo, z druhé vypadlo... a pak jsme zjistili, že má sníženou funkci slinivky. Nasadili jsme dietu a je to v pořádku. Takže jestli to není reakce na krmivo, co se týče změny nebo jak manbea píše - změna složení od výrobce - může se jednat o veterinární problém a řešila bych to určitě s veterinářem. Ono je vždycky lepší vyloučit nejdřív onemocnění - třeba vyšetřením krve nebo stolice - zvlášť u staršího psa. A když není žádný nález, tak pak řešit třeba nevhodnost krmení.

13.12.2017 05:17
Martina74

XXX.XXX.208.90

Děkuji všem za odpovědi, mame granule fitmin senior, taky měl dietní od proplanu, ale žádná změna nenastala. navštívíme raději toho veterináře.

13.12.2017 07:03

"změna složení od výrobce "
ano, tohle to může být, včetně toho zvýšeného pití.
Ale vzhledem k věku tak akorát na nějaký ten zdravotní problémek, bych určitě na tu veterinu šla. Ono u seniorů, si myslím, nějaké ty preventivní prohlídky nejsou na škodu (ale zase k veterináři a ne "veterináři", těch prvních je, zdá se mi, malinko málo... ).

1.1.2018 21:28
Martina74

XXX.XXX.208.90

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"změna složení od výrobce "
ano, tohle to může být, včetně toho zvýšeného pití.
Ale vzhledem k věku tak akorát na nějaký ten zdravotní problémek, bych určitě na tu veterinu šla. Ono u seniorů, si myslím, nějaké ty preventivní prohlídky nejsou na škodu (ale zase k veterináři a ne "veterináři", těch prvních je, zdá se mi, malinko málo... ).

Ano veterinář a veterinář! už jsem nešťastná, byla jsem u dvou a nic nového pod sluncem, je to s chudakem čím dál horší.stolici má do černa a za den to jsou hromady.

2.1.2018 09:52

Na veterinu jděte hned. Černá stolice je docela velký problém, kor, když ještě více pije. Nebude to jen nevhodností krmiva, i když to, co papá, no nic moc. Nechte si ho pořádně vyšetřit.

2.1.2018 09:57

Psa bych převedla na přirozenou stravu, jestli je jen na granulích tak hodně postupně. Vet by měl udělat minimálně jaterní testy.
A dieta by byla na místě.

2.1.2018 12:03
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Martina74 napsal(a):
Ano veterinář a veterinář! už jsem nešťastná, byla jsem u dvou a nic nového pod sluncem, je to s chudakem čím dál horší.stolici má do černa a za den to jsou hromady.

Ač nelítám s každou blbinou, tohle je ale na pořádné vyšetření - odběry. Píšete, že jste byla u dvou vetů. Co tedy dělali za vyšetření, testy? Moč, stolice, krevní rozbory? Nevím, kde bydlíte, tady na vesnici jsou také takoví veti. Pokud mi onemocní pes a nepotřebuju jen zaočkovat, jedu na kliniku do města(30km) kde už jsou ordinace se vším vybavením a rozbory do půl hodiny.

3.1.2018 17:56
Martina74

XXX.XXX.208.90

Moč máme výbornou, krev jen trochu zvýšená játra, ale je to nepatrné, dnes jsme dali stolici, veterinarka jen kroutila hlavou, žádná diagnóza neurčena, zítra bude rozbor. poslala nás na rengen do Hradce Králové.jeste ke všemu nám špatně chodí. já už vážně nevím kam, aby mu pomohli, prý že to bude nejspíš inkontinence, ale přeci by neměla stolice barvu černou až do zelena...

Přidejte reakci

Přidat smajlík