Dobrý den, zkouším štěstí tady, jestli třeba někdo nemá podobnou zkušenost. Mám border kolii, před 3 měsíci mu začalo slzet jedno oko (vodnatý výtok).Hned jsme léčili u veterináře, vyzkoušeli jsme různé kapicky, pak ATB. Profuk slznych kanálků. Nic. Poslal nás k odborníkovi na oči. Provedl drenáž slznych kanálků, tam se objevil hnis, dle cytologii bez přítomnosti bakterii, čímž vyloučili, ze by to bylo způsobeno cizím tělesem. Kanálky zúžené na obou stranách, více na té, která slzela. po týdnu od zákroku měl pouze na venku na světle úplně zalite oči a přidal se silný mírně nažloutlý výtok z té strany, kde mu slzelo oko. Doma v klidu nic. Do kontroly se objevila v tom výtoku z nosu trocha krve. Objednán na Vysetreni. Udělali CT a rinoskopii. Prý ma celou půlku hlavy vyplněnou rakovinou, nepatrnou šanci dávali kvasinkam. Cytologie zatím nepotvrdila přítomnost rakovinnych buněk, pouze abnormalnich, plísně nenašla. Odesláno na histologii a teď čekám. Tentokrat zase prý nepatrná naděje, ze by se jednalo jen o chronicky zánět, ale ten ma jiný klinicky obraz. Prošla jsem na netu vše možné a s rakovinou v teto oblasti je doba přežití 3-6 mesicu. Je mi divné, by tedy po 3 měsících od prvotního problému měl prolezlou půlku hlavy( což pro mě značí pokročilé stadium) a byl relativně bez příznaků. Zravy, hravý a aktivní je stejně. Jednostranný výtok z nosu jakoby spoustěla většinou jen kombinace světla a aktivity. Pokud si nehazi míčkem nebo jdeme za tmy, tak nic. Slzí mu tedy to oko a občas chrape, protože ma nepruchodnou nosní dírku. Jindy je to ale zase OK. Žádná bolest na něm znát není. Zkoušela jsem amatérské testy, zda normálně vidí a slyší. Přijde mi to hrozné divné a je pro mě neuvěřitelně, ze by to fakt měla byt rakovina. Na výsledky histologie se ještě načekám. Netušíte někdo?
Marketa31
napsal(a):
Dobrý den, zkouším štěstí tady, jestli třeba někdo nemá podobnou zkušenost. Mám border kolii, před 3 měsíci mu začalo slzet jedno oko (vodnatý výtok).Hned jsme léčili u veterináře, vyzkoušeli jsme různé kapicky, pak ATB. Profuk slznych kanálků. Nic. Poslal nás k odborníkovi na oči. Provedl drenáž slznych kanálků, tam se objevil hnis, dle cytologii bez přítomnosti bakterii, čímž vyloučili, ze by to bylo způsobeno cizím tělesem. Kanálky zúžené na obou stranách, více na té, která slzela. po týdnu od zákroku měl pouze na venku na světle úplně zalite oči a přidal se silný mírně nažloutlý výtok z té strany, kde mu slzelo oko. Doma v klidu nic. Do kontroly se objevila v tom výtoku z nosu trocha krve. Objednán na Vysetreni. Udělali CT a rinoskopii. Prý ma celou půlku hlavy vyplněnou rakovinou, nepatrnou šanci dávali kvasinkam. Cytologie zatím nepotvrdila přítomnost rakovinnych buněk, pouze abnormalnich, plísně nenašla. Odesláno na histologii a teď čekám. Tentokrat zase prý nepatrná naděje, ze by se jednalo jen o chronicky zánět, ale ten ma jiný klinicky obraz. Prošla jsem na netu vše možné a s rakovinou v teto oblasti je doba přežití 3-6 mesicu. Je mi divné, by tedy po 3 měsících od prvotního problému měl prolezlou půlku hlavy( což pro mě značí pokročilé stadium) a byl relativně bez příznaků. Zravy, hravý a aktivní je stejně. Jednostranný výtok z nosu jakoby spoustěla většinou jen kombinace světla a aktivity. Pokud si nehazi míčkem nebo jdeme za tmy, tak nic. Slzí mu tedy to oko a občas chrape, protože ma nepruchodnou nosní dírku. Jindy je to ale zase OK. Žádná bolest na něm znát není. Zkoušela jsem amatérské testy, zda normálně vidí a slyší. Přijde mi to hrozné divné a je pro mě neuvěřitelně, ze by to fakt měla byt rakovina. Na výsledky histologie se ještě načekám. Netušíte někdo?
A dle ceho soudi, ze ma pulku hlavy prolezlou rakovinou? Pokud to prokazalo CT, je tezke cokoli radit . Nema to ocicko depigmentovane?
Marketa31
napsal(a):
A jestli tomu dobre rozumím Ct ukáže ze tam něco ma, těžko ale určí jaké to ma složení. Jako když si nahmatate bulku, podle vizuální stránky nelze soudit co to je.
Hm, podle určitých ukazatelů by mělo snad být poznat i na CT, jestli je to rakovina či ty kvasinky třeba. To si tedy jen myslím, ale soudím podle toho, že i na mamografu poznají, že je to zhoubný nádor. A to i u pidinádoru. Půlku hlavy prolezlou rakovinou, takže předpokládám, že mysleli dutiny oční-nosní, možná k uším? Mozek nejspíš zasažený nemá, když normálně funguje. Přesto je prognóza špatná, o jednom podobném případu jsem slyšela. Nemyslím si, že se to udělalo za tři měsíce. Dělalo se to dřív, až se to dostalo do míst, kde to začalo dělat problémy(oči, nos) tak se na to přišlo(tak funguje rakovina běžně) Tím tedy pořád nevylučuju, že by to mohla být plísňová infekce. I takový případ jsem viděla. Bylo to ale u kluka s leukemií a prý to není o pacientů oslabených rakovinou a chemoterapií...nic vyjímečného. Tady mi přijde divné, že by to tak dostalo zdravého psa. Neléčil se doteď třeba s nějakou alergií? Kortikoidy? Moc bych vám přála, aby se doktoři mýlili...chudák pejsa
Ten pejsek, co o něm vím...rakovina se mu rozšířila do čelisti. Přišel o kus horní čelisti a čenichu. Žil v tom stavu ještě poměrně dlouho, myslím že skoro rok. To jen, že ony jsou rakoviny, co nenapadnou dlouho nic důležitého, žádný orgán, bez kterého se nedá žít, jen se rozlézají pomalu dál. A většinou právě ani nemetastázujou. Moje máma měla na spánku bazaliom. Přesto, že snad i dva roky jí to teklo, než šla k doktorovi, operace s následnýma plastikama dopadla dobře a je to skoro třicet let - bez potíží. Byla tam s ní mladá krásná slečna, které to postupně zasáhnulo oko, o které přišla, nos, o který přišla...o jejím dalším osudu, vzhledem k tomu, že už dál mamka na kontroly nejezdila, neví To jen trochu o tom, jak ty potvory fungujou. Přesto pořád doufám, že to u vás bude něco jiného. Nasadila bych pejsovi citrogrep kapky, které výborně ničí podobné neřády, jako jsou třeba právě ty plísně. A určitě mu neublíží. Kupte si v lékárně. Mě vyléčily zahleněný nosohltan, se kterým sem bojovala snad 15let a doktorka mi tvrdila, že tam nic nemám. A ostropestřec na posílení a čištění jater. Když to nepomůže, určitě neublíží.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Neuvěřitelné to není, rakovina je svině.
Jinak jestli na CT viděli vyplněné nosní dutiny a lýzu kosti, což asi viděli, když viděli něco, o čem vám řekli, že je to rakovina nebo plíseň, tak je to prostě tam a to se okecat nedá. A nedá.
Plíseň to bývá málokdy.