Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.11.2017 09:44

Je tady již dost témat k úmrtí, či pochování našich parťáků a nejmilejších kamarádů.Moje kamarádka právě řeší situaci, kdy se bude stěhovat a na zahradě má pohřbené dva psy a nemůže se rozhodnout co s tím, jestli je tam s těžkým srdcem nechat, nebo je nějak vykopat, což se ale taky nikomu nechce.Máte nějaké rady či zkušenosti?

14.11.2017 11:17
dadu

XXX.XXX.61.94

Nechat je tam a dopřát jim klid. Taky jsem se stěhovala a na původní zahradě nechala svou první čubinku.

14.11.2017 11:36
Tedysek

XXX.XXX.34.16

Z toho důvodu nepohrbivam na zahradě. Nechala bych je tam ať mají klid a pokud je to tak velký citový závazek, tak se domluvit s novým majitelem ať ji tam čas od času pustí dat třeba kytku. ;).

14.11.2017 11:48
Atheira

XXX.XXX.50.119

Nedávno jsem v práci měla před sebou kupní smlouvu, kde se dokonce kupce zavazoval nechat hrob psa na místě a neporušit ho... I tohle je cesta.
Ale rozhodně bych je nevykopávala, přijde mi to takový dost neuctivý.

14.11.2017 11:57

S novými majiteli se určitě domluví, pejsci jsou pod velkými keři tak tam doufejme ani nikdo nebude chtít rýt a jsou tam i kameny s křížky, nový majitel má prý také psa tak to snad pochopí.Já jí také radila aby je tam nechala, beztak myslím, že vykopávat je by bylo fakt nevhodné, navíc by po těch letech těžko hledala v zemi vše.

14.11.2017 18:25
tetrivek

XXX.XXX.82.8

Taky jsem musela už dva své psy pochovat. Odpočívají na krásné louce v lese ani ne půl kilometru od našeho domu. Tohle místo mám ráda od mala, protéká tam i potok. Psi to tam milovali. Dnes tam venčím naše další psy. Vím asi se to nesmí, ale nikdo jiný o tom neví. Nikdy na své psy nezapomenu, ráda tam na ně vzpomínám.

14.11.2017 18:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

tetrivek napsal(a):
Taky jsem musela už dva své psy pochovat. Odpočívají na krásné louce v lese ani ne půl kilometru od našeho domu. Tohle místo mám ráda od mala, protéká tam i potok. Psi to tam milovali. Dnes tam venčím naše další psy. Vím asi se to nesmí, ale nikdo jiný o tom neví. Nikdy na své psy nezapomenu, ráda tam na ně vzpomínám.

V pohodě, to je hezké jen...už jsem právě četla(možná i někde tady) že měl někdo takové místo a někdo ho koupil, vyrubal, něco tam začal stavět...prostě, pokud nemáte urnu doma, či popel puštěný do větru...problém může asi nastat vždycky. Taky máme psy pochované v zahradách i já, i mí rodiče.

14.11.2017 19:45

Jen poznámka : Čím dál víc lidí své blízké "pouští do větru" ( nedávno kamaráda do jeho oblíbené řeky- něco se smí a něco ne...) a na druhou stranu se zakládají psí hřbitovy a urničky...
Nic proti nikomu, ale...

14.11.2017 20:29

Také nám psi odpočívají na zahradě, ono ani před nějakými deseti lety jsem neměla moc tušení, kde nechat psa zpopelnit.Myslím, že to je na každého uvážení jak to udělá.Mi se stěhovat naštěstí nebudeme, leda až tak do domova důchodců a to je ještě dost času, věřím, že dům zůstane dětem a pak už mi to bude jedno.

18.11.2017 14:02

Máme všechny na zahradě,4 pejsky,2 morčata, křečka. Nevykopávala bych. Pokud budeme dům prodávat, nové majitele o tom určitě budu informovat a doufám, že bychom se domluvili. Ale byla bych určitě ráda, kdyby dům zůstal v rodině.

Přidejte reakci

Přidat smajlík