Stěně, které se bojí

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.10.2017 06:35
Lenka1404

XXX.XXX.250.146

Dobrý den, Dostali jsme stěně, které se bojí stříhat. Je to Maltézský psík. Jsme bezradní a nevíme co dělat. Sebemenší prudký pohyb ho vystrasi a reaguje prudce. Nekousne ale je to nepříjemné. Chceme mu pomoct. Je nějaká rada? Díky

22.10.2017 07:00
scylla

XXX.XXX.150.32

Nedělat prudké pohyby, nešišlat na něj, nekřičet, netrestat. Snažit se získat si důvěru - zasloužit si jí. Se psem hodně mluvit, hladit, mazlit, při mazlení sahat jemně po celém těle, postupně zvykat na manipulaci. Naučit se číst řeč těla a jakmile uvidíte první náznak nejistoty, podpořit, povzbudit, poradit, jít příkladem. Nenechat štěně otravovat jinými lidmi nebo psy, pokud dá najevo, že o to nestojí a také zvykat postupně, neizolovat. Být mu oporou a ochráncem. Pak nebude mít problém s dotyky a tak. Pak navykat na rychlejší pohyby. Chce to trpělivost a spoustu kontaktu, kde mazlení je jednou z nejdůležitějších věcí. Chce to štěně srozumitelnou formou učit povely základní ovladatelnosti, naučit se ho přiměřeně chválit tak, jak se mu to bude líbit, brát ho ven, ukazovat mu svět.

22.10.2017 07:51
Lenka1404

XXX.XXX.65.131

Dobrý den, děkuji za rychlou odpověď. Vše právě děláme a i tak stále vyjíždí. Máme ještě jednoho a ta je bez problémů. Bylo nam řečeno, že by pomohla kastrace. Jenže, on je chudák tak zarosteny, že nevím, jestli ho vemou.

22.10.2017 08:02
scylla

XXX.XXX.150.32

Lenka1404 napsal(a):
Dobrý den, děkuji za rychlou odpověď. Vše právě děláme a i tak stále vyjíždí. Máme ještě jednoho a ta je bez problémů. Bylo nam řečeno, že by pomohla kastrace. Jenže, on je chudák tak zarosteny, že nevím, jestli ho vemou.

Tak toho blba, který vám radil kastraci, pošlete tvrdě do háje nebo ještě dál. A) máte štěně a štěně kastruje jen čuně, B) když vykastrujete bázlivého psa, už ho nikdy nedáte dohromady. Navíc - on se ohání, tedy se bojí a nevěří vám a žádná kastrace ani jiný chirurgický zákrok ten strach neodstraní, spíš zhorší. Uhlaďte štěně do klidu, to opravdu pomáhá. A idiotům, kteří radí kastrace místo výchovy opravdu na špek neskákejte, jinak si zničíte psa napořád.

22.10.2017 09:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lenka1404 napsal(a):

Neumíte ukorigovat štěně maltézáka, nedokážete ho ostříhat a tak ho necháte vykastrovat, ale nevíte, jestli může jít na kastraci neostříhaný?

Dobrý pokus trollíku

22.10.2017 09:51
Lenka1404

XXX.XXX.65.131

Děkuji, chtěla jsem radu ne výsměch. Prošlo mi rakama hodně psů ale taková reakce nikdy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2017 11:48

Za prvé by bylo třeba vědět, kolik je štěněti a jak ho máte dlouho.Někdo má za štěně ještě dvouletého psa, takže těžko tady radit.Také si nedovedu představit, jak si jeden den přinesu dvouměsíční štěně a druhý den ho chci celé stříhat, tak to by byl horor pro oba i v mém případě.Kastraci tu rozvádět nebudu, žádného jsem zatím kastrovat nedala, ale lidé v mém okolí s tím mají co se týče zmírnění nervozity vesměs dobré zkušenosti, dávají ale kastrovat psy až kolem roku v ohledu na velikosti plemene.

22.10.2017 12:14
Lenka1404

XXX.XXX.65.131

Dobrý den, pejsek má osum měsíců. Dostali jsme ho a byl týraný. Chtěla jsem jen radu. Má skvělou péči ale jak se dotkneme hlavy je konec. Vyjíždí. Je hodně zanedbaný a je nutné ho ostříhat ale nìkdo nechce, mají strach, že je pokouše. Přiznám se, jsme bezradní.

22.10.2017 12:21

Lenka1404 napsal(a):
Dobrý den, pejsek má osum měsíců. Dostali jsme ho a byl týraný. Chtěla jsem jen radu. Má skvělou péči ale jak se dotkneme hlavy je konec. Vyjíždí. Je hodně zanedbaný a je nutné ho ostříhat ale nìkdo nechce, mají strach, že je pokouše. Přiznám se, jsme bezradní.

Kastrace tohle dle mého nevyřeší, vy musíte budovat duvěru a to asi nebude otázka několika dní, možná mě ostatní ukamenují, ale já bych zvážila lehčí narkozu a psa dala do kupy a pak postupně přivykala na péči o srst...a vlastně na běžnou manipulaci celkově...

22.10.2017 12:56
Lenka1404

XXX.XXX.65.131

Díky moc.

22.10.2017 13:25
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Lenka1404 napsal(a):

Vemte to selským rozumem...já se odjakživa bála injekcí, kdybych se nechala vykastrovat, tak by se nic nezměnilo, že jo...strach nemá s přítomností dělohy a vaječníků nic společnýho...jenže mám za poslední roky za sebou tolik operací, když jsem byla rozpíchaná, jak jehelníček, že jsem nějaký injekce přestala řešit...a u toho pejska to je to samé, každodenní šetrnou manipulací s ním mu to zevšední, takže ho pak stříhání nerozhodí...

22.10.2017 18:49

Také jsem viděla stříhat psa tak, že měl haltinu, jeden držel, druhý stříhal, nebo drželi dvá jak je libo.Ono je sice pěkné se snažit po dobrém, ale znám psy co to po dobrém nezvládli za celý život.Tak trochu nechápu, že si někdo neporadí s malým psem, týraný by následně do rukou nezkušených neměl přijít, že jednoho psa už má, to neznamená být zkušený.Uspávat psa kvůli stříhání, také docela hustý, asi šetrnější než držet , ono se mu tím držením psychika až zas tak nezkazí, jak by si někdo mohl myslet.Tady bude asi spíš složitost v lidské psychice než v samotném stříhání psa.Tím ale nemyslím, že pak po dobrém to dělat nemají, jedná se aktuálně o to první ostříhání, prostě ať se mu to líbí či ne, stejně mu to nějak udělat budou muset

22.10.2017 18:58

Jen by jste také měli psa stříhat třeba v době kdy jde spát, kdy je celkově unavený, u našeho to zabíralo zcela bezpečně, stříhala jsem mu ouška rovnou na klíně a dnes u toho skoro usíná, pamlsky ani domluva tenkrát vůbec nezabíraly, také jsem vždy podle potřeby dělala přestávky.

22.10.2017 19:10

Mám dojem, že někteří "rádci" by ordinovali kastraci na jakékoliv potíže s chováním psa. Těmto "rádcům" tu kastraci ze srdce přeji. Škoda, že je nikdo vykastrovat jen tak nemůže.

22.10.2017 21:03

to Ernya
ono se mu tím držením psychika až zas tak nezkazí, jak by si někdo mohl myslet

Přála bych si, abyste měla pravdu, ale myslím, že pes, který byl týraný (není to jen obyčejný "rozmazlený zmetek", který si vzal do hlavy, že se nebude stříhat a hotovo), který absolutně neví, která bije, který netuší, že stříhání mu neublíží, který potřebuje navázat vztah důvěry se svými novými majiteli, nenechá na sebe šáhnout a teď ho budou ti lidé držet "násilím" a dělat mu věci, které nechce, aby mu někdo dělal, což dává velmi jasně najevo, no to teda důvěru moc neutuží...samozřejmě by bylo ideální počkat, až vztah bude na takové úrovni, že pes tuto proceduru minimálně strpí, ale pokud je v hodně zanedbaném stavu, který by se měl řešit, tak bych prostě trauma nepostupovala a narkózu absolvovala, už jen proto, abych předešla případným kožním problémům a také proto, že když pes bude mít srst upravenou, tak máme dlouhé období, kdy se dá zvykat na doteky, pokračovat kartáčováním nějakým měkkým kartáčem...atd atd, pěkně pomaloučku, v klidu, bez stresů, že se musí spěchat, aby se už dalo se psem něco dělat...nejsem propagátorem zbytečných narkóz, ale psychicky si myslím, že je pro psa toto řešení lepší...

23.10.2017 06:50
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Také jsem viděla stříhat psa tak, že měl haltinu, jeden držel, druhý stříhal, nebo drželi dvá jak je libo.Ono je sice pěkné se snažit po dobrém, ale znám psy co to po dobrém nezvládli za celý život.Tak trochu nechápu, že si někdo neporadí s malým psem, týraný by následně do rukou nezkušených neměl přijít, že jednoho psa už má, to neznamená být zkušený.Uspávat psa kvůli stříhání, také docela hustý, asi šetrnější než držet , ono se mu tím držením psychika až zas tak nezkazí, jak by si někdo mohl myslet.Tady bude asi spíš složitost v lidské psychice než v samotném stříhání psa.Tím ale nemyslím, že pak po dobrém to dělat nemají, jedná se aktuálně o to první ostříhání, prostě ať se mu to líbí či ne, stejně mu to nějak udělat budou muset

Znáte psy, kterých majitelé to za jejich celý život nezvládli, ne ti psi, ale lidé.

Násilím se dá pokazit opravdu hodně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík