Prosím, pomozte mi - začervenalý cecík u pejska

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.10.2017 21:48
EllieFlie

XXX.XXX.116.87

Dobrý den,

Možná že jen zbytečně plaším, ale dnes ráno jsem si všimla, že má moje tříletá čivava začervenalý cecík - viz foto. Řekla jsem si, že počkám do zítřka a kdyžtak raději zajdu k vetovi. Od rána se nic nezměnilo, i když jsem ji cecík raději mazala betadinovou masti. Máte někdo zkušenosti? Třeba je to jen podřené, ale když se jedná o zdraví mého pejska, vždy to moc řeším. Aby to nebyl nějaký zánět atd.. Děkuji za odpověď.

20.10.2017 21:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak pokud dobře vidím, není jen červený, ale u něj ještě, něco" je. Pokud tam neměla, klíště, bude to nějaký nádorek. Nemyslím rovnou zhoubný, lidem se také dělají všelijaké výrůstky, jen procento je zhoubné. Ukažte to na veterině. Je to vlastně pejsek nebo fenka?

20.10.2017 21:58
EllieFlie

XXX.XXX.116.87

Je to fenecka, cca pred 3 týdny přestala hárat. Na druhé fotce jde vidět jak její normální tak ten červený cecík. Na pohmat tam necítím žádnou bulku, ani ji to nebolí. Jí normálně, má pevná hovinka, je hravá.. Jen ten cecík no. :(.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.10.2017 22:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

My měli u feny na cecíku taky "bradavici"- rostlo to docela rychle, bradavice byla zachvilku větší než cecík, šlo to pryč i s cecíkem vaječníkama a dělohou a jinejma dalšíma bradavicema (dvě velké na zádech a v uchu, tvar květák, taková rozdrbaná bradavice i z nich občas něco teklo).
Občas jsou měla cecíky zanesené mazem(ty přední u předních) bradavky něla vpáčené.

20.10.2017 22:08
EllieFlie

XXX.XXX.116.87

Jak se tak dívám, tak mi to nepřijde jako nějaký výrustek.. Spíš se ji celý cecík zduřil. Kdysi jsem takové cecíky viděla u čivavy, co kojila. Ale moje čivava nikdy štěňátka neměla a ani na 100% březí není...

20.10.2017 22:12
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
My měli u feny na cecíku taky "bradavici"- rostlo to docela rychle, bradavice byla zachvilku větší než cecík, šlo to pryč i s cecíkem vaječníkama a dělohou a jinejma dalšíma bradavicema (dvě velké na zádech a v uchu, tvar květák, taková rozdrbaná bradavice i z nich občas něco teklo).
Občas jsou měla cecíky zanesené mazem(ty přední u předních) bradavky něla vpáčené.

Na tyhle co popisujete, trpěl muže bílý špic i jeho pravděpodobný syn, náš pes. Dvě mu vyříznuli, když byl na operaci s utrženým křížovým vazem a s další už dožil. Jsou protivné, tečou, asi i svědí(pes si je vykusoval na boku) ale nebezpečné asi nejsou, jsou to fakt jen hnusné bradavice. Tohle bude snad taky něco takového, ale určitě to bude muset pryč. Nám na pradavice skvěle zabírá propolis, pro pejsky ho nemám v lihu, ale normoš ve vodě a ťupu uchošťourem každý den, i několikrát. Třeba po 14 dnech najednou zjistím, že tam bradavice prostě není. Vůbec nechápu, kam tak najednou zmizne a to i bradavice, kterou měl pes na loktu a byla velokosti nehtu na palci. Zadavatelko, pokud by jste náhodou měla propolis k dispozici, zkuste ťupat alespoň pár dní, pokud nezmizne, tak tu veterinu.

20.10.2017 22:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Možná jen blbě vidím, ale na té první fotce mi přijde, že to vpravo, je něco navíc. Nebo je to nafoceno tak, že to tak vypadá. Pokud tam výrůstek není, plašíme zbytečně, bude to po hárání

20.10.2017 22:17
EllieFlie

XXX.XXX.116.87

Ještě přikládám poslední foto, foceno předchvílí (první fotka je z rána). Jako bradavice mi to ale nepřijde. Každopádně jdu zitra k vetovi. Díky za příspěvky všem!

20.10.2017 22:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aha, jo, tady už vypadá jen jako celý zduřelý. Já fenku nemám, takže se s tím nesetkávám, ale pro jistotu to ukažte. Snad to bude jen nějaká prkotina Nám se tak maximálně oloupali onehdá koule Proč...netuším

21.10.2017 12:22
EllieFlie

XXX.XXX.116.87

Zdravím všechny. Dneska ráno jsem se na cecík dívala znovu a už je to o hodně lepší. Měla ho jen podřený, takže jsem jen zbytečně vyšilovala. Pomohla ji Betadinova mast. Pěkný den všem.

21.10.2017 13:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak dobrý

Přidejte reakci

Přidat smajlík