Dobrý večer,
prosím o radu. Naše čivava (2 roky) si často drbe ouška. Cca 2x-3x do hodiny. Jsou načervenalá, ale nepáchnou, nemá v nich nečistoty a hlavou netřepe, nevím jestli se i takto může projevovat zánět. Uši jí nečistíme vůbec. Napadl mě svrab, ale máme ještě jednu čivavu a ta má uši v pořádku, takže to bych asi vyloučil, i když je pravda, že jsou každý den v kontaktu s vesnickou kočičí bandou.. Co se týče stravy tak s tou musíme opatrně, protože je na spoustu věcí alergická a drbe se pak celá a docela dost dlouho alergie odeznívá. Může být zarudnutí uší způsobené např. větrným počasím, nebo třeba nízkou vlhkostí bytu? Než půjdeme na veterinu chci se zeptat Vás, protože jak znám naší paní veterinářku tak to drbaní uší bude na 99% způsobeno tím, že pejskům nedáváme granulky Happydog...
Děkujeme moc za každou radu či postřeh.
"Než půjdeme na veterinu chci se zeptat Vás, protože jak znám naší paní veterinářku tak to drbaní uší bude na 99% způsobeno tím, že pejskům nedáváme granulky Happydog... "
Není jediný důvod navštěvovat veta, ke kterému nemáte důvěru. Pokud váš vet ordinuje jako dealer na granule, najděte si jiného. Tady to ale nevyřešíte...
Drbání uší včetně zánětů nejčastěj způsobuje alergie. Pokud je číva na něco alergická, bohužel se to takto projevuje. Mne pro změnu svědí už několk let nos. Nejčastěj u jídla či přímo u vaření. Chřípí zvenku. Už jsem měla podezření na lecos a nikdy se to vyloučením ze stravy nepotvrdilo, prostě jsem na to za nějakých 10let nepřišla. Naštěstí je to jen občas, tak to není taková hrůza. Na co všechno je alergická? Asi jste ještě na něco z toho nepřišli...