radek akrc
XXX.XXX.174.101
Dobrý den, chtěl bych zjistit všechno dobré i všechno zlé o tomto plemeni. Zatím vím jen že se dožívá málo let. děkuji za odpovědi
Uživatel s deaktivovaným účtem
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Prestige
napsal(a):
No u nás je spíše znám pod názvem Bordeauxská doga. Pokud se chcete dozvědět více, navštivte nějakou výstavu a tam se poptejte přímo chovatelů. Nejbližší výstava je teď v září a je to výstava Moloss cubu ve Zbraslavi u Brna.
Na výstavě se může seznámit s chovateli, udělat si trochu obrázek o povaze psů, ale pochybuju že mu tam jako potencionálnímu zájemci o štěně budou chovatelé vykládat o katastrofálním zdravotním stavu plemene...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na výstavě se může seznámit s chovateli, udělat si trochu obrázek o povaze psů, ale pochybuju že mu tam jako potencionálnímu zájemci o štěně budou chovatelé vykládat o katastrofálním zdravotním stavu plemene...
A kdo mu to bude vykládat? Anonymové na ifauně?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
A kdo mu to bude vykládat? Anonymové na ifauně?
Třeba, a je to asi pravděpodobnější, že se o plemeni dozví i to, co není zrovna růžové od někoho, kdo na jeho chovu nemá finanční profit.
Už vidím, jak zájemci o štěně chovatelé na výstavě barvitě vypráví, jak si má dát pozor při výběru štěněte, protože má plemeno časté problémy s pohybovým aparátem (dysplazie, ruptury kolenních vazů), kožní problémy, problémy s krytím a přirozenou reprodukcí, epilepsie atd.
doporučuji k přečtení:
http://cihlis.blog.cz/0902/bx-geneticke-vady-a-na-co-si-dat-pozor.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Třeba, a je to asi pravděpodobnější, že se o plemeni dozví i to, co není zrovna růžové od někoho, kdo na jeho chovu nemá finanční profit.
Už vidím, jak zájemci o štěně chovatelé na výstavě barvitě vypráví, jak si má dát pozor při výběru štěněte, protože má plemeno časté problémy s pohybovým aparátem (dysplazie, ruptury kolenních vazů), kožní problémy, problémy s krytím a přirozenou reprodukcí, epilepsie atd.
doporučuji k přečtení:
http://cihlis.blog.cz/0902/bx-geneticke-vady-a-na-co-si-dat-pozor.
Já nechápu, že na to chovatele neupozorní. Třeba co jsem se setkala já u jiných plemen, tak chovatelé upozorňovali dost na neduhy plemene. Chtěli, aby se štěně mělo dobře a s budoucím majitelem si "sedli". A naopak bych se ptala toho kdo vyhraje plemeno, protože ten ví většinou proč ti ostatní nevyhráli a koho porazil a proč.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Tedysek
napsal(a):
Já nechápu, že na to chovatele neupozorní. Třeba co jsem se setkala já u jiných plemen, tak chovatelé upozorňovali dost na neduhy plemene. Chtěli, aby se štěně mělo dobře a s budoucím majitelem si "sedli". A naopak bych se ptala toho kdo vyhraje plemeno, protože ten ví většinou proč ti ostatní nevyhráli a koho porazil a proč.
Spíš na to upozorní poctiví chovatelé u plemen, kde je z čeho vybírat, a jde najít zdravé jedince, ale u plemen, která jsou na tom se zdravím vyloženě špatně se tím nikdo moc nechlubí (občas vystavuju i molossy, tak trochu vím, jak to tam chodí).